Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото

  1. Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото Ще на етапі будівництва дачі людина усвідомлює,...
  2. Розміри дачних будиночків і побутівок
  3. Планування битовки
  4. Однокімнатні битовки для дачі
  5. Двокімнатна дачні побутівка з туалетом і душем
  6. Зовнішня обшивка житлових хозблоков
  7. Недорогі дачні побутівки під ключ зі складанням на ділянці
  8. Своїми руками хозблоки, побутівки і дачні будиночки
  9. Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:
  10. Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото
  11. Матеріали для створення дачних побутівок
  12. Розміри дачних будиночків і побутівок
  13. Планування битовки
  14. Однокімнатні битовки для дачі
  15. Двокімнатна дачні побутівка з туалетом і душем
  16. Зовнішня обшивка житлових хозблоков
  17. Недорогі дачні побутівки під ключ зі складанням на ділянці
  18. Своїми руками хозблоки, побутівки і дачні будиночки
  19. Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:
  20. Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото
  21. Матеріали для створення дачних побутівок
  22. Розміри дачних будиночків і побутівок
  23. Планування битовки
  24. Однокімнатні битовки для дачі
  25. Двокімнатна дачні побутівка з туалетом і душем
  26. Зовнішня обшивка житлових хозблоков
  27. Недорогі дачні побутівки під ключ зі складанням на ділянці
  28. Своїми руками хозблоки, побутівки і дачні будиночки
  29. Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ще на етапі будівництва дачі людина усвідомлює, що потрібно побудувати ще і битовку. На кожному дачній ділянці потрібен комфорт. Якраз двокімнатна побутівка з туалетом і душем допоможе вирішити цю проблему. Ви зможете повноцінно виспатися, створити робочий кабінет, а також керувати за нього роботами, пов'язані зі зведенням основного дачного будиночка.

Матеріали для створення дачних побутівок

Після того, як ви переїдете в основний будиночок, побутівка все одно буде використовуватися. Як правило, в ній потім зберігаються дачні інструменти , Або просто приміщення обладнується під майстерню. Якщо ж приміщення побудовано якісно, ​​то в подальшому його можна переобладнати під гостьовий приміщення.

Крім того зазначимо, що сьогодні можна недорого купити битовку. Серед компаній, які поставляють на ринок даний «товар», можна відзначити, що їх найпопулярнішими побутівки є «времянки» і блоки тривалої експлуатації. Так, времянки порівняно не дорогі. Їх створюють з дерев'яного бруса, а також з ДСП (обшивка). У цих побутівках будуть тільки найнеобхідніші предмети. Однак недоліком дерев'яної побутівки є одноразовий монтаж.

Однак недоліком дерев'яної побутівки є одноразовий монтаж

Після того, як фахівці один раз встановлять битовку на ділянці, потім її можна буде пересунути, віддати іншій людині на користування. Дерев'яні конструкції досить крихкі і не переносять транспортування, тому їх збирання відбувається прямо на ділянці.

Інша річ - поставити стаціонарну битовку з металевим каркасом. Основа буде міцною, а процес доставки - легким. Будова з металу можна занурити на спеціальну платформу і перевезти на нове місце. Крім того, можна здавати в оренду в інші компанії.

Порада! Навіть якщо ви самі будете користуватися побутівкою, все одно краще віддавати перевагу саме металевим конструкціям. Справа в тому, що нею можна користуватися до 20 років.

Також, якщо Ви вирішите купити дачний будиночок або битовку, можна звернути увагу на конструкції, які створюються з контейнерів. Вони досить міцні і переносять будь-які транспортування, до того ж з них виходять дуже оригінальні дачні споруди .

Розміри дачних будиночків і побутівок

В основному битовки проектуються таким чином, щоб їх можна було поставити на транспортувальну платформу. Отже, довжина конструкції не буде більше 7 метрів, а ширина - 2,3 метра. Тому по площі виділяють такі типи побутівок:

  • битовки мінімалістські - 3 на 2 метри, 4 на 2,3 метра. Це найдешевший варіант. При бажанні таку битовку потім можна переобладнати під підсобне приміщення, в господарський блок, сховище для інвентарю, сторожку охоронця. В інтернеті можна знайти фотографії мінімалістських побутівок;
  • середні битовки: 5 на 2,3 метра, 6 на 2,3 метра. Це найпопулярніші типи конструкцій. На етапі будівництва основного будинку можна використовувати їх як господарський блок або тимчасове житло для будівельної бригади, яка складається з шести чоловік. Після закінчення будівництва середня побутівка може бути перероблена в приміщення, де періодично буде проводитися прийом гостей. Крім того, в такому приміщенні, де є туалет і душ, можна жити самому;
  • комфортні битовки - 7 на 2,3 метра, 8 на 2,3 метра. Даний варіант - це оптимальне рішення для гостьового будиночка. Незважаючи на те, що площа порівняно невелика, існує безліч видів планування простору. Можна замовити таку битовку, яка буде зручна для кожного жителя вашої родини.

На ринку можна знайти зовсім маленькі будови, в яких не більше однієї кімнати розміром до трьох метрів в довжину. Однак такі розміри приміщення обмежують сферу їх застосування. Тому тут можна тільки встановити господарський блок або садовий інвентар.

Красиві дачні будиночки, відео добірка:

Планування битовки

У дачних побутівках може бути одна окрема або кілька кімнат. Як правило, це дві кімнати. В комфортних моделях побутівок є туалет, душ, об'єднаний санвузол. Перш за все, вибір такої конструкції повинен проводитися на підставі наявного простору на ділянці, а також від потреб членів сім'ї.

Перш за все, вибір такої конструкції повинен проводитися на підставі наявного простору на ділянці, а також від потреб членів сім'ї

Планування однокімнатної битовки для дачі з туалетом всередині

Однокімнатні битовки для дачі

Зазвичай у людей виникає багато суперечок щодо планування простору побутівки. Планування тут обмежується простором. Отже, в блок 3 на 2,3 метра не може бути й мови про перегородках. Якщо ж площі більше, то тут можна зробити перегородку. Так, в одній частині можна зберігати інструменти, в іншій - спати. Сучасні і комфортабельні битовки мають навіть веранду, невелике ганок і душ з туалетом.

Якщо вам потрібна така побутівка, в якій плануєте проживати цілий рік, тоді необхідно віддати перевагу побутівці з верандою. Якщо блок з тамбуром, то взимку в ньому не буде холодно. Однак верандою можна насолоджуватися тільки в теплу пору року.

Порада! Якщо ж побутівка буде використовуватися круглий рік, то краще створити внутрішній санвузол, а господарський блок - із зовнішнім входом.

Подивіться відео: споруда дерев'яної побутівки зі складанням на ділянці

Двокімнатна дачні побутівка з туалетом і душем

Якщо вам потрібно буде і далі, після створення основного будиночка на дачній ділянці, проживати в битовки, то найкращий варіант - купити двокімнатне будова. Тут перевага полягає в тому, що ви отримаєте два приміщення, в яких будуть вікна, а також електрифікація. Так, одна кімната може бути обладнана під кабінет, а інша - для ночівлі. Крім того, ви зможете планувати приміщення, виставляти його так, щоб був певний вид з вікна.

Отже, назвемо такі дачні двокімнатні комплекси:

  • побутівка на дві кімнати з господарським блоком;
  • побутівка на дві кімнати з входом в санвузол зовні;
  • побутівка на дві кімнати з ганком або верандою, а також зовнішнім господарським блоком.

побутівка на дві кімнати з господарським блоком;   побутівка на дві кімнати з входом в санвузол зовні;   побутівка на дві кімнати з ганком або верандою, а також зовнішнім господарським блоком

Типовим плануванням в двокімнатних дачних побутівках вважається сорочечка. Вхід в битовку знаходиться посеред довгої сторони блоку. Як правило, саме такі будови можна знайти в каталогах. Зайшовши в тамбур сорочечки, ви побачите з боків дві кімнати, а також санвузол між ними. Створюються битовки, в яких господарський блок знаходиться в одній з кімнат, а вхід в нього - з вулиці. Примітно, що і такий проект має право на існування. Але практика показує, що санвузол не прогрівається досить взимку.

Третій варіант сорочечки - дачні побутівка з двома кімнатами, верандою або ганком. З невеликого майданчика є входи в усі приміщення: так, два входи - в кімнати і два входи - в господарський блок. Між собою приміщення не з'єднані. Отже, найкращий варіант для дачі - це побутівка з двома кімнатами, душем і туалетом всередині. Розташування в майбутньому будинку потрібних приміщень проектанти залишають на смак господаря.

Навіть невелика побутівка для дачі може бути красивою і привабливою в естетичному плані. Проаналізуємо, які матеріали використовуються для обробки подібної споруди.

Проаналізуємо, які матеріали використовуються для обробки подібної споруди

Зовнішня обшивка житлових хозблоков

Якщо ви вибираєте двокімнатну битовку, то потрібно подбати про те, щоб вона була красивою не тільки всередині, а й зовні. Найпростіше битовку обшити профільним листом. Однак не всі вважають за краще даний варіант з огляду на його не естетично виду.

Якщо ж побутівка буде не просто сховищем інструментів і приміщенням для сторожа, то потрібно використовувати вагонку. Стандартна вагонка - класу С. Цей матеріал універсальний, адже він не важкий, доступний і легко обробляється.

Цей матеріал універсальний, адже він не важкий, доступний і легко обробляється

Дуже часто естетична сторона - вкрай важлива. Припустимо, основний будинок зроблений з бруса. У даній ситуації побутівка і будинок повинні виглядати як комплекс, а не як два різних приміщення. Тому доречно використовувати блок хаус - імітація колод. Незважаючи на те, що така обробка коштує дорожче, зате прослужить вона набагато довше.

Люксовим варіантом вважається імітація клеєного бруса. Для цього використовується вагонка високої якості і класу. Обшивка даного роду буде не тільки виглядати естетично привабливо, але і прослужить максимально довго.

Внутрішнє оздоблення

Найпростіше і недорого використовувати оргалит для внутрішньої обробки побутівки. Як правило, даний матеріал використовується для обробки складських приміщень, майстерень. Але там, де ви будете проживати, найкраще використовувати вагонку. Хоча вона коштує дорожче, зате вид - прекрасний. Вагонка дозволить уникнути скупчення конденсату на стінах.

Порада! Для того щоб побутівка прослужила якомога довше, потрібно обробляти з зовнішньої сторони битовку. До речі, при покупці компанії можуть запропонувати вам обробку антисептиком.

Це дозволить захистити дерево від гниття, від шкідників. Ви можете і самі купити просочення, а потім своїми руками обробити поверхні.

теплоізоляція битовки

Для того щоб двокімнатну битовку можна було використовувати не тільки влітку, а й взимку, необхідно створити якісне утеплення будівлі. Стеля і стіни утеплюються мінеральною ватою. Для того щоб підлога була теплим, потрібно додати в його товщу ізоляції, мембранний настил або утеплювач.

Стабільна температура в битовки досягається за рахунок якісних вікон. Не варто використовувати конструкції з однією рамою. Найкращий варіант - двостулкові вікна. Стандартні двері найкраще прибрати і встановити поліпшені конструкції теплосберегающего типу. Якщо ж є веранда, то вона повинна бути закритою.

Якщо ж є веранда, то вона повинна бути закритою

Крім того, для створення якісного утеплення потрібно захистити санвузол від холоду. Всі роботи проводяться своїми руками. Так, в стандартних побутівках присутній туалет і душ. Отже, в туалеті і душі є стільчак і душовий піддон. Між двома блоками встановлюється перегородка, якщо вам не вистачає місця.

Порада! Перегородка між туалетом і душем можна створити за допомогою екрану з оргскла або пластику.

Є деякі моделі житлових побутівок, в яких присутня в санвузлі вікно. Як правило, воно невеликих розмірів і розташовується під стелею. Якщо ви хочете, щоб в приміщенні було завжди світло, потрібно створити штучне освітлення. Пам'ятайте, що вікно - це не тільки джерело світла, але і джерело холодного повітря.

За невелику дачну битовку 3 на 2,3 метра доведеться віддати приблизно 30 тисяч рублів.

Недорогі дачні побутівки під ключ зі складанням на ділянці

Чи не кожен дачник може самостійно зробити битовку на ділянці. Як правило, просто не вистачає часу. Найкращий варіант - звернутися в спеціалізовану компанію, яка допоможе підібрати якісний будиночок-побутівка. Для того щоб вам було зручно, виробники придумали сайти, на яких можна дивитися продукцію, знайомитися з її характеристиками.

Компанії пропонують послуги, згідно з якими битовки збираються, доставляються на ділянку. Іноді у вартість закладаються послуги транспортування і монтажу побутівки. Дуже багато людей користується популярними знижками на битовки в теплу пору року.

Отже, за невелику дачну битовку 3 на 2,3 метра доведеться віддати приблизно 30 тисяч рублів. Якщо замовити конструкцію 6 на 2,3 метра, то доведеться витратити 48 тисяч рублів. Для битовки з бруса потрібно виділяти 81 тисячу рублів - мінімум. Найдорожчою вважається побутівка з ганком, з усіма зручностями - приблизно 200 тисяч рублів.

Проста побутівка своїми руками на ділянці:

Своїми руками хозблоки, побутівки і дачні будиночки

Як правило, люди замовляють нестандартні побутівки. Вони привозяться на ділянку в розібраному вигляді. Зібрати конструкцію своїми руками - реально. Постачальники і самі раді тому, що ви звільните їх від роботи. Збірку своїми руками вибирають тоді, коли в цілісному вигляді підвести на ділянку конструкцію неможливо.

Як правило, якщо ви замовляєте монтаж битовки у фахівців, то робота триває приблизно три дня і вартість її складає до 25 відсотків від вартості самої побутівки. Однак самостійно збирати конструкцію потрібно тільки тоді, коли у вас є навички будівельника або хоча б упевненість у власних силах.

Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Фото хозблоков або побутівок для дачі з контейнерів Фото хозблоков або побутівок для дачі з контейнерів   Житлові вагончики для дачі   Повноцінні житлові будиночки з утепленими стінами для дачі Житлові вагончики для дачі Повноцінні житлові будиночки з утепленими стінами для дачі

Інтер'єр будиночка з контейнера Інтер'єр будиночка з контейнера   Побутівка своїми руками з металевого контейнера Побутівка своїми руками з металевого контейнера

Отже, двокімнатна побутівка на дачі може бути повноцінним житлом. Для того щоб все було саме так, потрібно правильно визначитися з плануванням, щоб усунути втрати тепла, зробити комфортним перебування в туалеті, в душі на дачі . Заощадити кошти на покупку битовки можна тільки в тому випадку, якщо вибрати ергономічну конструкцію, яка буде зручна всім членам вашої родини (якщо ви будете проживати постійно в битовки). Крім того, кошти економляться на самостійній збірці конструкції.

Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото

Ще на етапі будівництва дачі людина усвідомлює, що потрібно побудувати ще і битовку. На кожному дачній ділянці потрібен комфорт. Якраз двокімнатна побутівка з туалетом і душем допоможе вирішити цю проблему. Ви зможете повноцінно виспатися, створити робочий кабінет, а також керувати за нього роботами, пов'язані зі зведенням основного дачного будиночка.

Матеріали для створення дачних побутівок

Після того, як ви переїдете в основний будиночок, побутівка все одно буде використовуватися. Як правило, в ній потім зберігаються дачні інструменти , Або просто приміщення обладнується під майстерню. Якщо ж приміщення побудовано якісно, ​​то в подальшому його можна переобладнати під гостьовий приміщення.

Крім того зазначимо, що сьогодні можна недорого купити битовку. Серед компаній, які поставляють на ринок даний «товар», можна відзначити, що їх найпопулярнішими побутівки є «времянки» і блоки тривалої експлуатації. Так, времянки порівняно не дорогі. Їх створюють з дерев'яного бруса, а також з ДСП (обшивка). У цих побутівках будуть тільки найнеобхідніші предмети. Однак недоліком дерев'яної побутівки є одноразовий монтаж.

Однак недоліком дерев'яної побутівки є одноразовий монтаж

Після того, як фахівці один раз встановлять битовку на ділянці, потім її можна буде пересунути, віддати іншій людині на користування. Дерев'яні конструкції досить крихкі і не переносять транспортування, тому їх збирання відбувається прямо на ділянці.

Інша річ - поставити стаціонарну битовку з металевим каркасом. Основа буде міцною, а процес доставки - легким. Будова з металу можна занурити на спеціальну платформу і перевезти на нове місце. Крім того, можна здавати в оренду в інші компанії.

Порада! Навіть якщо ви самі будете користуватися побутівкою, все одно краще віддавати перевагу саме металевим конструкціям. Справа в тому, що нею можна користуватися до 20 років.

Також, якщо Ви вирішите купити дачний будиночок або битовку, можна звернути увагу на конструкції, які створюються з контейнерів. Вони досить міцні і переносять будь-які транспортування, до того ж з них виходять дуже оригінальні дачні споруди .

Розміри дачних будиночків і побутівок

В основному битовки проектуються таким чином, щоб їх можна було поставити на транспортувальну платформу. Отже, довжина конструкції не буде більше 7 метрів, а ширина - 2,3 метра. Тому по площі виділяють такі типи побутівок:

  • битовки мінімалістські - 3 на 2 метри, 4 на 2,3 метра. Це найдешевший варіант. При бажанні таку битовку потім можна переобладнати під підсобне приміщення, в господарський блок, сховище для інвентарю, сторожку охоронця. В інтернеті можна знайти фотографії мінімалістських побутівок;
  • середні битовки: 5 на 2,3 метра, 6 на 2,3 метра. Це найпопулярніші типи конструкцій. На етапі будівництва основного будинку можна використовувати їх як господарський блок або тимчасове житло для будівельної бригади, яка складається з шести чоловік. Після закінчення будівництва середня побутівка може бути перероблена в приміщення, де періодично буде проводитися прийом гостей. Крім того, в такому приміщенні, де є туалет і душ, можна жити самому;
  • комфортні битовки - 7 на 2,3 метра, 8 на 2,3 метра. Даний варіант - це оптимальне рішення для гостьового будиночка. Незважаючи на те, що площа порівняно невелика, існує безліч видів планування простору. Можна замовити таку битовку, яка буде зручна для кожного жителя вашої родини.

На ринку можна знайти зовсім маленькі будови, в яких не більше однієї кімнати розміром до трьох метрів в довжину. Однак такі розміри приміщення обмежують сферу їх застосування. Тому тут можна тільки встановити господарський блок або садовий інвентар.

Красиві дачні будиночки, відео добірка:

Планування битовки

У дачних побутівках може бути одна окрема або кілька кімнат. Як правило, це дві кімнати. В комфортних моделях побутівок є туалет, душ, об'єднаний санвузол. Перш за все, вибір такої конструкції повинен проводитися на підставі наявного простору на ділянці, а також від потреб членів сім'ї.

Перш за все, вибір такої конструкції повинен проводитися на підставі наявного простору на ділянці, а також від потреб членів сім'ї

Планування однокімнатної битовки для дачі з туалетом всередині

Однокімнатні битовки для дачі

Зазвичай у людей виникає багато суперечок щодо планування простору побутівки. Планування тут обмежується простором. Отже, в блок 3 на 2,3 метра не може бути й мови про перегородках. Якщо ж площі більше, то тут можна зробити перегородку. Так, в одній частині можна зберігати інструменти, в іншій - спати. Сучасні і комфортабельні битовки мають навіть веранду, невелике ганок і душ з туалетом.

Якщо вам потрібна така побутівка, в якій плануєте проживати цілий рік, тоді необхідно віддати перевагу побутівці з верандою. Якщо блок з тамбуром, то взимку в ньому не буде холодно. Однак верандою можна насолоджуватися тільки в теплу пору року.

Порада! Якщо ж побутівка буде використовуватися круглий рік, то краще створити внутрішній санвузол, а господарський блок - із зовнішнім входом.

Подивіться відео: споруда дерев'яної побутівки зі складанням на ділянці

Двокімнатна дачні побутівка з туалетом і душем

Якщо вам потрібно буде і далі, після створення основного будиночка на дачній ділянці, проживати в битовки, то найкращий варіант - купити двокімнатне будова. Тут перевага полягає в тому, що ви отримаєте два приміщення, в яких будуть вікна, а також електрифікація. Так, одна кімната може бути обладнана під кабінет, а інша - для ночівлі. Крім того, ви зможете планувати приміщення, виставляти його так, щоб був певний вид з вікна.

Отже, назвемо такі дачні двокімнатні комплекси:

  • побутівка на дві кімнати з господарським блоком;
  • побутівка на дві кімнати з входом в санвузол зовні;
  • побутівка на дві кімнати з ганком або верандою, а також зовнішнім господарським блоком.

побутівка на дві кімнати з господарським блоком;   побутівка на дві кімнати з входом в санвузол зовні;   побутівка на дві кімнати з ганком або верандою, а також зовнішнім господарським блоком

Типовим плануванням в двокімнатних дачних побутівках вважається сорочечка. Вхід в битовку знаходиться посеред довгої сторони блоку. Як правило, саме такі будови можна знайти в каталогах. Зайшовши в тамбур сорочечки, ви побачите з боків дві кімнати, а також санвузол між ними. Створюються битовки, в яких господарський блок знаходиться в одній з кімнат, а вхід в нього - з вулиці. Примітно, що і такий проект має право на існування. Але практика показує, що санвузол не прогрівається досить взимку.

Третій варіант сорочечки - дачні побутівка з двома кімнатами, верандою або ганком. З невеликого майданчика є входи в усі приміщення: так, два входи - в кімнати і два входи - в господарський блок. Між собою приміщення не з'єднані. Отже, найкращий варіант для дачі - це побутівка з двома кімнатами, душем і туалетом всередині. Розташування в майбутньому будинку потрібних приміщень проектанти залишають на смак господаря.

Навіть невелика побутівка для дачі може бути красивою і привабливою в естетичному плані. Проаналізуємо, які матеріали використовуються для обробки подібної споруди.

Проаналізуємо, які матеріали використовуються для обробки подібної споруди

Зовнішня обшивка житлових хозблоков

Якщо ви вибираєте двокімнатну битовку, то потрібно подбати про те, щоб вона була красивою не тільки всередині, а й зовні. Найпростіше битовку обшити профільним листом. Однак не всі вважають за краще даний варіант з огляду на його не естетично виду.

Якщо ж побутівка буде не просто сховищем інструментів і приміщенням для сторожа, то потрібно використовувати вагонку. Стандартна вагонка - класу С. Цей матеріал універсальний, адже він не важкий, доступний і легко обробляється.

Цей матеріал універсальний, адже він не важкий, доступний і легко обробляється

Дуже часто естетична сторона - вкрай важлива. Припустимо, основний будинок зроблений з бруса. У даній ситуації побутівка і будинок повинні виглядати як комплекс, а не як два різних приміщення. Тому доречно використовувати блок хаус - імітація колод. Незважаючи на те, що така обробка коштує дорожче, зате прослужить вона набагато довше.

Люксовим варіантом вважається імітація клеєного бруса. Для цього використовується вагонка високої якості і класу. Обшивка даного роду буде не тільки виглядати естетично привабливо, але і прослужить максимально довго.

Внутрішнє оздоблення

Найпростіше і недорого використовувати оргалит для внутрішньої обробки побутівки. Як правило, даний матеріал використовується для обробки складських приміщень, майстерень. Але там, де ви будете проживати, найкраще використовувати вагонку. Хоча вона коштує дорожче, зате вид - прекрасний. Вагонка дозволить уникнути скупчення конденсату на стінах.

Порада! Для того щоб побутівка прослужила якомога довше, потрібно обробляти з зовнішньої сторони битовку. До речі, при покупці компанії можуть запропонувати вам обробку антисептиком.

Це дозволить захистити дерево від гниття, від шкідників. Ви можете і самі купити просочення, а потім своїми руками обробити поверхні.

теплоізоляція битовки

Для того щоб двокімнатну битовку можна було використовувати не тільки влітку, а й взимку, необхідно створити якісне утеплення будівлі. Стеля і стіни утеплюються мінеральною ватою. Для того щоб підлога була теплим, потрібно додати в його товщу ізоляції, мембранний настил або утеплювач.

Стабільна температура в битовки досягається за рахунок якісних вікон. Не варто використовувати конструкції з однією рамою. Найкращий варіант - двостулкові вікна. Стандартні двері найкраще прибрати і встановити поліпшені конструкції теплосберегающего типу. Якщо ж є веранда, то вона повинна бути закритою.

Якщо ж є веранда, то вона повинна бути закритою

Крім того, для створення якісного утеплення потрібно захистити санвузол від холоду. Всі роботи проводяться своїми руками. Так, в стандартних побутівках присутній туалет і душ. Отже, в туалеті і душі є стільчак і душовий піддон. Між двома блоками встановлюється перегородка, якщо вам не вистачає місця.

Порада! Перегородка між туалетом і душем можна створити за допомогою екрану з оргскла або пластику.

Є деякі моделі житлових побутівок, в яких присутня в санвузлі вікно. Як правило, воно невеликих розмірів і розташовується під стелею. Якщо ви хочете, щоб в приміщенні було завжди світло, потрібно створити штучне освітлення. Пам'ятайте, що вікно - це не тільки джерело світла, але і джерело холодного повітря.

За невелику дачну битовку 3 на 2,3 метра доведеться віддати приблизно 30 тисяч рублів.

Недорогі дачні побутівки під ключ зі складанням на ділянці

Чи не кожен дачник може самостійно зробити битовку на ділянці. Як правило, просто не вистачає часу. Найкращий варіант - звернутися в спеціалізовану компанію, яка допоможе підібрати якісний будиночок-побутівка. Для того щоб вам було зручно, виробники придумали сайти, на яких можна дивитися продукцію, знайомитися з її характеристиками.

Компанії пропонують послуги, згідно з якими битовки збираються, доставляються на ділянку. Іноді у вартість закладаються послуги транспортування і монтажу побутівки. Дуже багато людей користується популярними знижками на битовки в теплу пору року.

Отже, за невелику дачну битовку 3 на 2,3 метра доведеться віддати приблизно 30 тисяч рублів. Якщо замовити конструкцію 6 на 2,3 метра, то доведеться витратити 48 тисяч рублів. Для битовки з бруса потрібно виділяти 81 тисячу рублів - мінімум. Найдорожчою вважається побутівка з ганком, з усіма зручностями - приблизно 200 тисяч рублів.

Проста побутівка своїми руками на ділянці:

Своїми руками хозблоки, побутівки і дачні будиночки

Як правило, люди замовляють нестандартні побутівки. Вони привозяться на ділянку в розібраному вигляді. Зібрати конструкцію своїми руками - реально. Постачальники і самі раді тому, що ви звільните їх від роботи. Збірку своїми руками вибирають тоді, коли в цілісному вигляді підвести на ділянку конструкцію неможливо.

Як правило, якщо ви замовляєте монтаж битовки у фахівців, то робота триває приблизно три дня і вартість її складає до 25 відсотків від вартості самої побутівки. Однак самостійно збирати конструкцію потрібно тільки тоді, коли у вас є навички будівельника або хоча б упевненість у власних силах.

Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Фото хозблоков або побутівок для дачі з контейнерів Фото хозблоков або побутівок для дачі з контейнерів   Житлові вагончики для дачі   Повноцінні житлові будиночки з утепленими стінами для дачі Житлові вагончики для дачі Повноцінні житлові будиночки з утепленими стінами для дачі

Інтер'єр будиночка з контейнера Інтер'єр будиночка з контейнера   Побутівка своїми руками з металевого контейнера Побутівка своїми руками з металевого контейнера

Отже, двокімнатна побутівка на дачі може бути повноцінним житлом. Для того щоб все було саме так, потрібно правильно визначитися з плануванням, щоб усунути втрати тепла, зробити комфортним перебування в туалеті, в душі на дачі . Заощадити кошти на покупку битовки можна тільки в тому випадку, якщо вибрати ергономічну конструкцію, яка буде зручна всім членам вашої родини (якщо ви будете проживати постійно в битовки). Крім того, кошти економляться на самостійній збірці конструкції.

Хозблоки і побутівки для дачі з туалетом і душем. фото

Ще на етапі будівництва дачі людина усвідомлює, що потрібно побудувати ще і битовку. На кожному дачній ділянці потрібен комфорт. Якраз двокімнатна побутівка з туалетом і душем допоможе вирішити цю проблему. Ви зможете повноцінно виспатися, створити робочий кабінет, а також керувати за нього роботами, пов'язані зі зведенням основного дачного будиночка.

Матеріали для створення дачних побутівок

Після того, як ви переїдете в основний будиночок, побутівка все одно буде використовуватися. Як правило, в ній потім зберігаються дачні інструменти , Або просто приміщення обладнується під майстерню. Якщо ж приміщення побудовано якісно, ​​то в подальшому його можна переобладнати під гостьовий приміщення.

Крім того зазначимо, що сьогодні можна недорого купити битовку. Серед компаній, які поставляють на ринок даний «товар», можна відзначити, що їх найпопулярнішими побутівки є «времянки» і блоки тривалої експлуатації. Так, времянки порівняно не дорогі. Їх створюють з дерев'яного бруса, а також з ДСП (обшивка). У цих побутівках будуть тільки найнеобхідніші предмети. Однак недоліком дерев'яної побутівки є одноразовий монтаж.

Однак недоліком дерев'яної побутівки є одноразовий монтаж

Після того, як фахівці один раз встановлять битовку на ділянці, потім її можна буде пересунути, віддати іншій людині на користування. Дерев'яні конструкції досить крихкі і не переносять транспортування, тому їх збирання відбувається прямо на ділянці.

Інша річ - поставити стаціонарну битовку з металевим каркасом. Основа буде міцною, а процес доставки - легким. Будова з металу можна занурити на спеціальну платформу і перевезти на нове місце. Крім того, можна здавати в оренду в інші компанії.

Порада! Навіть якщо ви самі будете користуватися побутівкою, все одно краще віддавати перевагу саме металевим конструкціям. Справа в тому, що нею можна користуватися до 20 років.

Також, якщо Ви вирішите купити дачний будиночок або битовку, можна звернути увагу на конструкції, які створюються з контейнерів. Вони досить міцні і переносять будь-які транспортування, до того ж з них виходять дуже оригінальні дачні споруди .

Розміри дачних будиночків і побутівок

В основному битовки проектуються таким чином, щоб їх можна було поставити на транспортувальну платформу. Отже, довжина конструкції не буде більше 7 метрів, а ширина - 2,3 метра. Тому по площі виділяють такі типи побутівок:

  • битовки мінімалістські - 3 на 2 метри, 4 на 2,3 метра. Це найдешевший варіант. При бажанні таку битовку потім можна переобладнати під підсобне приміщення, в господарський блок, сховище для інвентарю, сторожку охоронця. В інтернеті можна знайти фотографії мінімалістських побутівок;
  • середні битовки: 5 на 2,3 метра, 6 на 2,3 метра. Це найпопулярніші типи конструкцій. На етапі будівництва основного будинку можна використовувати їх як господарський блок або тимчасове житло для будівельної бригади, яка складається з шести чоловік. Після закінчення будівництва середня побутівка може бути перероблена в приміщення, де періодично буде проводитися прийом гостей. Крім того, в такому приміщенні, де є туалет і душ, можна жити самому;
  • комфортні битовки - 7 на 2,3 метра, 8 на 2,3 метра. Даний варіант - це оптимальне рішення для гостьового будиночка. Незважаючи на те, що площа порівняно невелика, існує безліч видів планування простору. Можна замовити таку битовку, яка буде зручна для кожного жителя вашої родини.

На ринку можна знайти зовсім маленькі будови, в яких не більше однієї кімнати розміром до трьох метрів в довжину. Однак такі розміри приміщення обмежують сферу їх застосування. Тому тут можна тільки встановити господарський блок або садовий інвентар.

Красиві дачні будиночки, відео добірка:

Планування битовки

У дачних побутівках може бути одна окрема або кілька кімнат. Як правило, це дві кімнати. В комфортних моделях побутівок є туалет, душ, об'єднаний санвузол. Перш за все, вибір такої конструкції повинен проводитися на підставі наявного простору на ділянці, а також від потреб членів сім'ї.

Перш за все, вибір такої конструкції повинен проводитися на підставі наявного простору на ділянці, а також від потреб членів сім'ї

Планування однокімнатної битовки для дачі з туалетом всередині

Однокімнатні битовки для дачі

Зазвичай у людей виникає багато суперечок щодо планування простору побутівки. Планування тут обмежується простором. Отже, в блок 3 на 2,3 метра не може бути й мови про перегородках. Якщо ж площі більше, то тут можна зробити перегородку. Так, в одній частині можна зберігати інструменти, в іншій - спати. Сучасні і комфортабельні битовки мають навіть веранду, невелике ганок і душ з туалетом.

Якщо вам потрібна така побутівка, в якій плануєте проживати цілий рік, тоді необхідно віддати перевагу побутівці з верандою. Якщо блок з тамбуром, то взимку в ньому не буде холодно. Однак верандою можна насолоджуватися тільки в теплу пору року.

Порада! Якщо ж побутівка буде використовуватися круглий рік, то краще створити внутрішній санвузол, а господарський блок - із зовнішнім входом.

Подивіться відео: споруда дерев'яної побутівки зі складанням на ділянці

Двокімнатна дачні побутівка з туалетом і душем

Якщо вам потрібно буде і далі, після створення основного будиночка на дачній ділянці, проживати в битовки, то найкращий варіант - купити двокімнатне будова. Тут перевага полягає в тому, що ви отримаєте два приміщення, в яких будуть вікна, а також електрифікація. Так, одна кімната може бути обладнана під кабінет, а інша - для ночівлі. Крім того, ви зможете планувати приміщення, виставляти його так, щоб був певний вид з вікна.

Отже, назвемо такі дачні двокімнатні комплекси:

  • побутівка на дві кімнати з господарським блоком;
  • побутівка на дві кімнати з входом в санвузол зовні;
  • побутівка на дві кімнати з ганком або верандою, а також зовнішнім господарським блоком.

побутівка на дві кімнати з господарським блоком;   побутівка на дві кімнати з входом в санвузол зовні;   побутівка на дві кімнати з ганком або верандою, а також зовнішнім господарським блоком

Типовим плануванням в двокімнатних дачних побутівках вважається сорочечка. Вхід в битовку знаходиться посеред довгої сторони блоку. Як правило, саме такі будови можна знайти в каталогах. Зайшовши в тамбур сорочечки, ви побачите з боків дві кімнати, а також санвузол між ними. Створюються битовки, в яких господарський блок знаходиться в одній з кімнат, а вхід в нього - з вулиці. Примітно, що і такий проект має право на існування. Але практика показує, що санвузол не прогрівається досить взимку.

Третій варіант сорочечки - дачні побутівка з двома кімнатами, верандою або ганком. З невеликого майданчика є входи в усі приміщення: так, два входи - в кімнати і два входи - в господарський блок. Між собою приміщення не з'єднані. Отже, найкращий варіант для дачі - це побутівка з двома кімнатами, душем і туалетом всередині. Розташування в майбутньому будинку потрібних приміщень проектанти залишають на смак господаря.

Навіть невелика побутівка для дачі може бути красивою і привабливою в естетичному плані. Проаналізуємо, які матеріали використовуються для обробки подібної споруди.

Проаналізуємо, які матеріали використовуються для обробки подібної споруди

Зовнішня обшивка житлових хозблоков

Якщо ви вибираєте двокімнатну битовку, то потрібно подбати про те, щоб вона була красивою не тільки всередині, а й зовні. Найпростіше битовку обшити профільним листом. Однак не всі вважають за краще даний варіант з огляду на його не естетично виду.

Якщо ж побутівка буде не просто сховищем інструментів і приміщенням для сторожа, то потрібно використовувати вагонку. Стандартна вагонка - класу С. Цей матеріал універсальний, адже він не важкий, доступний і легко обробляється.

Цей матеріал універсальний, адже він не важкий, доступний і легко обробляється

Дуже часто естетична сторона - вкрай важлива. Припустимо, основний будинок зроблений з бруса. У даній ситуації побутівка і будинок повинні виглядати як комплекс, а не як два різних приміщення. Тому доречно використовувати блок хаус - імітація колод. Незважаючи на те, що така обробка коштує дорожче, зате прослужить вона набагато довше.

Люксовим варіантом вважається імітація клеєного бруса. Для цього використовується вагонка високої якості і класу. Обшивка даного роду буде не тільки виглядати естетично привабливо, але і прослужить максимально довго.

Внутрішнє оздоблення

Найпростіше і недорого використовувати оргалит для внутрішньої обробки побутівки. Як правило, даний матеріал використовується для обробки складських приміщень, майстерень. Але там, де ви будете проживати, найкраще використовувати вагонку. Хоча вона коштує дорожче, зате вид - прекрасний. Вагонка дозволить уникнути скупчення конденсату на стінах.

Порада! Для того щоб побутівка прослужила якомога довше, потрібно обробляти з зовнішньої сторони битовку. До речі, при покупці компанії можуть запропонувати вам обробку антисептиком.

Це дозволить захистити дерево від гниття, від шкідників. Ви можете і самі купити просочення, а потім своїми руками обробити поверхні.

теплоізоляція битовки

Для того щоб двокімнатну битовку можна було використовувати не тільки влітку, а й взимку, необхідно створити якісне утеплення будівлі. Стеля і стіни утеплюються мінеральною ватою. Для того щоб підлога була теплим, потрібно додати в його товщу ізоляції, мембранний настил або утеплювач.

Стабільна температура в битовки досягається за рахунок якісних вікон. Не варто використовувати конструкції з однією рамою. Найкращий варіант - двостулкові вікна. Стандартні двері найкраще прибрати і встановити поліпшені конструкції теплосберегающего типу. Якщо ж є веранда, то вона повинна бути закритою.

Якщо ж є веранда, то вона повинна бути закритою

Крім того, для створення якісного утеплення потрібно захистити санвузол від холоду. Всі роботи проводяться своїми руками. Так, в стандартних побутівках присутній туалет і душ. Отже, в туалеті і душі є стільчак і душовий піддон. Між двома блоками встановлюється перегородка, якщо вам не вистачає місця.

Порада! Перегородка між туалетом і душем можна створити за допомогою екрану з оргскла або пластику.

Є деякі моделі житлових побутівок, в яких присутня в санвузлі вікно. Як правило, воно невеликих розмірів і розташовується під стелею. Якщо ви хочете, щоб в приміщенні було завжди світло, потрібно створити штучне освітлення. Пам'ятайте, що вікно - це не тільки джерело світла, але і джерело холодного повітря.

За невелику дачну битовку 3 на 2,3 метра доведеться віддати приблизно 30 тисяч рублів.

Недорогі дачні побутівки під ключ зі складанням на ділянці

Чи не кожен дачник може самостійно зробити битовку на ділянці. Як правило, просто не вистачає часу. Найкращий варіант - звернутися в спеціалізовану компанію, яка допоможе підібрати якісний будиночок-побутівка. Для того щоб вам було зручно, виробники придумали сайти, на яких можна дивитися продукцію, знайомитися з її характеристиками.

Компанії пропонують послуги, згідно з якими битовки збираються, доставляються на ділянку. Іноді у вартість закладаються послуги транспортування і монтажу побутівки. Дуже багато людей користується популярними знижками на битовки в теплу пору року.

Отже, за невелику дачну битовку 3 на 2,3 метра доведеться віддати приблизно 30 тисяч рублів. Якщо замовити конструкцію 6 на 2,3 метра, то доведеться витратити 48 тисяч рублів. Для битовки з бруса потрібно виділяти 81 тисячу рублів - мінімум. Найдорожчою вважається побутівка з ганком, з усіма зручностями - приблизно 200 тисяч рублів.

Проста побутівка своїми руками на ділянці:

Своїми руками хозблоки, побутівки і дачні будиночки

Як правило, люди замовляють нестандартні побутівки. Вони привозяться на ділянку в розібраному вигляді. Зібрати конструкцію своїми руками - реально. Постачальники і самі раді тому, що ви звільните їх від роботи. Збірку своїми руками вибирають тоді, коли в цілісному вигляді підвести на ділянку конструкцію неможливо.

Як правило, якщо ви замовляєте монтаж битовки у фахівців, то робота триває приблизно три дня і вартість її складає до 25 відсотків від вартості самої побутівки. Однак самостійно збирати конструкцію потрібно тільки тоді, коли у вас є навички будівельника або хоча б упевненість у власних силах.

Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Дачні будинки з контейнерів, фото планування і зовнішнього вигляду:

Фото хозблоков або побутівок для дачі з контейнерів Фото хозблоков або побутівок для дачі з контейнерів   Житлові вагончики для дачі   Повноцінні житлові будиночки з утепленими стінами для дачі Житлові вагончики для дачі Повноцінні житлові будиночки з утепленими стінами для дачі

Інтер'єр будиночка з контейнера Інтер'єр будиночка з контейнера   Побутівка своїми руками з металевого контейнера Побутівка своїми руками з металевого контейнера

Отже, двокімнатна побутівка на дачі може бути повноцінним житлом. Для того щоб все було саме так, потрібно правильно визначитися з плануванням, щоб усунути втрати тепла, зробити комфортним перебування в туалеті, в душі на дачі . Заощадити кошти на покупку битовки можна тільки в тому випадку, якщо вибрати ергономічну конструкцію, яка буде зручна всім членам вашої родини (якщо ви будете проживати постійно в битовки). Крім того, кошти економляться на самостійній збірці конструкції.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online