Інтер'єр будинку в стилі бунгало: основні риси (фото)

  1. Будинки в стилі бунгало: короткий історичний екскурс
  2. Характерні риси стилю «бунгало»
  3. Як втілити стиль бунгало в інтер'єрі
  4. підлоги
  5. Стеля
  6. вікна
  7. стіни
  8. Кольорове рішення
  9. характерні деталі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Інтер'єр будинку в стилі бунгало: затишна хатина в сучасному світі

грудня 18/13

Коли розмова заходить про бунгало, майже кожна людина злегка мрійливо зітхає, смакуючи солодкий відпочинок і ледачу безтурботність. Цей чудовий стиль став синонімом курортного настрою і близькості до природи, тим не менш, таке інтер'єрне напрямок типово і для міських квартир. Використовуючи стиль бунгало в інтер'єрі вашого будинку, ви можете створити райський куточок для релаксації після трудових буднів, і отримати харизматичну і затишну обстановку. У цій публікації «Будинок Мрії» пропонує вам розібратися в особливостях стилю бунгало і подивитися приклади таких інтер'єрів на фото.

Інтер'єр будинку в стилі бунгало: затишна хатина в сучасному світі   грудня 18/13   Коли розмова заходить про бунгало, майже кожна людина злегка мрійливо зітхає, смакуючи солодкий відпочинок і ледачу безтурботність

Інтер'єр будинку в стилі бунгало

Будинки в стилі бунгало: короткий історичний екскурс

Якщо звернутися до витоків, то стане ясно, що бунгало спочатку було типовим житлом британських колоністів. Прийшовши в жарку і вологу Індію, а точніше, її провінцію Бенгалію, англійці швидко усвідомили, наскільки комфортні для даного клімату і умов життя індійські житла. Більшість з них представляли собою одноповерхові будови з пологої солом'яною стріхою і низькою стелею, весь простір яких було житловим. Головним приміщенням була вітальня, до якої примикали інші кімнати цього будинку-хатини. Швидкомонтовані, легкі і зручні, ці одноповерхові будинки в стилі бунгало ввібрали в себе з приходом британців деякі риси європейської архітектури, англійських котеджів, армійських наметів і східних веранд, наприклад - широке ганок і прибудову мансарди .

Колонізуючи східну Америку, британці з'єднали житла індійців і індійців, настільки схожі між собою, в щось харизматичне і нове. Уже в кінці 19 - початку 20 століття цей тип будинків вийшов на пік популярності і завоював Америку, сміливо просуваючись зі сходу країни на захід. Перший же будинок, який офіційно отримав назву «бунгало», спроектував Н.Р. Престон в 1879 році. А ось першість проекту такого типу житла в Каліфорнії належить архітектору А.П.Брауну з Сан-Франциско в той же проміжок часу.

Характерні риси стилю «бунгало»

Є деякі риси, які притаманні тільки будинкам в стилі бунгало, що і відрізняє цей інтер'єрний стиль, роблячи його відокремленим як від кантрі , Так і від етнічного стилю. Незважаючи на єдність загальної ідеї, оформляючи інтер'єр будинку в стилі бунгало, головне дотримуватися основних критеріїв, які властиві лише цьому стилю:

  • Низька стеля. Будинок або кімната в стилі бунгало повинні оформлятися тільки в тому випадку, якщо приміщення початково була невисокою і приземистим, так як хатини індійців з високими стелями просто не існують в природі. І для того, щоб ваш будинок ввібрав характерну для стилю бунгало горизонтальну спрямованість, необхідно розсунути межі саме вшир.
  • Відсутність сходів. У будинку, де всього один поверх, немає необхідності в сходах, і цей факт слід враховувати при оформленні приміщень в цьому стилі.
  • Природні матеріали, що використовуються для обстановки житла. Багато натурального дерева червонуватих відтінків, можливо, кам'яний вогнище, шкіра, бамбук і ротанг, льон і бавовна, шкіра і кістка.
  • Всі кімнати поруч з вітальні! Всі житлові кімнати будинку розташовуються навколо централізованої вітальні. Максимальна кількість житлової площі на одному поверсі - ось гасло будівельників того часу.
  • Раціоналізм. Все житловий простір використовується максимально ефективно, немає порожній площі. Все просто і лаконічно.
  • Мінімум меблювання. Меблі для зберігання вбудована, вільний же місце відводиться тільки під ліжко, столи і меблі для сидіння. Причому всі вироби повинні бути дуже-дуже легкими.
  • Немає зайвих аксесуарів. Якщо є бажання розставити акценти, декоруючи інтер'єр в стилі бунгало, найкраще використовувати кілька яскравих речей, виконаних вручну з натуральних матеріалів. Це може бути кашпо з квіткою, домотканий яскравий текстиль, етнічні мотиви в посуді . Підійде і скальп ворога.

Спальня в стилі бунгало

Спальня в стилі бунгало

Одноповерховий будинок в стилі бунгало

Як втілити стиль бунгало в інтер'єрі

Оформляючи одну з кімнат своєї квартири в цьому стилі, наприклад, якщо вам сподобалася ідея зробити спальню в стилі бунгало, потрібно скорегувати вибір оздоблювальних матеріалів і архітектурних елементів відповідно до вибраного стилю.

підлоги

Бунгало - хатина з дерева, тому на підлоги ідеально ляжуть довгі дерев'яні дошки, тоновані в відтінки натуральної деревини. Пол повинен бути з натурального дерева, брутального і дещо перебільшено грубого. Доречні деякі текстильні прикраси для підлоги, наприклад, шкура тварин , Бамбукова циновка або килим з натуральних матеріалів.

Доречні деякі текстильні прикраси для підлоги, наприклад,   шкура тварин   , Бамбукова циновка або килим з натуральних матеріалів

Стиль бунгало в інтер'єрі

Стеля

Як вже говорилося - він низький і, швидше за все, темний, з натурального дерева. Якщо ж немає бажання класти дошку на стелю, то можна використовувати широкі дерев'яні або фальш балки .

Якщо ж немає бажання класти дошку на стелю, то можна використовувати широкі дерев'яні або фальш   балки

Кімната в стилі бунгало фото

вікна

Ідеальним рішенням будуть вікна в підлогу, так звані « французькі », Але нічого принципового в цьому немає. Для оформлення вікон підійдуть як важкі щільні штори, так і білі лляні або напівпрозорі фіранки, які можна використовувати і для створення балдахіна в спальній зоні. Для любителів мінімалізму підійде варіант бамбукових або дерев'яних жалюзі.

Для любителів   мінімалізму   підійде варіант бамбукових або дерев'яних жалюзі

Дизайн інтер'єру в стилі бунгало

стіни

Тут немає особливих обмежень, і ви можете сміливо прикладати фантазію: пофарбувати їх, створити ефект «мазанки», покрити стіни штукатуркою або натуральними шпалерами. Однак стіни не повинні перетягувати на себе увагу і лідирувати в інтер'єрі, вони не головні в стилі «бунгало».

Однак стіни не повинні перетягувати на себе увагу і лідирувати в інтер'єрі, вони не головні в стилі «бунгало»

Стиль бунгало в сучасному інтер'єрі

Кольорове рішення

Надаючи приміщенню бунгало-стиль, потрібно культивувати природні відтінки в інтер'єрі, найкраще - коричневий колір дерева, розбавлений зеленню листя, червоним світлом охри і заходу, блакитними відтінками моря і, звичайно, білим, як ширяють у небі безтурботні хмари. Якщо ж душа просить сильних і соковитих кольорів, то можна додати кольору фіолетовою ночі, соковитою малини, чорної землі, синього неба, оранжевого сонця - це все буде доречно в стилі бунгало.

Якщо ж душа просить сильних і соковитих кольорів, то можна додати кольору фіолетовою ночі, соковитою малини, чорної землі, синього неба, оранжевого сонця - це все буде доречно в стилі бунгало

Стиль бунгало фото

характерні деталі

Приберіть з очей шафи і комоди , Залиште в центрі легкі меблі для вітальні, невеликий кавовий столик, затишні крісла. Нехай ноги потопають в домотканому вовняному килимі, поряд росте невелике екзотичне дерево, а руки тримають калебас з ароматним мате. Якщо це спальня, в центрі - ліжко, велика і зручна, з білосніжним пологом або в арабському стилі, вона сміливо лідирує в обстановці.

Якщо це спальня, в центрі - ліжко, велика і зручна, з білосніжним пологом або в арабському стилі, вона сміливо лідирує в обстановці

Стиль бунгало в інтер'єрі заміського будинку фото

Оформляючи інтер'єр будинку в стилі бунгало, ви віддаєте перевагу ледачому настрою тропіків і млості, в яких так добре розслаблятися. Така обстановка подарує вам затишок, спокій і відчуття внутрішнього комфорту. А це важливо для гарного самопочуття!


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online