«Свій останній концерт Булат Окуджава зіграв якраз в Брно ...»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З російським режисером Марком Розовським ми зустрічалися під час проходження останнього міжнародного фестивалю чесько-німецько-єврейської культури «9 врат», головною темою якого в цьому році став діалог між Чехією і Росією, Прагою і Москвою. Крім можливої ​​співпраці «Театру біля Нікітських воріт» з празьким театром на вулиці Длоугі і спектеклей Марка Розовського «Майн камфен. Фарс »і« Фокусник з Любліна », привезених на фестиваль, наша розмова також торкнувся спогадів про передостанній поїздці режисера в Чехію.

Марк Григорович, в останній раз ви були в Брно два роки тому?

«Так, ми були в Брно і виступали з Юлієм Кімом це відомий наш поет і бард. Ми виступали на площі Брно, концерт був присвячений пам'яті Булата Окуджави. Справа в тому, що свій останній концерт Булат Окуджава зіграв якраз в Брно, і ми приїхали на запрошення людей театру з Брно, які влаштували цей концерт. Причому було навіть два концерти. Другий концерт мені також заповнився ще більше, ніж перший, тому що він йшов в дощ, і ніхто не пішов - була приголомшлива атмосфера ... »

Брно - Театр Гусь на мотузці (Фото: Яна Шустова)   На концерті також була присутня вдова Булата Окуджави Брно - Театр Гусь на мотузці (Фото: Яна Шустова) На концерті також була присутня вдова Булата Окуджави ...

«Так, приїжджала також вдова Булата. Але вона не брала участі в концерті, а просто була з нами ».

Ви підтримуєте з нею зв'язку? Вона піклується про літературну спадщину письменника.

«Так, вона є головою фонду ім. Булата Окуджави. Я як раз живу в Москві на старому Арбаті, де встановлено пам'ятник Булату, і це дуже добре. А вона (Ольга Окуджава - прим. Редактора) займається виданням книг Булата Шалвовича сьогодні. Сподіваюся, що 4 листопада на запрошення з Чехії я буду брати участь у великому концерті, присвяченому пам'яті Булата Окуджави. Концерт транслюватиметься по телебаченню - так мені написали в листі, так що я в листопаді ще приїду сюди до Вас », - пообіцяв на прощання Марк Розовський.

Марк Григорович, в останній раз ви були в Брно два роки тому?
Ви підтримуєте з нею зв'язку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online