NEWSru.com :: Переможця "Російського Букера" за два роки назвуть у вівторок

Переможця щорічної літературної премії "Російський Букер", яку вручають за найкращий роман російською мовою, назвуть у вівторок в Москві

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Переможця щорічної літературної премії "Російський Букер", яку вручають за найкращий роман російською мовою, назвуть у вівторок в Москві, повідомляє РІА Новини" .

У шорт-лист премії цього року увійшли Марина Ахмедова "Щоденник смертниці. Хадіжа", Андрій Дмитрієв "Селянин і тінейджер", Євген Попов "Арбайт, або Широке полотно", Ольга Славникова "Легка голова", Марія Степнова "Жінки Лазаря" та Олександр Терехов "Німці".

Цього року вибирати переможця журі премії буде з романів, опублікованих за два останні роки, так як в минулому році в зв'язку зі зміною піклувальника конкурс проходив в форматі "Букер десятиліття".

З цього року новий попечитель премії банк "Глобекс" збільшив призовий фонд конкурсу, тому лауреат "Російського Букера" отримає 1,5 мільйона рублів, а фіналісти - по 150 тисяч. Раніше лауреати отримували 600 тисяч рублів, фіналісти - по 60 тисяч рублів.

До складу журі, який змінюється щороку, на цей раз увійшли письменник, історик літератури Самуїл Лур'є, який є головою журі, гендиректор фонду "Пушкінська бібліотека" Марія Веденяпіна, поет Володимир Салімон, прозаїк, режисер, сценарист Павло Санаєв, прозаїк і критик Роман Сенчин .

Відбулася ротація і в британському комітеті "Російського Букера". Протягом десяти попередніх років його очолював есеїст і критик Джордж Уолден. У 2012 році цей пост зайняв Девід Гауен, який з 2000-го по 2003 роки був заступником британського посла в Москві, а зараз читає лекції в Оксфорді.

"Російський Букер" був заснований в грудні 1991 року і вперше вручений в 1992 році, з тих пір нагородження проводиться щорічно. Безпосереднє керівництво діяльністю премії здійснює Букерівський комітет, до якого входять видатні письменники, представники літературної громадськості, діячі культури. Володарями премії в різні роки ставали Булат Окуджава, Людмила Улицька, Олександр Ілічевський, Володимир Маканін, Михайло Бутов, Михайло Єлізаров та інші.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online