В Одесі після 9 років реставрації відкрилася історична готель

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23 лютого 2011, 7:50 Переглядів:

Оновлений «Брістоль» став третьою 5-зірковим готелем у місті. Фото О. Константинов.

В Одесі після дев'яти років реставрації відкрилася знаменитий готель "Червона" на розі Пушкінської і Буніна. Зараз їй повернули історичну назву "Брістоль", запозичене колись у однойменного готелю у Відні.

Готель був побудований в 1898-1899 рр. за проектом архітектора Бернардацці (він же робив Філармонію). Будівля виконана в популярному в ті роки стилі нео- або псевдобарокко. Тут зупинялися Теодор Драйзер, Джеймс Олдріж, Анрі Барбюс, Віра Холодна, Володимир Висоцький і Дем'ян Бідний. А Ісаак Бабель любив в ресторані "Червоної" (її перейменували в часи НЕПу на честь Червоної армії) пригощати знайомих дам коктейлем.

Оновлений "Брістоль", який входить в приналежну мільярдерові Борису Кауфману мережу "Вертекс Хоутел груп" ( "Лондонська", "Пасаж" і київський "Президент Готель"), став третьою 5-зірковим готелем у місті. Представники корпорації не розкривають, скільки витратили на відновлення "Червоної", але комплекс робіт, який був виконаний в будівлі, "тягне" не менш, ніж на $ 10-20 млн.

Проект реставрації розробляла одеська група архітекторів і дизайнерів під керівництвом Наталії Мержиєвський. "Це, напевно, єдина реставрація в Одесі, при якій намагалися по максимуму зберегти старовину - ліпнину, скульптурні композиції, перекриття. Багато чого робили за дореволюційними фотографіями, - розповів" Сегодня "одеський архітектор Микола Леваневський. - Відновлений" Брістоль "майже повністю автентичний тому , що побудував Бернардацці ".

У 2004-му центральна сходи обвалилася. Загинула людина. Фото О. Константинов

Чи не обійшлася реставрація і без нещасних випадків. Шість років тому, під час робіт, обрушилася центральні мармурові сходи, всі чотири прольоту, загинула людина.

"Ця конструкція тривалий час використовувалася без проведення реставраційних робіт. Але просто так взяти і розібрати її, щоб побудувати нову, не можна було - заборонено законом", - говорить начальник облуправління охорони пам'яток Наталія Штербуль.

Адміністрація провела для нас екскурсію по готелю, відмовившись, щоправда, демонструвати внутрішню "кухню" в робочих приміщеннях. "Читайте" Готель "Артура Хейлі, там все написано", - сміючись, сказала консьєрж.

Показали розкішні номери, найскромніший з яких коштує більше 2 тис. Грн. на добу, а найдорожчий - 11 тис. До речі, тут є спеціальні кімнати для інвалідів та алергіків. Номери - зі всієї обов'язкової для 5 зірок "начинкою". Меблі італійська, від всесвітньо відомої компанії Анджело Капелліні. До речі, історичний "Брістоль" був обставлений меблями цієї ж марки. Взагалі багато чого в готелі привезено з Італії - мармур, люстри, сантехніка, килимові покриття, шовкові шпалери. При готелі працює ресторан "високої кухні", конференц-хол і танцювальний зал. З грудня 2010-го відбулося "м'яке" відкриття, тобто для гостей працюють три поверхи і вестибюль. Четвертий поверх з мансардами, басейном, з якого відкривається вид на місто і море, сауною, - доробляють. Офіційне відкриття готелю відбудеться, як обіцяють, в "Вертекс груп", 4 липня.

Ремонт фасадів почнеться в травні

Тим часом, як пообіцяла Наталя Штербуль, реконструкція фасадів в центрі Одеси відновиться в травні, а гроші на консервацію будівель вже виділені з обл- і міськбюджетів. При цьому чиновник розкритикувала ідею Олексія Костусєва з надбудовою мансард над пам'ятками архітектури, що нібито має зацікавити інвесторів. "Невідомо, чи витримають деякі будівлі додаткове навантаження", - сказала вона, додавши, що горища перебувають у власності жителів будинків і забрати їх для побудови мансард буде складно юридично.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Одесі після 9 років реставрації відкрилася історична готель". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Константинов Олег

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online