Брайану Феррі - 70: рок, моделі і картини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рокер-франт. Музикант завжди умів не тільки стильно звучати, але і виглядати.

Сьогодні, 26 вересня, ювілей у британського співака Брайана Феррі - музикант розміняє восьмий десяток! Без його хіта Slave to love в 1980-х не обходилась жодна дискотека, а радянська молодь записувала його пісні з радіо поверх записів Малежика. Прийдешнє 70-річчя для Феррі - лише цифра, яка зовсім не стає стоп-сигналом для його кар'єри: напередодні і на наступний день після дня народження у Брайана заплановані виступи в Берліні і Нюремберг ( Німеччина ). А сам він - у вічному процесі написання нового альбому: навіть не маючи планів з випуску платівки, йому дуже важливо щось писати.

НА ДВОХ СТІЛЬЦЯХ. Немає сенсу довго розповідати, де народився, ріс і вчився Феррі. Адже, по суті, його життя включає три складові - участь в рок-групі Roxy Music, функціонування як сольного артиста і співіснування з прекрасною статтю. Своєю кар'єрою Брайан Феррі подав приклад молодим музикантам, як можна поєднувати командну гру і сольне плавання без скандалів і пліток, а ставлячись до цього тверезо і розважливо. Спочатку він заявив про себе публіці як фронтмен групи (1971) і наступні 12 років (з невеликими перервами) встигав і брати участь в гастролях-записах групи, і випускати власні платівки.

Багато в чому завдяки йому Roxy Music не був рядовим хлоп'ячим колективом. Адже як стверджують багато музичні критики, ці хлопці змогли змусити авангард звучати є, а поп-музику - авангардно. Дійсно, унікальність їхньої музики, як і музики Феррі-соліста, полягає в тому, що вона звучить дуже просто і легко (нескладний мотив і місцями жартівливі тексти), але при цьому вона зачіпає ліричні і соціальні історії, а головне, легко запам'ятовується. Композиції Roxy Music дуже скоро почали порівнювати з творчістю Девіда Боуї, але через деякий час як слухачі, так і критики прийшли до висновку, що музика цього колективу - штука куди більш різноманітна і глибока.

ЩЕ Й ЕСТЕТ. Рок-н-рольну діяльність, нескінченну кількість алкоголю і фанаток, галасливі вечірки і гастролі Феррі якимось чином примудрявся поєднувати з серйозним захопленням мистецтвом і дизайном. Ще в дитинстві він подумував про кар'єру художника, навчався живопису в Ньюкастлском університеті під керівництвом відомого художника Річарда Хамилтон - пізніше навіть пройшла його виставка. Вже будучи відомим музикантом, він протягом багатьох років співпрацював з фешн-дизайнером Ентоні Прайсом і брав у нього консультації з питань іміджу та дизайну. Словом, Феррі був з головою в мистецтві, і тому час на звичні рок-н-рольщик пустощі в стилі "залити віскі грімерочную" у нього не було. У концертній тусовці навіть жартували, що Феррі "замість того, щоб розгромити номер готелю швидше займеться його декоруванням".

Мабуть, єдина риса, притаманна Феррі як відчайдушному рок-н-рольщик - небайдужість до танцівниць і моделям. Всі дівчата, яких щось пов'язувало в молодості з Феррі, з'являлися в його кліпах або на обкладинках альбомів. Розриви з ними Брайан переживав болісно: наприклад, коли в 1977 його кохана, модель Джеррі Холл, пішла від нього до Міку Джаггеру, він написав дуже біографічно альбом, а саму ситуацію досі відмовляється коментувати.

П'ятірка кращих платівок від Брайана Феррі

Roxy Music, 1972

З чого починалося

Дебютний альбом британських глем-рокерів, який команда вирішила назвати в свою честь. Незважаючи на рокове звучання і присутність у списку "Кращі альбоми прогресивного року всіх часів", Брайан сказав, що його натхненником в створенні був джазмен Дюк Еллінгтон.

These Foolish Things

перший сольник

Тут Феррі постав як інтерпретатор, перезаписавши в характерній драматичною манері композиції Rolling Stones, The Beatles, Боба Ділана і інших артистів. Альбом піднявся до №4 в британському хіт-параді (рік тому ставши "золотим"), подарувавши славу Феррі-солісту.

Boys and Girls, 1985

На згадку про батька

У 1984 році у Брайана сталося горе: помер його батько, до якого Феррі був дуже прив'язаний. На згадку про тата музикант написав альбом, який піднявся в Британії до першого місця і не виходив з чартів понад рік. Так з'явився Slave to Love - найвідоміший хіт Феррі.

Avonmore, 2014

Останній сольник

Брайан Феррі як соліст творить досі і, варто визнати, робить це досить непогано. Чи не час диктує йому умови, а він сам: від свого стилю не ухиляється і все також пише відомий з перших нот софт-поп. У цій платівці - компіляція нового і старого.

Avalon, 1982

прощання групи

Восьмий і останній студійник Roxy Music. Коли він вийшов, критики відзначили, що Феррі ніколи раніше не був таким романтичним, хоча він був уже багато років в колективі і займався сольною творчістю. Слухаючи його зараз, згадуєш, як звучали 1980-е.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online