Від редиски товстіють

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здається, немає навесні більш підходящого для схуднення страви, ніж салат з цієї рожевощокою красуні. Адже калорійність редису до непристойності мала - всього 20 ккал Здається, немає навесні більш підходящого для схуднення страви, ніж салат з цієї рожевощокою красуні

«Можна їсти сміливо, без жодного побоювання за свою фігуру!» - думаємо ми і ... помиляємося.

ДеПо розповість про властивості редису, про які багато хто навіть не здогадуються

Хімія перемагає математику

Ні, ніякої помилки в підрахунках дієтологів насправді немає - калорійність коренеплоду вирахувана вірно. Редис (і її близька «родичка» редька) дійсно мають більшою мірою смаковими, а не живильними достоїнствами. Саме завдяки смаку редис і редька витримали випробування часом і значаться в найдавніших кулінарних довідниках (можливі комбінації вражають уяву - зі смаженою цибулею, сметаною, смаженими сухариками і навіть у вигляді начинки для пельменів і пирогів). «Редечку тріхо, так редечку ломтіха, редечку з маслом, редечку з квасом, так редечку так», - говорить народна мудрість. А що каже наука?

Гострий смак з неповторною гіркуватістю редисці і редьці надає гірчичне масло, яке міститься у всіх рослинах сімейства хрестоцвітних. А підкреслює особливу речовину рафанол, із загону фітонцидів. Саме вони і несуть відповідальність за інші, заховані від поверхневого погляду властивості редису ... яких тобі, що охороняє свою стрункість, слід побоюватися.

Мінімум калорій - максимум апетиту

Композиція з подразнюючих речовин залишає слід не тільки на смакових рецепторах мови, а й на всіх нервових закінченнях стінок шлунка: посилює виділення шлункового соку, стимулює скорочення жовчного міхура, надходження жовчі в дванадцятипалу кишку. Здавалося б, нічого поганого, адже це запорука гарного травлення. Проблема з'являється в тому випадку, якщо крім редиски перетравлювати шлунку практично нічого - тоді надлишок шлункового соку починає дратувати шлунок.

Цей механізм має два великих недоліки. По-перше, може спровокувати загострення гастриту з підвищеною кислотністю, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. А по-друге, що ще більш важливо - викликає звірине почуття голоду, з яким практично неможливо боротися. Піддавшись інстинкту, ти ризикуєш перетворити легку вечерю в пишну трапезу, що прямо суперечить нашим устремлінням.

ложка меду

Незважаючи на те, що редиска провокатор, все ж слід віддати їй належне. Вона містить велику кількість солей калію, необхідних для роботи серцевого м'яза. А всього 150 грамів цього городнього дива здатне покрити добову дозу вітаміну С. Адже аскорбінка практично на 100% руйнується при тепловій обробці, яку салат з редису не проходить. Ну, а про народні рецепти (сік редьки і мед), що підвищують імунітет і позбавляють від кашлю, ти, напевно, і без нас уже чула.

Вершки і корінці

Так-так, ти не помилилася, та сама бадилля редиски, яка в більшості своїй навіть не доїжджає до ринків, виявляється куди корисніше самого коренеплоду. У ній і вітамінів побільше, і дратують шлунок речовин поменше.

До речі, на сході злегка припущені зелень часто використовують як гарнір до м'ясних страв (на відміну від інших гарнірів, в ньому буде не тільки мінімум вуглеводів, а й максимальне сприяння переварюванню білків). Тільки не на вечерю, а в якості другої страви обідньої трапези.

Більше новин про події в світі читайте на Depo.Весь світ

А що каже наука?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online