Продай квартиру на Троєщині, купи віллу в Канзасі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 лютого 2008, 8:00 Переглядів: 28 лютого 2008, 8:00 Переглядів:   Значно за вартістю українські квартири поступаються американським, французьким

Значно за вартістю українські квартири поступаються американським, французьким.

Про розцінки на столичну нерухомість вже давно ходять легенди. "Сегодня" провела невелике розслідування і з'ясувала, що за вартістю українські квартири поступаються тільки американським, французьким. А ось, наприклад, за ціною трикімнатної квартири на Троєщині можна придбати шикарні апартаменти в Таїланді, Болгарії і Румунії. Саме тому деякі наші особливо далекоглядні співвітчизники вже давно вкладають свої вільні кошти за межами батьківщини. Більшість з новоспечених власників квартир відразу ж пускають нерухомість в оборот і здають в оренду, відбиваючи, таким чином, вкладені кошти. Ті ж хто купує квартири "про запас" теж у виграші, за рік вартість квартир збільшується від 20% до 50% в залежності від країни.

ЯК КУПИТИ. Щоб позбавити себе від зайвого головного болю, краще, звичайно ж, скористатися послугами місцевого агентства з нерухомості. Вони і квартиру допоможуть підібрати, і про тонкощі розкажуть, і юридичний супровід забезпечать. Щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів з боку таких агентств, краще ще проконсультуватися з посольством і уточнити, наскільки надійно вибране вами агентство або будівельна фірма. Надійніше всього в цьому плані у Франції, де тривала перевірка, причому продаваної власності прописана законодавчо. Самому здійснити покупку нерухомості буде досить складно, особливо якщо ви не знаєте місцевої мови, адже ви не зможете проконтролювати саме елементарне, чи відповідає домовленостям написане в договорі про купівлю-продаж.

БЕЗ ЗАБОРОНИ. Українці можуть купити квартиру практично по всьому світу, причому для цього достатньо просто паспорта. Жорстка заборона існує, наприклад, на Кубі або в Білорусі. Непросто з покупкою нерухомості і в таким країнах, як Індія і навіть Чехія. Там іноземець як фізична особа придбати нерухомість у власність не може, це заборонено законом. Правда, щоб обійти заборону досить зареєструвати або стати співзасновником компанії в цих країнах.

ПІЛЬГИ. Як вдалося з'ясувати "Сегодня" для українців придбання нерухомості, наприклад, в європейських країнах - це полегшення процедури отримання візи. У багатьох посольствах, особливо східноєвропейських країн наявність нерухомості достатній аргумент для того, щоб без особливих проблем і тяганини отримати багаторазову візу. Правда, це правило не поширюється, наприклад, на Францію. В цілому ж нерухомість в тій чи іншій країні допоможе вам в майбутньому отримати вид на проживання, а згодом і претендувати на громадянство. Наприклад, в ОАЕ чоловік, який придбав нерухомість, отримує статус резидента відразу і може їздити в емірати без візи. В інших країнах для того, щоб отримати посвідку на проживання, необхідно прожити там певний час, найчастіше п'ять років, але маючи в своєму розпорядженні квартиру, зробити це буде набагато простіше.

НАЙДЕШЕВШЕ ЖИТЛО В ЄС. Керівник торговельно-економічної місії Іліян Костов розповідає, що масова купівля нерухомості в Болгарії триває вже не один рік і більшість ласих куточків вже розпродали. Причому на узбережжі Чорного моря нерухомість скупили в основному шотландці та ірландці. Росіяни і українці "пасуться" в горах на курортах. Костов розповідає, що місцева влада жодним чином не обмежують бажання іноземців стати власниками нерухомості. "Купити житло дуже легко. Знаходиш відповідну квартиру, і купуєш. Потім на основі того, що ти купив нерухомість, тобі в консульстві дають багаторазову візу", - ділиться подробицями Костов. Квадратний метр найдорожчою і елітної нерухомості обійдеться в $ 1,5 тис. "Взагалі, українці досить часто купують житло в Болгарії. Тільки на останній виставці нерухомості, яка проходила в Києві, болгарські фірми підписали близько 300 контрактів на продаж квартир", - розповідає він .

У Болгарії існує щорічний податок на нерухомість (1% від вартості квартири, тобто якщо ви заплатили 80 тисяч, то будете платити $ 800). Крім цього, власник квартири в кінці року платить податок на підтримку будинку та вивезення сміття (по $ 200 кожен). Решта комунальні платежі здійснюються за показаннями лічильника.

Болгарія

Ціна "квадрата" $ 700- $ 1,5 тис.

1-кімнатної (40 кв. М) $ 40 тис. - $ 80 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 55 тис. - $ 95 тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 70 тис. - $ 180 тис.

Здай В ОРЕНДУ ЗА $ 30 ТИСЯЧ. Щоб купити нерухомість в ОАЕ, досить мати паспорт і гроші. Угода оформляється на місці, обов'язково у вашій присутності. В ОАЕ найбільшим попитом користується первинна нерухомість, будівлі, які знаходяться на стадії будівництва. "Сертифікат на житло інвестори отримують тільки після закінчення будівництва. Я займаюся цим бізнесом не один рік, і в моїй практиці не було жодного разу, щоб забудовник не добудував будинок", - говорить Марина Косирева, яка живе в ОАЕ 10 років, п'ять з яких оформляє угоди по житлу громадянам колишнього СРСР. Площа самих маленьких апартаментів (однокімнатні студіо) - близько 40 кв. м. Косирева каже, що розпродаються вони швидше за все, причому коли проект тільки представлений архітекторами. "Якщо ви хочете здавати квартиру, потрібно брати берегову лінію (прибуток - $ 30 тис. На рік). Далі від берега здати теж можна, але отримаєте в два рази менше", - розповідає вона. Квартиронаймач часто покриває і комунальні послуги (близько $ 100 в місяць), а також сервісний збір (близько $ 1500 на рік або $ 125 в місяць).

Людина, який придбав нерухомість в ОАЕ, зможе літати в Емірати без візи. "Але якщо ви захочете влаштуватися на роботу, вам потрібно буде отримати робочу візу", - уточнює Косирева.

ОАЕ

Ціна метра $ 2,5 - 4 тис.

1-кімнатної (40 кв. М) $ 100 тис. - $ 160 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 150 тис. - $ 240 тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 300 тис. - $ 480 тис.

КУПУЄМО І СДАЕМ. Катерина Груздева, співробітниця одного з московських агентств нерухомості, які спеціалізуються на продажу квартир в Європі, каже, що для покупки житла у Франції потрібно вибрати об'єкт, потім необхідно укласти з місцевим агентством договір на покупку. Після цього продавець офіційно підтверджує, що дійсно продає своє житло, і тільки після цього запускається механізм продажу. Майбутній власник перераховує 10% від суми квартири, а нотаріус починає перевіряти і готувати документи. Груздева звертає увагу, що в цілому потрібно готувати ще близько 10% від суми угоди, які підуть на оплату послуг нотаріуса та агентства. Найдорожча нерухомість в Парижі ($ 4 тис. До 20 тис. За кв. М). На другому місці за престижністю Лазурний берег (на березі - від $ 7 тис. За кв. М).

"На березі найвигідніше здавати в сезон. У Парижі квартири здають на тривалий термін, починаючи від півроку. Якщо ви хочете здавати подобово, то краще купувати житло в Каннах, там проходить багато виставок і конференцій", - розповідає Косирева. В цілому, на здачі 1-кімнатної квартири (спальня і житлова кімната) можна заробити близько $ 1000 в місяць, за двокімнатну - $ 1500-2500.

Франція

"Квадрат" - від $ 4 тис. до 20 тис.

1-кімнатної (40 кв. М) - від $ 160 тис. До $ 800 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) - $ 240 тис. До $ 1 млн 200 тис.

3-кімнатної (120 кв. М) - $ 480 тис. До $ 2 млн 400 тис.

КВАРТИРА ЗАРАДИ КРЕДИТУ. У Литві - самі ліберальні закони в області покупки-продажу нерухомості з усіх прибалтійських країн. Обмежень при покупці іноземцями практично немає. Не можна придбати лише землю (але можна зареєструвати в Литві фірму і оформити ділянку на неї). Вкладати кошти в нерухомість в Литві вигідно. Після вступу її в ЄС ціни дуже виросли і продовжують рости (у рік на 20-30%). В цілому ціни на житло (зокрема в Вільнюсі) коливаються від $ 50 тис. До $ 700 тис. За $ 40 тис. Можна придбати маленьку 1-кімнатну квартирку (15 кв. М) в передмісті Вільнюса. Середня ціна на стандартні двокімнатні квартири в столиці - $ 150-190 тис. За чотирикімнатні апартаменти з євроремонтом в центрі доведеться викласти мінімум $ 500 тис.

У Литві немає держмита при покупці нерухомості, але послуги нотаріуса обійдуться в 0,5-0,6% від вартості угоди. Крім цього, земля або квартири обкладаються єдиним податком у 1% від вартості.

Серед основних переваг володіння квартирою в Литві - це, звичайно, віза. Після покупки власник отримує багаторазову. Причому для її отримання не потрібен виклик, просто приходиш і отримуєш. А з нею - весь ЄС відкритий. За словами Кастаса Масальскіса, торгового представника посольства Литви в Україні, останнім часом українці купують житло, щоб отримувати дешеві кредити. "Якщо ти купив квартиру в Литві, можеш під неї взяти кредит максимум під 7%. Багато хто купує, беруть кредит і так відразу повертають майже всю суму".

Литва

Ціна метра $ 2-5 тис.

1-кімнатної (40 кв. М) $ 80 тис. - $ 200 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 120 тис. - $ 300тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 240 тис. - $ 600 тис.

ВІЗА ПО ФАКТУ КУПІВЛІ. Щоб придбати нерухомість в Румунії, якихось особливих дозволів від влади не потрібно. Як розповів "Сегодня" румунський консул Сорін Молдован, громадянину України, який хоче стати власником квартири в Румунії, не потрібно ніяких додаткових документів, крім паспорта, а також наявності необхідних коштів на банківському рахунку. В принципі, нерухомість тут вважається однією з найдешевших в країнах Євросоюзу, причому розцінки практично однакові по всій країні. За словами Молдована, привілеї зводяться до спрощення процесу отримання візи. Консул каже, що виходячи з румунського законодавства, громадяни України, які придбали нерухомість, отримують багаторазову візу просто на підставі факту покупки житла, без викликів.

Що стосується витрат, пов'язаних з новою нерухомістю, то зміст (зокрема комунальні послуги), наприклад, однокімнатної квартири обійдеться в $ 100 в місяць, двокімнатної - на $ 50 більше.

Румунія

Ціна квадратного метра - $ 1200.

1-кімнатної (40 кв. М) $ 50 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 80 тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 140 тис.

АМЕРИКАНСЬКИЙ ДІМ ЗА АМЕРИКАНСЬКІ ГРОШІ. Олександр Новиков, співробітник одного з московських агентств, яке торгує нерухомістю в США, говорить: щоб придбати житло в Штатах, не обов'язково відразу володіти необхідною сумою. "Як громадянин України, ви можете взяти в банку іпотечний кредит, причому максимум під 6%. Досить принести такий же пакет документів, як і для українських банків. Ніякої тяганини немає. Якщо зарплата дозволяє покривати кредит, ви його отримаєте. Головне, щоб у вас вже були в паспорті шенгенські та американські візи, а також щоб ви не порушували закон ", - говорить Новіков.

Найбільш вигідно інвестування на стадії будівництва (Pre-Construction), можна купити квартиру з 20-відсотковою знижкою. Наприклад, будинок з чотирма спальнями, гаражем на дві машини, розташованому в хорошому районі в провінційному містечку штату Канзас, обійдеться в $ 148 тис., В столиці США Вашингтоні - $ 790 тис., В Бостоні - $ 1 млн 275 тис., В Беверлі Хіллс - $ 1,8 млн, в Нью-Йорку - від $ 800 тис.

У США нерухомість оподатковується: 1% від її вартості. Податок повинен виплачуватися частинами, два рази на рік. Якщо власник будинку використовує будинок для проживання, із загальної вартості будинку вираховується $ 7,000 і на решту накладається податок в розмірі 1%. У разі несплати податку на власника накладаються істотні штрафи. Якщо податок і пеня не виплачуються, нерухомість буде продана для погашення заборгованості по податках.

США

Ціна метра $ 900-20 тис.

1-кімнатної (40 кв. М) $ 40 тис. - $ 800 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 55 тис. - $ 1 млн 200 тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 110 тис. - $ 2 млн 400 тис.

КУПИТИ НЕРУХОМІСТЬ МОЖНА ТІЛЬКИ зареєструвати фірму. Українцю купити квартиру в Чехії непросто. Згідно з чеським законодавством, іноземні громадяни не можуть купувати нерухомість як фізичні особи. Тому, якщо ви хочете придбати квартиру в Чехії, потрібно оформити фірму, оскільки на юридичних осіб, заснованих громадянами іноземних держав, така заборона не поширюється. Правда, такі обмеження, в зв'язку зі вступом Чехії в ЄС, будуть діяти тільки до 2009 року. Так що почекавши рік, можна буде купити нерухомість без будь-яких обхідних шляхів.

Як повідомили "Сегодня" в посольстві Чехії, нову двокімнатну квартиру (площею близько 60 кв. М) в хорошому районі Праги можна купити за $ 200 тис. (В ціну входить і місце для парковки). Такі ж розцінки в прикордонних, в основному південно-західних районах. Тут попит і зростання цін на нерухомість забезпечують німці і австрійці, які скуповують для себе квартири. У менш престижних районах країни ціна за квадрат житла трохи нижче (мінімум $ 1200).

У Чехії немає податку на нерухомість, так що витрати на утримання квартири будуть складатися з оплати комунальних послуг (оплата за показниками лічильників).

Чехія

Вартість квадратного метра від $ 1200 до 4000

1-кімнатної (40 кв. М) $ 50 тис. - $ 160 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 75 тис. - $ 240 тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 145 тис. - $ 480 тис.

ПАРУ ДОЛАРІВ ЗА ВОДУ. Купити однокімнатну квартиру в Таїланді можна і за $ 20 тис. Вартість квадратного метра в будинку з пляжем починається від $ 1500, просто з видом нa море - від $ 800, без моря - від $ 500. За словами Олени Багірової, яка вже три роки живе в Таїланді і працює ріелтором, щоб стати власником такого дешевого, за українськими мірками, житла, достатня наявність паспорта і особиста присутність. "Дуже хорошу трикімнатну квартиру на острові Пхукет, в сучасному комплексі максимум в 500 метрах від пляжу можна придбати за $ 150 тис.", - додає вона.

Відразу після покупки квартири власник повинен за один раз виплатити від $ 15 до 60 в якості податку державі. "Плюс, звичайно, за фактом споживання ти платиш за електрику і воду. Але і вода, і електрику дешеві. Максимум $ 5 в місяць", - говорить Багірова.

Таїланд

Вартість метра $ 500-2500

1-кімнатної (40 кв. М) $ 20 тис. - $ 100 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 30 тис. - $ 150тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 60 тис. - $ 300 тис.

ЗА ДВА РОКИ ЦІНА ЖИТЛА ВИРОСЛА НА 55%. Ніяких складнощів або заборон для покупки іноземцями нерухомості в Польщі немає. У польських властей потрібно брати спеціальний дозвіл тільки на покупку житла в прикордонній зоні і для сільгоспугідь площею більше 1 га. Найдорожча нерухомість у Варшаві. В середньому, за приміщення площею від 30 до 120 кв. метрів доведеться заплатити від $ 20 до $ 300 тис. У провінційних містах вартість квадрата житлової площі на 20-50% менше. Чим схід знаходиться об'єкт нерухомості, тим дешевше його ціна.

Як розповіла "Сегодня" Марта Бжечек, співробітниця одного з найбільших у Варшаві агентств нерухомості, українці - часті гості в їх офісі. "Вони купують квартири в Варшаві та інших великих містах. Ми ведемо юридичні супровід угоди і відповідаємо за те, щоб клієнта не обманули, за що, звичайно ж, отримуємо комісійні (5% від угоди). Більшість ваших співвітчизників купують квартири, щоб здавати. ми рекомендуємо їм агентства, з якими ми давно працюємо ", - додає Бжечек. За її словами, на здачі в центрі хорошою однокімнатної квартири в оренду за рік можна заробити близько $ 15 тис. (По $ 1250 на місяць). Але це максимум. Середня ціна - $ 700.

Польща

Ціна метра від $ 1000 до 3000

1-кімнатної (40 кв. М) $ 50 тис. - $ 120 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 60 тис. - $ 180тис.км.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 120 тис. - $ 360 тис.

ВАМ ДО СУДУ. У Чорногорії ніяких обмежень для покупки квартири немає. Правда, іноземцям заборонено купувати землю. Можна оформити оренду ділянки землі, на якій знаходиться нерухомість. Така оренда за термінами не обмежується. Угода купівлі-продажу нерухомості в Чорногорії оформляється не нотаріусом, а в суді. Саме там підписується акт передачі нерухомості, а ще два місяці власник отримує посвідчення на право володіти нерухомістю. За цей час перевіряють "чистоту угоди": юристи з'ясовують, чи не накладено чи на нерухомість позови. Крім цього, проводять і госоценку вартості. У договорі про купівлю-продаж і в акті про власність не може бути вказана ціна нижче цієї суми. Найдорожча нерухомість - у Будві, тут 1 кв. м коштує близько $ 10 тис. Чим далі від моря, тим житло дешевше: ціни падають до $ 2 тис. за 1 кв. м.

Сербський консул Мілотін Мітровіч розповідає, що в Чорногорії власники квартир платять податок на нерухомість (5% від вартості). Платити за воду, електроенергію і тепло доведеться щомісяця, за показаннями лічильників. "Комунальні послуги б'ють по кишені, виходить рази в два дорожче, ніж Україні", - говорить він (близько $ 200 за двушку).

Чорногорія

Вартість квадратного метра від $ 2 - 7 тис.

1-кімнатної (40 кв. М) $ 80 тис. - $ 280 тис.

2-кімнатної (60 кв. М) $ 120 тис. - $ 420тис.

3-кімнатної (120 кв. М) $ 240 тис. - $ 840 тис.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Продай квартиру на Троєщині, купи віллу в Канзасі". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Соломко Ірина

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online