Навіщо Москва змінює плитку і бордюр

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Центр міста перекопаний: його зайняла будівельна техніка, деякі вулиці закриті для проїзду, а пішки пересуватися просто небезпечно

М. Стулов / Відомості

Вчора розпочався міський фестиваль «Варення». Відкрив його мер Москви Сергій Собянін на «Центральної фруктової площі» (на Манежке). Тут встановили «арт-об'єкт» - 11-метровий світловий кавун з логотипом московського фестивалю, москвичам обіцяно варення з кактусів, пелюсток троянд, волоського горіха і лимона.

Тільки в Центральному окрузі таких майданчиків буде 13. Але дістатися до них зовсім непросто. Центр міста перекопаний: його зайняла будівельна техніка, деякі вулиці закриті для проїзду, а пішки пересуватися просто небезпечно. Наприклад, тротуар на Мясницькій вулиці по обидва боки укладають плиткою, і пішоходи повинні йти по проїжджій частині, маневруючи між спецтехнікою, загородженнями і розкиданої плиткою.

Наприклад, тротуар на Мясницькій вулиці по обидва боки укладають плиткою, і пішоходи повинні йти по проїжджій частині, маневруючи між спецтехнікою, загородженнями і розкиданої плиткою

Центр Москви із завидною постійністю окуповується робочими. Пару років тому на питання, що хорошого зробив новий мер, його попередник Юрій Лужков жартував: «Плитку поклав». Початок правління Собяніна дійсно запам'яталося масштабними будівельними роботами з укладання плитки замість асфальту. Але нашвидку проведені торги і розкидані тротуари тоді не принесли належного результату і рейтинг мера не підвищили.

Через чотири роки розкидані тротуари повернулися у вигляді держпрограми «Моя вулиця». На її реалізацію в 2015-2018 рр. влада збирається витратити понад 126,7 млрд руб. У цьому році - до Дня міста - буде реконструйовано понад 40 столичних вулиць, провулків і проспектів. Плани грандіозні: прибрати всі електричні кабелі в підземні колектори, розширити тротуари, створити велодоріжки, замінити бетонні бордюри на гранітні і т. Д.

Створюється враження, що грошей у міста так багато, що їх не шкода закопувати. Витрати на благоустрій виявилися однією з найбільш швидко зростаючих статей бюджету, вказує Карен Вартапетов з S & P. З 2010 по 2015 р номінальному вираженні вони виросли майже в 3,5 рази (з 36,4 млрд руб. До 128,3 млрд), а за часткою в сукупних витратах - вдвічі. Бюджет теж зростає: з 1 трлн руб. в 2009 р до 1,54 трлн в 2014 р Але не всі витрати міста ростуть пропорційно. На освіту в 2010-2015 рр. вони виросли в номінальному вираженні тільки на 33% (з 200 млрд руб. до 266 млрд руб). Ймовірно, свою роль зіграла модернізація соціальних галузей з укрупненням шкіл і масовим скороченням медпрацівників.

Москва повинна виглядати гідно. Адже за це проголосували самі москвичі на порталі «Активний громадянин». Саме вони начебто вибрали варіанти майбутнього благоустрою вулиць. Тільки от чомусь в відкритих джерелах немає проектів їх реконструкції. Активні громадяни обирали наосліп?

Активні громадяни обирали наосліп?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online