Парк Срібний бір

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Срібний Бор - лісопарк, розташований в закруті Москви-ріки на штучному острові. Перші згадки «Срібного яру» зустрічаються в документах кордону XVI-XVII століть. Ця місцевість славилася чудовим сосновим бором. Цар Олексій Михайлович влаштував на території Бора місце для соколиного полювання, а в 1885 році ці землі відвели під кінний завод.

У XIX столітті в Срібному Бору знаходився артилерійський парк і стояв Фанагорійський полк. До початку XX століття тут мешкали колонії чаплі, в лісі гніздилися соколи.

Після Великої Вітчизняної війни Срібний Бор перетворився в місце відпочинку москвичів. У 1937 році споруджується Хорошевський судноплавний канал, необхідний для випрямлення в цьому місці дрібної звивистій вигину річки. У північній вхідної частини Хорошевского каналу були побудовані загороджувальні ворота, так що води Москви-ріки попрямували в старе русло навколо Срібного Бору, очищаючи їх від мулу і придонного сміття. Бор перетворився в острів, і для з'єднання з містом був споруджений Хорошевський міст і влаштована пасажирська пристань «Срібний Бор», прикрашена колонадою і облицьована гранітом. У південній болотистій частині влаштували полуіскусcтвенное озеро Бездонне. Срібний Бор отримав другу назву - Хорошевський лісопарк.

З 1991 року Срібний Бор є пам'ятником природи регіонального значення. Земля тут активно розпродається під будівництво дач, також на острові організовані упорядковані безкоштовні пляжі. У 2007 році на острів був перекинутий Мальовничий міст з незвичайним пілоном - арочної конструкції з віяловим розташуванням вант.

Сайт: http://oopt-szao.ru/serebryanyy-bor-nizhnie-mnevniki-karamyshevskaya-naberezhnaya-strogino-schukinskiy-poluostrov.html


Телефони: Дирекція природних територій "Москворецкая" ГПБУ "Моспрірода" 7 (499) 199-01-10 (телефон / факс), Відділ охорони (пропуску) 7 (499) 199-01-10

wi-fi: є комерційне підключення на територіях кафе.
Атракціони і спортивні майданчики: є спортивні майданчики, в тому числі і спортивно-реабілітаційна майданчик з тренажерами для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Є столи для гри в настільний теніс, волейбольні майданчики, спортивні майданчики WorkOut.
Дитячі ігрові майданчики та атракціони: різноманітні обладнані дитячі майданчики
Кіоски, кафе, ресторани: розвинена і різноманітна інфраструктура. Кафе, точки продажу вуличної їжі, кави і морозива. Проводяться замовні заходи-банкети.
Майданчики для рухливих ігор, проведення заходів, танців: численні обладнані місця для проведення пікніків, лавки для відпочинку, урни.
Платний вхід на територію парку: безкоштовно.
Час роботи парку: пляжі відкриті для відвідувачів пн.-вс. 09: 00-21: 00
Охорона на території парку: Є стаціонарні пункти охорони. Проводиться цілодобове патрулювання парку. Є медпункт.
Пам'ятки та інші культурні об'єкти на території парку: Побудовано та відкрито "Мальовничий міст", є вольєри з фазанами, обладнані прогулочно-екологічні стежки, видові майданчики.
Водне плесо: Є озера, річка. Парк відомий своїми пляжами, придатними для купання з розвиненою інфраструктурою і обслуговуванням.
Велодоріжки, велопрокат: є обладнані велодоріжки і прокат велосипедів.
Парковки: Є на території парку. Будьте уважні! В'їзд і парковка на території можливі лише за попереднім погодженням з адміністрацією парку. (ГПБУ «Управління ООПТ по СЗАО» переконливо просить гостей приїжджати на територію пляжів без автомобілів, залишати транспорт перед КПП, так як створюється велика антропогенне навантаження на екосистему Срібного бору.)
Вигул тварин: Можливий в наморднику і на повідку.
Зимові види відпочинку на території парку: взимку прокладаються численні обладнані лижні траси, влаштовуються крижані гірки і катки. Працюють пункти прокату спортивного спорядження.

Адреса: Москва, вул. 4-я лінія Хорошевского Срібного бору, 96 .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online