Розумний будинок від Apple: яким його бачать послідовники Стіва Джобса?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Patently Apple - фірмовий блог компанії Apple - інтернет-ресурс, на якому публікується безліч постів про останні інноваційні рішення у всіх галузях інформаційних технологій

Patently Apple - фірмовий блог компанії Apple - інтернет-ресурс, на якому публікується безліч постів про останні інноваційні рішення у всіх галузях інформаційних технологій.

Всі вони, безумовно, цікаві з точки зору бачення тенденцій розвитку різних напрямків ІТ, але особливої ​​уваги, мабуть, заслуговує розділ Patent Applications, в якому наводяться описи патентних заявок Apple, прийнятих до розгляду Відомством з патентів і товарних знаків США (US Patent and Trademark Office). Можна сказати, що в публікаціях цього розділу містяться «заявки на майбутнє». А деякі з них прямо вказують на «майбутність» винаходів Apple, як, наприклад, пост під назвою «Future Apple Devices will Automate Home Automation Processes According to User Behavior Patterns».

Винахід направлено на вдосконалення програмної платформи HomeKit, вже два роки надає iOS-смартфонам функціональність центру управління системами «розумного будинку від Apple»: освітлення, вентиляції і кондиціонування, опалення і т. Д. Однак, якщо в базовій (первісної) версії HomeKit функції регулювання параметрів (наприклад, температури, яскравості світла) користувачеві необхідно задати на смартфоні, то нова версія HomeKit має здатність самонавчання. Це означає, що iOS-пристрої зможуть визначати поведінкові патерни ( «шаблони» поведінки) своїх власників, «записуючи в пам'ять» їх повторювані дії в управлінні систем «розумного будинку», відстежуючи команди, що вводяться через iPad, пульт Apple TV, і з інших пристроїв, що мають доступ до HomeKit. А потім, самостійно повторювати ці дії. І з часом, людина може «відключитися» від виконання цих рутинних операцій. Тобто, якщо винахід Apple втілиться в життя, то умови проживання в «розумному будинку» стануть ще більш комфортними, ніж зараз.

Правда, мешканцеві потрібно буде подбати про те, щоб і вся інтелектуальна електроніка, і обладнання, яким вона керує, були надійно захищені від будь-яких раптових аварій в електромережі, викликаних, наприклад, кидками напруги мережі або попаданням в неї блискавки. Це особливо актуально, якщо ви живете в приватному будинку, котеджі. А для цього є тільки одне рішення - заземлення. Про те, як його створити, читайте в статті « Заземлення. Що це таке і як його зробити ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online