Яндекс.Фотки все. Де розміщувати фотографії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьомого березня цього року всі користувачі Яндекс.Фоток були «зраділи» новиною, що даний сервіс закривається, а всі фотографії переїжджають на Яндекс.Діск. При цьому обіцялося, що переїдуть вони на хмару в цілості й схоронності разом з альбомами, а посилання на фото залишаться чинними. При цьому для фотоархіву на Диску буде відведено безкоштовне місце.

При цьому для фотоархіву на Диску буде відведено безкоштовне місце

Те, що фотографії не пропадуть, а посилання на них залишаться працюють, це радує: не потрібно в своєму блозі вносити виправлення. Засмучує інше - немає нічого стабільного в світі. Яндекс, не зупинився на закритті Я.ру в 2014 році, а пішов далі, позбавляючись від невигідних йому сервісів. Раніше і Гугл перекинув фотографії зі свого фотохостингу Picasa на Гугл.Фото.

Перед користувачами Яндекс.Фоток тепер постає питання: де розміщувати фотографії?

Відразу обмовлюся. Ні Яндекс.Діск, ні будь-яка інша хмара для цих цілей не годяться: хмари не пропонують доступною для всіх посилання на зображення. Так що доведеться шукати інше сховище для фото.

На мій погляд, в пошуку нового хостингу для фото є два варіанти вирішення. Припустимо, мною зроблено два фото. Перше - я сфотографувала красивий вид зимової природи і хочу поділитися ним на фотохостингу і в блозі. Друге - спеціально для цього поста я зробила фотографію екрану свого монітора, на якій видно оголошення від Яндекса. Якщо для фото-пейзажу мені з високою ймовірністю знадобиться фотохостинг, де можна не тільки ставити лайки і коментувати, а й обмінюватися досвідом, то для другої фотографії потрібно сховище простіше (на платних хостингах і в ЖЖ надається обсяг, знаєте, не гумовий). Його завдання - надати можливість поділитися посиланням на зображення в блозі або на форумі і гарантія того, що фото нікуди не зникне з сервісу.

Фотохостинги для професіоналів

Напевно, справжні професіонали не обмежуються Яндекс.Фотках, який для асів, в принципі, так собі ресурс, і вже мають акаунти на канадському 500px.com, або російському 35photo.ru.

35photo.ru - вельми суворий ресурс. Тут приймаються виключно фотографії, які мають художню цінність, і ви не зможете розміщувати тут фото, поки ваше портфоліо з десяти фоток не схвалить редколегія. Для інших існує лайт-версія сайту, та й то, якщо фото не набере п'ять лайків або більше, воно буде видалено з сервісу. Хороша ідея, але немає. Я не професіонал, і боюся перед страшною редколегією, яка буде прискіпливо оцінювати мої роботи. Краще обійдуся без цього.

500px.com досить демократичний, хоча вважається хостингом для професіоналів. За три роки існування на цьому фотохостингу жодного разу не стикалася з модераторами, які з'являються на горизонті, тільки якщо раптом вирішиш, що твої фотки гідні комерційного застосування, ну і, мабуть, якщо хто-небудь поскаржиться на неналежний контент. Розробники хостингу російського походження, тому є російська мова, хоча переведено на російську далеко не всі. Можна заходити на 500px з мобільного додатку. В безкоштовному варіанті кількість завантажених на тиждень фоток обмежена. Для фотохостингів з періодичним викладанням фоток в блоги не підходить, оскільки сервіс не дає посилань на фотографії. При натисканні правої кнопки миші з'являється веселе попередження.

Американський фотохостинг Flickr.com, що належить Yahoo, вельми схожий на Яндекс.Фотки. Фото тут в основному аматорські, хоча час від часу серед фотографів трапляються і професіонали. Можна зустріти фото колекцій старовинних автомобілів, значків, монет і навіть запропоновані на замовлення торти. Флікр надає посилання на зображення так само, як Яндекс.Фотки, з превью різних розмірів, у вигляді HTML і BB-кодів. Можна вступати в групи і додавати в них фото - для спілкування і щоб тебе оцінили. Іншими істотними відмінностями від ЯФ є наявність мобільного застосування та наданого API, завдяки якому завантажені фото за допомогою сервісу IFTTT можна транслювати в ряд соцмереж, блогів та навіть на 500px.

Російський фотохостинг imgsrc.ru, що з'явився в 2006 р, привертає відсутністю реклами. Цей сервіс заточений під заливку фотографій з метою подальшого розміщення їх в блогах на ЖЖ (на WordPress і форми теж можна). За замовчуванням розмір завантаження фото 1024 × 768, але можна вибрати 1280 × 1024, або 1024 × 768 плюс оригінал. Для оригіналів кожному користувачеві надається 4Гб пам'яті. Для зменшених фоток кількість і обсяг не лімітується. Правилами тут дозволені тільки фотографії, ніяких картіночек, мемасіков, реклами і т.п.

фотохостингів

Коли Яндекс.Фоток не існувало і люди спілкувалися не тільки в блогах, але і на форумах, був популярний сервіс картинок Радикал-фото (радікал.ру). Незручний він тим, що картинка з нього видаляється, якщо протягом року її ніхто не дивився. Справді, мій старий акаунт живий, але частина зображень вже зникла. Я б воліла більш надійний ресурс. Є маса інших подібних сервісів, які представляють собою збіговисько фотографій, картинок, мемасіков, отяжене нав'язливими рекламними банерами, але зупинятися на них не буду.

Справді, навіщо потрібно окреме фотохостингів, якщо існують соціальні мережі, і практично в кожній є можливість створювати фотоальбоми? Вконтакте розміщує зображення у вихідному розмірі, Фейсбук утискає його до довжини 960px. Фотографію, наведену в цьому пості, ні до чого викладати в оригінальному розмірі. Вона буде довго грузиться, при цьому художньою цінністю не володіє, тому для неї цілком достатньо ширини в 640px. Зменшити її до потрібного розміру можна в графічному редакторі, а потім викласти в ту соцмережа, яка більше подобається. Можна завантажувати картинки в свій аккаунт, а можна спеціально для цього відкрити окремий паблік, а в ньому вже створити кілька фотоальбомів за темами, або завантажувати їх прямо на стіну, якщо внутрішній перфекціоніст вас не мучить.

І наостанок, Яндекс.Коллекціі. Той самий сервіс, куди переїхали конкурси та фото дня. Правда, це всього лише відгомін колишніх Фоток і подобу закордонного сервісу закладок і картинок Pinterest. Фотографія скорочується до розміру в 1200px. Немає можливості завантажити кілька зображень відразу, знову немає мобільного застосування та наданого API. Маса чисто комерційних пинов, як і на Pinterest, які не становлять ні цінності, ні інтересу. Гарантії ніякої, що від цього сервісу буде профіт і що його матеріали слідом за Яндекс.Фотках НЕ переїдуть на Диск.

Схожі записи:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online