Зразок договору купівлі-продажу квартири 2019

  1. Основні документи для оформлення купівлі-продажу квартири:
  2. Документи, що підтверджують чистоту угоди:
  3. Додатковий пакет документів для угоди:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пакет документів необхідних для укладення договору купівлі-продажу квартири в 2019 році залежить від правового статусу самого об'єкта продажу, тобто квартири, і сторін, що укладають договір, тобто продавця і покупця.

Пакет документів необхідних для укладення договору купівлі-продажу квартири в 2019 році залежить від правового статусу самого об'єкта продажу, тобто квартири, і сторін, що укладають договір, тобто продавця і покупця

Основні документи для оформлення купівлі-продажу квартири:

- Документи, що засвідчують особу (паспорт) та свідоцтво про народження (якщо є неповнолітні до 14 років).

- Свідоцтво про укладення шлюбу (якщо продавець перебуває в шлюбі), згода на продаж квартири від чоловіка, якщо продається квартира купувалася в період шлюбу. Дане свідоцтво в обов'язковому порядку повинно бути оформлено через нотаріуса. Згода на продаж необхідно для того, щоб в майбутньому у подружжя не виникало конфліктів з приводу того, що чоловік без відома іншого продав житло.
- Документи для підтвердження права власності на квартиру (таким документом може бути свідоцтво про реєстрацію права, договір ренти або дарування).

- Технічний або кадастровий паспорт житлового приміщення з БТІ. Термін такого паспорта повинен бути не більше 5 років. В іншому випадку необхідно замовити через бюро технічної документації новий.

- Дозвіл органів опіки і піклування. Якщо власник квартири (або її частки) неповнолітній. Даний дозвіл необхідно отримати для надання інформації про те, що права неповнолітнього не порушуються. Дозвіл видається за умови, що дитину найближчим часом пропишуть в іншу квартиру (в куповану або до родичів).

- Три примірники договору купівлі-продажу . Кожна зі сторін (продавець / покупець) отримує по одному примірнику, третій призначений для реєстраційного органу.

- Довіреність і посвідчення особи продавця. Зверніть увагу, що найпоширеніша шахрайська схема - це продаж квартири нібито за дорученням. Дуже часто цей документ є фальшивим.

- Довідка про відсутність заборгованості за квартиру.

Документи, що підтверджують чистоту угоди:

- Виписка з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно (ЕГРП). Цей документ дозволяє перевірити всю історію квартири.

- Виписка з будинкової книги, отримана строком не раніше ніж за 1 місяць до скоєння передбачуваної операції. Вона відображає відомості про всіх осіб, які проживають (прописаних) у квартирі, що продається. Також з виписки можна отримати інформацію про наявність арешту або обтяження на квартиру (якщо таке є).

Інструкція «Як перевірити квартиру перед угодою купівлі-продажу»?

Додатковий пакет документів для угоди:

- Свідоцтво про смерть. Необхідно в тому випадку, якщо чоловік власника квартири помер.
- Попередній договір купівлі-продажу.
- Довідка про дієздатність продавця. Вона потрібна тільки в тому випадку, якщо продавцем виступає літня людина, інвалід або підозріло емоційне обличчя. Нерідко бувають випадки, коли куплена квартира повертається через суд власнику або родичу власника в зв'язку з його недієздатністю. Наприклад, дуже часто люди похилого віку бабусі, які вже погано віддають звіт своїм діям, продають свою квартиру за низьку вартість стороннім людям. В результаті виявляється, бабуся просто перебувала в цей час в неадекватному стані. Тому рекомендується завжди вимагати від продавця довідку про його дієздатності.

Покупці з великим бажанням йдуть на угоду, якщо у продавця вже готовий повний пакет документів, а все тому, що це істотно скорочує процес її оформлення.

Договір купівлі-продажу квартири зразок 2019 між фізичними особами

© Використання матеріалів допускається, тільки при наявності активного посилання на портал Sibdom.ru

Інструкція «Як перевірити квартиру перед угодою купівлі-продажу»?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online