Платіжне доручення бланк 2019

  1. Платіжне доручення 2019
  2. Що нового в бланку платіжки 2019 роки?
  3. Заповнення платіжного доручення
  4. Завантажити бланк платіжного доручення і зразок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У фінансових процесах платіжне доручення (ПП) є одним з головних документів. Воно виписується підприємством, компанією, фізичною особою, власниками банківських рахунків при необхідності перерахувати певні кошти іншій особі. Грунтуючись на платіжному дорученні, фінансова компанія здійснює перерахування з рахунку клієнта на рахунок, вказаний в документі. Бланк ПП має бути наповнений правильно, в установленому законодавством порядку, за формою 0401060. Інакше платіжне доручення не буде прийнятий банком.

Платіжне доручення з 04.07.2017 завантажити
Платіжне доручення з 04

Платіжне доручення бланк ( Платіжне доручення бланк (.doc) - скачати ↓

Платіжне доручення бланк ( Платіжне доручення бланк (.pdf) - скачати ↓

Зразок заповнення платіжного отримання -   скачати ↓ Зразок заповнення платіжного отримання - скачати ↓

Платіжне доручення 2019

Платіжне доручення 2019

Банківські платежі за дорученням власника рахунку здійснюються для здійснення передоплати за сировину, продукцію, які за договором надійдуть після оплати. За допомогою перерахувань оплачується отриманий товар, вноситься частина платежів в масштабних угодах. Цей спосіб використовується для оплати виконаних робіт , Наданих послуг. Платіжні доручення застосовуються для здійснення перерахувань податків, відрахувань до Фонду соціального страхування, Пенсійний фонд.

У випадках, коли власник рахунку виписав доручення на суму, якої немає в наявності, проводиться часткова оплата. Про те, що за платіжним дорученням була перерахована лише частина коштів, співробітник банку робить відповідну позначку на бланку документа.

Що нового в бланку платіжки 2019 роки?

Інструкції щодо заповнення платіжок вони створили, впровадили в червні 2012 р Наприкінці березня 2016 року в них були внесені певні зміни. Здебільшого вони стосуються визначення кількості знаків в різних даних. І нарешті з 04.07.2017 з'явилося нове платіжне доручення.

У платіжних дорученнях за формою 0401060 вносяться КПП та ІПН власника рахунку. Зараз кількість знаків у цих даних строго обмежена. У юридичних осіб - 10 цифр, у фізичних осіб - 12 цифр. Визначено кількість знаків і для одержувачів коштів: КПП - 9 цифр; ІПН - 10 цифр.

У 22 поле проставляються унікальні ідентифікатори нарахування, вони тепер повинні складатися з 20-25 цифр. Якщо такого немає, проставляється нуль. При надходженні вимог оплати зборів або податків, необхідно проставляти УВП, зазначений у вимозі. Обов'язковою моментом заповнення документа є внесення коду ОКТМО в поле№105. У ньому міститься 8-11 цифр.

З 28 березня цього року дозволяється не заповнювати поле, в якому вказується тип платежу. Раніше в графі при необхідності проставляється нуль.

Заповнення платіжного доручення

Заповнення платіжного доручення

Стандартний варіант цього документа форма№0401060, що відбивається в кожному бланку в правому верхньому куті. Платіжне доручення має свій індивідуальний порядковий номер.

Облік нумерації платіжок ведеться в бухгалтерії підприємства. Вона починається з початку кожного року. Документ датується в цифровому форматі, наприклад, 19.06.2017. Поле №101 призначене для позначення статусу, який визначається в податковому законодавстві.

При здійсненні внутрішніх перерахувань не вказується вид платежу. Поле заповнюється, якщо потрібно визначити, перераховуються чи кошти електронним способом, телеграфом або поштою.

Сума в рублях, на яку оформляється доручення, наприклад 200 рублів (Двісті рублів), записується прописом, кількість копійок записується цифрами. Якщо їх немає, можна проставити знак «дорівнює» після рублів. Слова «рубль», «копійка» скороченню не підлягають.

У полях, відведених для даних платника, вказуються його КПП, ІПН, назва в такому вигляді, як воно відображено в картці банку. У ІП, фізичних осіб немає кодів постановки на облік, тому в поле №102 проставляється нуль. У поле№9 вноситься № розрахункового рахунку платника, з якого буде здійснюватися перерахування.

У частині інформації платника вказуються дані фінансової установи, яке буде виконувати платіж, його БИК, кореспондентський рахунок, місто, де розташований банк.

Поля одержувача заповнюються так само, як і поля платника, тільки з використанням його даних.

В поле №18, призначеному для виду операції, проставляється число 01. Цей шифр в банку передбачений для платіжних доручень.

Поля під №№: 19, 20, 22, 23 не заповнюються до отримання банківських вказівок.

Необхідно вказати номер черговості платежу, призначення перерахування.

Якщо в картці банку завірені два підписи, на дорученні розписується керівник і головний бухгалтер. За відсутності печатки на її місці ручкою прописується «б / п».

Завантажити бланк платіжного доручення і зразок

У господарській діяльності платіжне доручення використовується часто, виправлення в ньому не допускається. Тому бланків витрачається багато. Для того щоб він завжди був під рукою, ви можете завантажити його безкоштовно на нашому сайті Я-Юріст.ру.

Оскільки платіжне доручення потрібно заповнювати в повній відповідності з вимогами, варто мати при собі зразок оформлення, який ви безкоштовно можете завантажити на нашому сайті.

Бланк платіжного доручення 2019 скачати:
Бланк платіжного доручення 2019 скачати:

Порожній бланк платіжки -   скачати (word) ↓ Порожній бланк платіжки - скачати (word) ↓

Платіжка бланк -   скачати (pdf) ↓ Платіжка бланк - скачати (pdf) ↓

Зразок заповнення платіжки -   скачати (word) ↓ Зразок заповнення платіжки - скачати (word) ↓

Що нового в бланку платіжки 2019 роки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online