Бізнес-план відкриття магазину одягу »ДеньгоДел

  1. Готовий приклад бізнес-плану
  2. Приміщення і місце для магазину
  3. устаткування
  4. постачальники товару
  5. Підбір персоналу
  6. Внутрішня обстановка
  7. Рекламна компанія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли підприємець розмірковує про те, яку ідею бізнесу втілити в життя, то часто вибір зупиняється саме на магазині одягу. І не дарма. Продаж одягу - одна з найбільш вигідних галузей малого бізнесу. Цей товар завжди буде затребуваним, адже одяг носять абсолютно все. Інша справа знайти правильний підхід до цього бізнесу, щоб ваш товар став просто розлітатися з полиць. У цій статті ми постараємося пролити світло на те, як відкрити магазин одягу з нуля і чи вигідно це.

Одяг - це товар, продавати який набагато легше, ніж більшість інших видів товару. Тут важливо стежити за останніми модними тенденціями - що робити зовсім не складно, і мати хороший смак. Ці якості знадобляться для того, щоб закуповувати саме той товар, який будуть купувати. З боку бізнес на торгівлі одягом виглядає дуже простим, але як і будь-який інший бізнес, він має свої особливості.

Готовий приклад бізнес-плану

Як відкрити магазин одягу

асортимент товару

З самого початку важливо визначитися з напрямком магазину. Продавати в одному магазині одночасно і шуби, і нижню білизну, буде невигідним і як мінімум дивним. Тому вибираємо вид одягу, яка і складе основний асортимент вашого магазину.

Це може бути:

  • Верхній одяг
  • Повсякденний одяг
  • Спідня білизна
  • Вечірні сукні та костюми
  • Спортивний одяг
  • Дитячий одяг
  • Спецодяг
  • Одяг для дому (халати, піжами).

Також можна вибрати такі напрямки, як чоловіча або жіноча одяг, одяг економ-класу або елітного класу, одяг для молоді або людей зрілого віку. Звичайно, деякі напрямки можна і поєднувати: наприклад, ви можете продавати жіночий одяг для будь-якого віку або верхній одяг для чоловіків і жінок.

Коли магазин орієнтується на цінову категорію, наприклад, позиціонує себе як магазин одягу економ-класу, то найчастіше в них можна зустріти товар всіх напрямків (чоловіча, жіноча, верхня, повсякденна і т.д.). Крім самого одягу, можна продавати і додаткові товари - головні убори, сумки, аксесуари.

Приміщення і місце для магазину

Від правильного вибору місця розташування магазину залежить дуже багато. Підходячи до цього етапу, підприємець вже повинен чітко знати, який одяг він буде продавати. Також повинен бути складений портрет потенційного покупця. Головна вимога до місця, де буде розміщуватися магазин - це висока прохідність людей. Якщо речі будуть продаватися в низькій або середній ціновій категорії, то хорошим варіантом буде місце поблизу ринків, станцій метро, ​​жваві вулиці.

А ось магазин дорогих речей розміщувати поруч з ринками і метро не варто, так як багаті покупці цінують, перш за все, сервіс і комфорт. Вони із задоволенням відвідають магазин, розташований на території торгового центру або на центральній вулиці міста. Можна відкрити магазин одягу і в спальному районі, якщо це буде повсякденний одяг масового споживання. Однак, великий потік клієнтів в спальному районі ви навряд чи отримаєте.

устаткування

Для магазину одягу буде потрібно спеціальне торгове обладнання, а саме:

  1. стелажі;
  2. Стійки з вішалками;
  3. полки;
  4. манекени;
  5. Дзеркала;
  6. Примірочні.

Також необхідний касовий апарат і стіл для продавця.

постачальники товару

Складнощів з пошуком постачальника одягу бути не повинно. Оптовиків зараз дуже багато, і можна знайти того, який запропонує зручні і вигідні для вас умови. В інтернеті існує чимало сайтів, де можна знайти пропозиції від оптових закупівельників і домовитися з ними про співпрацю. Також можна самому закуповувати одяг на оптових ринках.

У цій справі важливо вміти домовлятися. Спілкуйтеся з різними постачальниками, пропонуйте свої умови, «вибивайте» для себе знижки. Як правило, люди, які займаються оптовими закупівлями і співпрацюють з багатьма продавцями, досить гнучкі в спілкуванні. Тому домовитися можна з багатьма, було б бажання і наполегливість. Звичайно, найбільш вигідний для продавця варіант - це брати у постачальника одяг під реалізацію. Але на такий крок йдуть дуже небагато постачальники, тим більше, при співпраці з новим продавцем.

Націнки на товар зазвичай складають 70-100%, а на одяг відомих брендів - до 150%.

Націнки на товар зазвичай складають 70-100%, а на одяг відомих брендів - до 150%

Підбір персоналу

Як відомо, великий відсоток продажів залежить від навичок торгівлі продавця. І це правило безпосередньо відноситься і до такого товару, як одяг. Хороший продавець може підвищити дохід магазину на 60 і більше відсотків. Якщо відразу ж хочете завоювати любов клієнтів, наймайте продавців з хорошим досвідом роботи. Вони повинні бути доброзичливі, ввічливі, вселяти довіру. Хороший продавець повинен вміло переконувати клієнта купити ту чи іншу річ, але ні в якому разі не нав'язати свою думку відкрито. Це, як правило, тільки дратує і відлякує покупців.

Щоб перевірити навички продавців, беріть їх спочатку на випробувальний термін (зазвичай це один місяць). Продавці повинні бути безпосередньо зацікавлені в обсязі продажів, тому їх зарплата повинна залежати від кількості проданих ними речей. Зазвичай зарплати продавців становить невелика ставка і відсоток від продажів.

Внутрішня обстановка

Покупець буде повертатися в той магазин, де йому було комфортно. Як тільки потенційний покупець увійшов в магазин, він ще не розглянув товар і не дізнався ціни, але вже інтуїтивно оцінив приміщення з позиції «мені подобається тут перебувати або я хочу якомога швидше піти». Для магазину одягу створювати якийсь особливий дизайн інтер'єру не обов'язково (якщо це не елітний магазин дорогих речей), досить гарного ремонту і підтримання комфортного температурного режиму - взимку має бути тепло, а влітку прохолодно.

Також продумайте і освітлення всередині магазину. Як відомо, правильне освітлення може допомогти представити товар у вигідному світлі. Приділіть особливу увагу примірочних - покупцям повинно бути в них зручно і просторо. Забезпечте їх дзеркалами в повний зріст, гачками і вішалками для власних речей покупців.

Поруч з примірочними непогано поставити дивани або пуфи, яким особливо зрадіють чоловіки, які прийшли в магазин разом зі своїми дружинами або подругами. Що стосується самого товару, то його варто розмістити в магазині за категоріями - сорочки, штани, светри, спідниці і т.д., щоб покупцеві було легше орієнтуватися в асортименті і знайти потрібну йому річ.

Рекламна компанія

Ось на чому, але на рекламі магазину одягу точно економити не варто. Потенційні покупці не дізнаються про вас, поки ви самі їм про себе не розповісте. В першу чергу необхідно зробити візитки, буклети, листівки, і роздавати їх в людних місцях, але обов'язково в тому районі, де знаходиться магазин. Отримавши листівку з рекламою нового магазину, який знаходиться на іншому кінці міста, дуже рідкісний покупець поїде туди. Кожному купив у вас річ, вручайте візитку. Її можуть побачити родичі або друзі покупця, а ви таким чином поповните число потенційних клієнтів.

Хорошим стимулом прийти в магазин ще раз буде наявність купонів на наступну покупку. Подбайте про барвистою яскравою вивісці, що впадає в очі. Біля входу в магазин розміщуйте плакати з інформацією для покупців, наприклад, про новий завезення товару, початку сезонного розпродажу і т.д.

Не потрібно відкривати магазин непомітно. Максимально залучіть увагу до відкриття - прикрасьте вхід святковими елементами декору, проведіть акції або розіграші призів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online