Безкоштовні курси для майбутніх мам

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нас оточує величезна кількість інформації, і чим більший вибір, тим складніше визначити, що заслуговує на нашу увагу, а що ні

Нас оточує величезна кількість інформації, і чим більший вибір, тим складніше визначити, що заслуговує на нашу увагу, а що ні. Для майбутніх мам це особливо актуально: все намагаються давати поради, навчити, налякати, застерегти. Кого слухати і кому довіряти?

Величезна кількість шкіл для майбутніх мам, але яку вибрати?

Перед тим, як вибрати платну школу, слід вивчити, яку інформацію можна отримати безкоштовно, щоб визначитися, яких знань і навичок дійсно не вистачає. Найпростіший варіант № 1: Інтернет. Обов'язково звертайте увагу, кого ви слухаєте, і чи гідний джерело вашої довіри. А також - яка компанія є спонсором записи.

На що варто звернути увагу:

  1. http://mama.openmedcom.ru - дистанційна інтерактивна школа для вагітних, організована провідними фахівцями групи компаній «Мати і Дитя» за підтримки Департаменту охорони здоров'я міста Москви. Є архів, де можна вибрати тему, що цікавить і подивитися її в будь-який зручний час. Всі лекції ведуть професійні лікарі.
  2. http://video.komarovskiy.net - Комаровський Євген Олегович - найпопулярніший і відомий дитячий лікар, лікар вищої категорії, телеведучий і автор численних книг. Його книги і програми корисні не тільки майбутнім мамам, але і тим, у кого вже ростуть діти. Дуже легко, доступно, корисно і з гумором, але головне - це НЕ відірване від реального життя, коли є чоловік, якого треба нагодувати, коли є бабусі і дідусі, які рвуться взяти участь у вихованні онуків, друзі, а головне - мама, якій теж треба спати, їсти і відпочивати.
  3. http://www.cironline.ru/women/course - онлайн курси для вагітних: відеолекції, інтерв'ю, статті на сайті Центру імунології і репродукції, розповідають лікарі акушери-гінекологи.
  4. https://www.youtube.com/watch?v=zoJ6e5X3foM - відео «Все про пологи», підготовлене «Центром планування сім'ї та репродукції», веде Караганова Олена Ярославна - акушер-гінеколог, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, куратор пологового блоку. Тривалість фільму близько 1,5 годин, все досить зрозуміло і при цьому не викликає неприємних емоцій.

Школи для мам при РК і клініках

Задайте питання у вашій ЖК про безкоштовні курси для майбутніх мам. Незважаючи на ситуацію в безкоштовну медицину, в деяких РК проводяться невеликі курси з 2-3 занять.

Платні клініки проводять безкоштовні курси для майбутніх мам, не тільки провідних у них вагітність, але і для всіх бажаючих.

  1. Школа материнства і жіночого здоров'я в клініці «Будь здоров» на Сущевском валу, безкоштовна для всіх бажаючих. Заняття проводяться 1 раз на місяць лікарями-педіатрами, розклад на сайті клініки: http://klinikabudzdorov.ru/moscow/about/news/397284
  2. У цій же клініці організована «Школа для батьків», також 1 заняття в місяць, ведуть лікарі різних спеціалізацій, в залежності від розглянутих тем. Розклад на сайті клініки: http://klinikabudzdorov.ru/moscow/about/news/397278

Якщо поруч з вашим будинком або роботою є платний медичний центр, не полінуйтеся, зателефонуйте і поцікавтеся, чи є у них безкоштовні курси для майбутніх мам, на які можуть ходити не тільки клієнтки даного центру. Багато медустанови зацікавлені в вас, як у потенційних клієнток їх дитячих відділень.

Школи для майбутніх мам, організовані при дитячих магазинах

  1. Регулярні майстер-класи в магазинах «Олант» - http://www.olant-shop.ru/club/indexmaster.php . Мережа магазинів «Олант» проводить лекції для мам в двох своїх магазинах: в Центральному дитячому магазині на Луб'янці по вівторках о 12.00, і в магазині на Автозаводській по четвергах о 12.00. Це рекламні лекції, що складаються з двох тем за 40-50 хвилин кожна і 15-хвилинною перервою. Кожна лекція присвячена якогось продукту, який можна придбати в магазині. Представлені марки відомі і популярні, купувати їх саме в цьому магазині ніхто не зобов'язує.

    Атмосфера дуже позитивна. Майстер-класи ведуть або продакт-менеджери рекламованих марок (продакт-менеджер або менеджер по продуктах - співробітник компанії, що повністю відповідає за дану групу продуктів і володіє максимальною інформацією про неї), або лікарі-педіатри, або співробітники мережі. Після кожної лекції матусям дарують подарунки, найчастіше це пробники. Важливо розуміти, що це саме рекламні лекції якийсь марки або продукту.

    Попередній запис не потрібно, можна приїхати на будь-яку цікаву для лекцію. У магазині є кулер з водою, поруч з магазином туалет. У майбутніх мам, які приїжджають в магазин «Олант» на Луб'янці, розташований в ЦДМ, є можливість зайти і в інші дитячі магазини, розташований в ТЦ.

  2. Лекції в магазині Mothercare - http://www.mothercare.ru/ru/maternity-seminar.html . Це вже інший формат: 4 заняття з обговоренням важливих тем для вагітних:
    Заняття № 1. Вагітність. Збираємося в пологовий будинок. Пологи і післяпологовий період.
    Заняття № 2. Грудне вигодовування малюка.
    Заняття № 3. Купаємо, сповиваємо, спимо.
    Заняття № 4. Дитина вдома, на вулиці і в машині. Придане для малиша.Занятія в формі лекцій, але на занятті № 1 є можливість зробити невеликий комплекс вправ, корисний для майбутніх мам. Ведуть школу лікарі-педіатри та, як правило, співробітник Mothercare виступає помічником в питаннях асортименту магазина по даній темі. У Москві лекції проходять в магазині, розташованому в «Афімолл-Сіті» (м. Виставкова), також організовані лекції в інших містах: Ростов-на-Дону, Самара, Тюмень. Московські лекції йдуть за розкладом, починаються о 16.00 і тривають від 1,5 до 2 годин без перерви.

    Поруч з магазином є туалет і ряди з кафе і ресторанами, але в самому магазині кулера з водою немає, а в момент лекції в сусіднє кафе за чаєм не побіжить. При цьому висидіти 2 години без перерви буває дуже складно. Заняття дуже корисні, при цьому біля магазину є установка не займатися рекламою конкретних марок, оскільки в магазині їх багато. Різні пристосування показують, дають помацати - покриття, пояснюють, як це використовувати і для чего.После проходження всіх чотирьох занять видається сертифікат на 15% знижку.

    За правилами магазину, необхідно заздалегідь записатися і дочекатися дзвінка від співробітника з підтвердженням. Я не стала цього робити і просто приїжджала на лекції, сідала, слухала і вносила своє ім'я в список. Місць вистачало всім. Порядок лекцій особливого значення не має, в Москві лекції ведуть 2 різних педіатра, деякі лекції я відвідала двічі, було цікаво послухати різних фахівців. Магазин розташований на 4 поверсі, як і у випадку з «Олант» в ЦДМ, можна поєднати з відвідуванням інших магазинів ТЦ.

  3. Школа майбутніх мам в магазині «Дитячий № 1» - http://detsky1.ru/school-mom . Цикл занять з 6 лекцій, кожна лекція складається з двох частин, які тривають приблизно по одній годині з невеликою перервою. Формат - лекції, виконання вправ, навіть дихальних, що не передбачається, хоча для них зовсім не потрібно вільного простору, яке, на жаль, дуже обмежена. Лекції в Москві веде лікар-педіатр вищої категорії, к. М. Н. Тетяна Гуторова, і співробітники магазину.
    Заняття № 1. Догляд за шкірою під час вагітності і після пологів. Підготовка до пологів.
    Заняття № 2. Все для комфортного грудного вигодовування мами і малюка. Грудне вигодовування: секрети успіху, меню годуючої мами. Догляд за грудьми.
    Заняття № 3. Якою має бути дитяче ліжечко. Вимоги безпеки до білизни і аксесуарів для сну. Розвиток дитини раннього віку. Профілактика і лікування: кольок, алергії, відрижки.
    Заняття № 4. Якою має бути дитяча коляска. Щеплення за і проти. Якщо малюк захворів.
    Заняття № 5. Критерії безпеки дитячої косметики. Що таке натуральна і органічна косметика. Особливості догляду за шкірою новонародженого.
    Заняття № 6. Безпека дитини під час подорожей і вдома. Приблизний режим дня і правила введення прикорму для дитини першого року жізні.Занятія організовані в магазині в Москві (вул. Алабяна, будинок 12, кор. 2) і в Санкт-Петербурзі (Великий проспекті П.С., д. 53). На жаль, не дуже зручне розташування в Москві між метро Жовтневе поле і Сокіл трохи ускладнюється тим, що це окремий магазин на першому поверсі житлового будинку, а не ТЦ, і його відвідування можна поєднати з походом по інших магазинах. Крім того, з листопада 2015 магазин ввів обов'язкову покупку подарунковій карти номіналом 1 000 руб. після першого заняття, якщо ви хочете бути присутніми на всіх інших. Використовувати карту і купити на неї щось в магазині можна відразу після її придбання.

    Необхідно заздалегідь записатися в школу і чекати підтверджує дзвінка від співробітників, це буває проблемою, іноді зателефонувати забувають, іноді підтверджують, а потім скасовують, уточнити якісь організаційні питання по електронній пошті або телефону не завжди вдається, а «конспірація» співробітників, що не можуть сказати розклад на найближчий час, дуже дратує. У самому ж магазині персонал дуже чуйний, свої частини лекцій розповідають дуже детально і докладно, порівнюючи і пояснюючи нюанси різних марок, брендів, відмінності продукції різних країн.

    Поки тільки цей магазин видає брошуру до школи, де є розклад занять, місце для запису лекцій, короткий опис продукції магазину, що підходить під тему занять і невеликий довідковий блок про щеплення. Також видається невелика книжка з знижковими купонами, але не на будь-яку продукцію в магазині, а на конкретні позиції, на жаль, в більшості своїй, не дуже потрібні. Мабуть, це спроба розпродати позиції, які рідко купуються.

    Треба відзначити, що незважаючи на те, що лекції веде лікар-педіатр, протягом усього циклу відчувається нав'язлива реклама саме тих продуктів, які продаються в «Дитячому № 1». Це стосується косметичних засобів для майбутніх мам і дітей, пляшечок, тонометри і всього іншого, при цьому марки, представлені в магазині, - не найвідоміші і поширені. Крім того, магазин за цінами і рівнем продукції можна віднести до дорогого сегменту, для прикладу, ціни на дитячі ліжечка починаються з 18 000 руб. і закінчуються вище 100 000 руб. Тому нав'язлива реклама іноді дуже дратує.

    У магазині є туалет, на лекціях для мам завжди стоїть водичка, в перервах приносять яблука і банани.

Лекції та майстер-класи в рамках Фестивалю вагітних і немовлят в Сокольниках

Два рази на рік конгрессно-виставковий центр Сокільники проходить Фестиваль вагітних і немовлят: http://wanexpo.ru

У 2015 році фестиваль був в квітні і листопаді, вже вказані плани 2016 року: черговий фестиваль пройде з 20 по 24 квітня. Вхід на Фестиваль вагітних і немовлят вільний за умови реєстрації, процедуру реєстрації можна пройти заздалегідь або безпосередньо при вході в павільйон 4.

Протягом декількох днів в режимі нон-стоп на стендах учасників, а також в конференц-залі та зону майстер-класів виступають як представники різних компаній і шкіл, так і лікарі-педіатри, психологи, фахівці різних клінік. Проводяться конкурси, лотереї і покази.

Всі ці заходи допоможуть розібратися вам в різних питаннях, пов'язаних з вагітністю, пологами і подальшим доглядом за малюком, дадуть можливість познайомитися і послухати фахівців різних клінік, лікарів-педіатрів, дізнатися про різних школах і платних курсах. І, в разі необхідності, вибрати ті напрямки для навчання, які виявилися недостатньо охоплені або за якими залишилися питання.

Здоров'я Вам і легкої вагітності!

Кого слухати і кому довіряти?
Величезна кількість шкіл для майбутніх мам, але яку вибрати?
Com/watch?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online