Робота в Бельгії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Королівство Бельгія - одна з найбільш сприятливих з точки зору працевлаштування країн Європи. Щоб влаштуватися на роботу в Бельгії, іноземцям потрібно отримати офіційний дозвіл на роботу. У більшості випадків це робить роботодавець. При наймі іноземних робітників, він запитує для них дозвіл на роботу і працевлаштування. На підставі цих документів, будь-який бажаючий отримати роботу в Бельгії може оформити в'їзну візу.

Взагалі, візу повинні отримувати всі іноземці, які планують провести в Бельгії понад 90 днів (необхідна шенгенська віза класу «D»). Щоб отримати таку візу, необхідно заздалегідь звернутися з клопотанням до Консульство Бельгії або інше дипломатична установа в країні, де проживає здобувач. Ці умови не поширюються на громадян з країн ЄС, тобто країн, що відносяться до Європейського економічного простору.

У Бельгії існує три типи дозволів на роботу для іноземних громадян:

  • Дозвіл типу «А». Цей дозвіл надається власникам будь-яких спеціальностей і не має обмежень по термінах дії. Умови видачі такого дозволу - безперервний стаж роботи не менше 4-х років, підтверджений офіційними документами і наявність діючого дозволу на роботу типу «А»;
  • Дозвіл типу «В» діє протягом 12 місяців. Отримання такого дозволу пов'язане з необхідністю подання запиту роботодавцем. Власне, він подає два запити: один для себе - на працевлаштування (дозвіл на прийом на роботу іноземного громадянина), інший - для здобувача (той самий дозвіл на роботу типу «В»);
  • Дозвіл типу «С» теж має обмеження по термінах дії і надається окремій категорії іноземних громадян. До цієї категорії відносяться всі ті іноземці, перебування яких на території Бельгії обмежена рамками їхнього статусу (наприклад, особи, які звернулися за наданням статусу біженця або студенти).

Перш ніж поїхати до Бельгії і працевлаштуватися за кордоном , Потрібно подбати про наявність закордонного паспорта, виданого не менше року назад, комплекту медичних довідок, характеристик з роботи за останні п'ять років. Крім того, потрібно зв'язатися з роботодавцем, який подає необхідні запити. Після прибуття до Бельгії іноземний громадянин в обов'язковому порядку повинен зареєструватися.

Що стосується територіальних переваг в пошуку роботи в Бельгії, то тут варто врахувати особливості адміністративно-територіального устрою країни. У столиці роботу знайти складніше, так само як і в провінції Валлонія, а ось у Фландрії розташовано безліч промислових підприємств, а тому шанси на працевлаштування там набагато вище. Іноземному робітнику, в залежності від регіону, в якому він буде працювати, потрібні базові знання певної іноземної мови. Наприклад, у Фландрії основною мовою є голландська, хоча в більшості випадків достатньо буде базових знань німецької мови. А ось в Валлонії знадобляться знання французької. На німецькій мові в Бельгії говорять жителі дев'яти муніципалітетів провінції Льєж, яка межує з Німеччиною.

У Бельгії затребувані багато спеціальностей будівельної спрямованості: штукатури, муляри, зварювальники, а також водії вантажного транспорту, дорожні робітники і т. П. Жінки можуть доглядати за людьми похилого віку, інвалідами, працювати в ресторанах, кафе, готелях, працювати в клінінгових компаніях. Для тих, хто має вищу освіту і претендує на вакансію за основним фахом, необхідне спеціальне міжнародне підтвердження свого диплому, такі спеціальності не так поширені як робочі. І потрібно пам'ятати, що в Бельгії затребувані тільки кваліфіковані фахівці, що мають досвід роботи за професією.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online