Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи? - туристичний блог про відпочинок в Білорусі

  1. Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи? Білорусь не може похвалитися нескінченними...
  2. Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
  3. Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
  4. Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?

Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Білорусь не може похвалитися нескінченними потоками туристів, але ситуація поліпшується. Факт: одними з перших, хто «зустрічає» гостей із зарубіжжя в нашій країні, є оператори стільникового зв'язку - завдяки роумінгу туристи відправляють SMS-звісточки рідним і близьким, дзвонять і спілкуються з діловими партнерами. У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії? Holiday.by зібрав всю інформацію.

by зібрав всю інформацію

Звичайно, за часів розвитку інтернет-месенджерів і поширення Wi-Fi актуальність роумінгу в стільникових мережах знижується. Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»? Проте, іноді дзвінок - це єдиний вихід.

У Білорусі в цілому невисокі тарифи на мобільний зв'язок, однак, коли справа доходить до роумінгу, все змінюється: за кордоном ми платимо цілком середньосвітові ціни, задоволення це не з дешевих. Аналіз тарифів найбільших операторів зарубіжжя підтверджує цю тезу і для в'їзних туристів в Білорусі: платити за зв'язок їм доводиться по повній!

Зрозуміло, практично всі оператори пропонують якісь додаткові опції і пакети, що дозволяють заощаджувати на дзвінках і SMS додому, але в нашій добірці ці спецпропозиції поза обліком, так як дуже індивідуальні. Тарифи підібрані за принципом «як є»: без пакетів і акцій. Для зручності вони все переведені в долари.

China Mobile, регіон Гонконг

808 мільйонів абонентів не можуть помилятися. China Mobile - найбільший стільниковий оператор Азії і світу, другий по виручці і перший за капіталізацією на Гонконгській фондовій біржі. Саме в цьому регіоні розташована штаб-квартира компанії, він же вважається батьківщиною китайського оператора, який контролює 70% ринку Піднебесної.

Судячи з офіційним сайтом China Mobile Hong Kong, оператор має договір на роумінгова обслуговування своїх абонентів тільки з МТС-Білорусь. Одна хвилина вхідного дзвінка обійдеться приїжджому в $ 2,03, дзвінок по країні - в $ 2,29, хвилина зв'язку з батьківщиною - в $ 3,07 / 3,91 (залежить від використання USSD-меню). Ціна одного SMS-повідомлення дорівнює 15 центам. Передача даних для абонентів China Mobile тарифікується по кілобайтам, 1 МБ «заважить» на $ 17.

Vodafone, регіон Великобританія

Ще один перший серед інших оператор, тільки вже не в категорії найбільших за кількістю абонентів, а в категорії найприбутковіших. Найстаріший GSM-оператор світу (почав роботу в 1992 році) базується у Великобританії. Тепер торгова марка Vodafone відома в десятках країн по обидва боки Атлантики, волею доль акціонери Vodafone навіть трохи вклалися в акції China Mobile. Справжня транснаціональна корпорація!

Компанія на своєму офіційному сайті не розкриває, з ким у неї укладено угоду про партнерство в Білорусі, показує тільки ціни.

Дзвінок з будь-якого напрямку обійдеться туристу з Королівства в $ 2,52, хвилина вхідного - в $ 2, SMS піде за наявності 74 центів на рахунку. Мегабайт трафіку буде коштувати всього 30 центів, але відразу спишеться 5 фунтів і сплачено наперед буде 25 МБ. Кожен мегабайт понад обійдеться в $ 4,5.

Verizon, США

Головний оператор Північної Америки надає можливості для роумінгу в Білорусі, але не розкриває назву партнера. Це єдина компанія, яка бере плату (нехай і символічні 5 центів) за вхідні SMS. Анахронізм 90-х років минулого століття.

Дзвінок в будь-якому напрямку американському туристу в Білорусі коштуватиме аж $ 4,99. SMS потягне на 50 центів, 1 МБ - в $ 20,48 (тарифікація по 1 КБ).

МТС, регіон Москва і область

Оператор №1 на території Росії має частку в однойменній білоруської доньці, однак за замовчуванням не поділяє партнерів з роумінгу в нашій країні, пропонуючи однакові тарифи як в мережі МТС, так і в мережі velcom. Недавня девальвація російського рубля помітно здешевила задоволення спілкуватися з рідним номером телефону за кордоном.

Вхідний дзвінок на території Білорусі і вихідний по країні перебування російським туристам буде коштувати 61 цент, по країнах СНД $ 1,73, в інші країни $ 2,14. SMS - всього за 11 центів. Мегабайт трафіку МТС «продасть» в гостьовій мережі за $ 5,68 (тарифікація по 40 КБ). Ціни актуальні на кінець лютого і можуть змінитися у зв'язку з нестабільністю російського рубля.

MTN, регіон Південна Африка

Найбільший оператор «чорного континенту» працює в декількох африканських країнах, але найбільш платоспроможну базу має в ПАР.

Оператор співпрацює з двома партнерами в Білорусі - МТС і velcom. Ціни різні (в дужках вказано velcom).

Дзвінок по Білорусі обійдеться південноафриканцям в 86 центів ($ 1,29), зателефонувати додому - $ 6,03 (5,17), по світу $ 6,03 (6,89), хвилина вхідного дзвінка - $ 1,72 (2,15). SMS по Білорусі і всьому світу оцінена в 64 цента, а ось в ПАР відправляти повідомлення дешевше - всього 43 цента. Вартість SMS однаково для обох операторів-партнерів. 1 МБ трафіку обходиться південноафриканцеві в Білорусі в $ 21,55 (17,24) з тарифікацією 1 КБ в МТС і 10 КБ у velcom.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів

Втім, практично в будь-якій країні світу є можливість підключити так звану гостьову SIM-карту. Дана опція є у всіх трьох компаній, що працюють на ринку Білорусі. life :) допоможе клієнту тільки з реєстрацією або дозволом на проживання, МТС і velcom мають в портфелі тарифних планів пропозиціями для гостей без реєстрації.

- Салон МТС можна знайти в аеропорту «Мінськ» в зоні прильоту (Сектор 5 / Gate 5), в районі залізничного вокзалу, а також у багатьох інших місцях перебування туристів по всій країні, - розповіли кореспонденту Holiday.by в компанії. - Нового абонента фахівці МТС підключать на тарифний план «Пансіон». Серед переваг - відсутність щомісячної плати. Таким чином, абонент буде оплачувати тільки ті послуги, якими користується по факту: дзвінки по Білорусі і в інші країни, SMS і мобільний інтернет. Абоненти «Гостьового» можуть самостійно підключити собі доступ в мережу - в залежності від потреб можна активувати будь-яку кількість інтернет-пакетів об'ємом від 100 МБ до 5 ГБ. Мінімальна вартість - 18 тисяч рублів.

Дзвінок по мережі МТС буде коштувати 590 рублів, в інші мережі 990. 1 SMS оцінено в 310 рублів. Вартість підключення 30 тисяч.

Що стосується пільг, то вони передбачені при дзвінках з Білорусі абонентам МТС-Росія - вартість хвилини розмови зі знижкою складе 3 450 рублів. Тарифи на інші дзвінки зрозумілі і прозорі: будь-які номери в Росії (крім МТС), колишнього Радянського Союзу - 4 150 рублів за хвилину, Європа - 5040 рублів, а всі інші країни - 9 600 рублів за хвилину розмови.

- Для приїжджають у нас є пакет «Зв'язок без зобов'язань», - розповіли нам в офісі оператора velcom. - За 30 тисяч (разовий платіж при підключенні, абонентська плата відсутня) абонент отримує 1 Гб трафіку, може безкоштовно дзвонити абонентам «Привіт». За додаткову плату можна підключити пакети трафіку від 50 до 3600 Мб на 10 або 30 днів. Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі.

Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі

За іншою мережі velcom абонент заплатить від 279 до 555 рублів за хвилину (залежить від місця перебування абонента), за дзвінки за номерами інших операторів від 555 до 1250 рублів, одне SMS оцінено в 350 білоруських рублів. Дзвінок в країни СНД варто 5100, в Європу 7800, по решті світу 14400.

Тарифний план «Світ в руці» від білорусько-турецького оператора life :) передбачає 45 тисяч рублів за підключення (списано буде 18, що залишилися 27 доступні на рахунку). Дзвінок всередині мережі life :) та інші мережі країни коштує 540 рублів, в Росію і Україну зателефонувати коштуватиме 2460 рублів, по СНД 3120, в Литву, Польщу, Німеччину та Італію - 3840, по решті Європи 5280, по всьому світу 11400. 1 текстове повідомлення оператор тарифікує по 300 рублів.

Таким чином, у кожного з операторів є свої цінові переваги для туристів. life :) не підключає приїжджих без реєстрації.

Тури по Білорусі

Також по темі:

Росіянам стало дорого відпочивати в Білорусі. Ціни на тури злетіли на 40%

Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?

Білорусь не може похвалитися нескінченними потоками туристів, але ситуація поліпшується. Факт: одними з перших, хто «зустрічає» гостей із зарубіжжя в нашій країні, є оператори стільникового зв'язку - завдяки роумінгу туристи відправляють SMS-звісточки рідним і близьким, дзвонять і спілкуються з діловими партнерами. У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії? Holiday.by зібрав всю інформацію.

by зібрав всю інформацію

Звичайно, за часів розвитку інтернет-месенджерів і поширення Wi-Fi актуальність роумінгу в стільникових мережах знижується. Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»? Проте, іноді дзвінок - це єдиний вихід.

У Білорусі в цілому невисокі тарифи на мобільний зв'язок, однак, коли справа доходить до роумінгу, все змінюється: за кордоном ми платимо цілком середньосвітові ціни, задоволення це не з дешевих. Аналіз тарифів найбільших операторів зарубіжжя підтверджує цю тезу і для в'їзних туристів в Білорусі: платити за зв'язок їм доводиться по повній!

Зрозуміло, практично всі оператори пропонують якісь додаткові опції і пакети, що дозволяють заощаджувати на дзвінках і SMS додому, але в нашій добірці ці спецпропозиції поза обліком, так як дуже індивідуальні. Тарифи підібрані за принципом «як є»: без пакетів і акцій. Для зручності вони все переведені в долари.

China Mobile, регіон Гонконг

808 мільйонів абонентів не можуть помилятися. China Mobile - найбільший стільниковий оператор Азії і світу, другий по виручці і перший за капіталізацією на Гонконгській фондовій біржі. Саме в цьому регіоні розташована штаб-квартира компанії, він же вважається батьківщиною китайського оператора, який контролює 70% ринку Піднебесної.

Судячи з офіційним сайтом China Mobile Hong Kong, оператор має договір на роумінгова обслуговування своїх абонентів тільки з МТС-Білорусь. Одна хвилина вхідного дзвінка обійдеться приїжджому в $ 2,03, дзвінок по країні - в $ 2,29, хвилина зв'язку з батьківщиною - в $ 3,07 / 3,91 (залежить від використання USSD-меню). Ціна одного SMS-повідомлення дорівнює 15 центам. Передача даних для абонентів China Mobile тарифікується по кілобайтам, 1 МБ «заважить» на $ 17.

Vodafone, регіон Великобританія

Ще один перший серед інших оператор, тільки вже не в категорії найбільших за кількістю абонентів, а в категорії найприбутковіших. Найстаріший GSM-оператор світу (почав роботу в 1992 році) базується у Великобританії. Тепер торгова марка Vodafone відома в десятках країн по обидва боки Атлантики, волею доль акціонери Vodafone навіть трохи вклалися в акції China Mobile. Справжня транснаціональна корпорація!

Компанія на своєму офіційному сайті не розкриває, з ким у неї укладено угоду про партнерство в Білорусі, показує тільки ціни.

Дзвінок з будь-якого напрямку обійдеться туристу з Королівства в $ 2,52, хвилина вхідного - в $ 2, SMS піде за наявності 74 центів на рахунку. Мегабайт трафіку буде коштувати всього 30 центів, але відразу спишеться 5 фунтів і сплачено наперед буде 25 МБ. Кожен мегабайт понад обійдеться в $ 4,5.

Verizon, США

Головний оператор Північної Америки надає можливості для роумінгу в Білорусі, але не розкриває назву партнера. Це єдина компанія, яка бере плату (нехай і символічні 5 центів) за вхідні SMS. Анахронізм 90-х років минулого століття.

Дзвінок в будь-якому напрямку американському туристу в Білорусі коштуватиме аж $ 4,99. SMS потягне на 50 центів, 1 МБ - в $ 20,48 (тарифікація по 1 КБ).

МТС, регіон Москва і область

Оператор №1 на території Росії має частку в однойменній білоруської доньці, однак за замовчуванням не поділяє партнерів з роумінгу в нашій країні, пропонуючи однакові тарифи як в мережі МТС, так і в мережі velcom. Недавня девальвація російського рубля помітно здешевила задоволення спілкуватися з рідним номером телефону за кордоном.

Вхідний дзвінок на території Білорусі і вихідний по країні перебування російським туристам буде коштувати 61 цент, по країнах СНД $ 1,73, в інші країни $ 2,14. SMS - всього за 11 центів. Мегабайт трафіку МТС «продасть» в гостьовій мережі за $ 5,68 (тарифікація по 40 КБ). Ціни актуальні на кінець лютого і можуть змінитися у зв'язку з нестабільністю російського рубля.

MTN, регіон Південна Африка

Найбільший оператор «чорного континенту» працює в декількох африканських країнах, але найбільш платоспроможну базу має в ПАР.

Оператор співпрацює з двома партнерами в Білорусі - МТС і velcom. Ціни різні (в дужках вказано velcom).

Дзвінок по Білорусі обійдеться південноафриканцям в 86 центів ($ 1,29), зателефонувати додому - $ 6,03 (5,17), по світу $ 6,03 (6,89), хвилина вхідного дзвінка - $ 1,72 (2,15). SMS по Білорусі і всьому світу оцінена в 64 цента, а ось в ПАР відправляти повідомлення дешевше - всього 43 цента. Вартість SMS однаково для обох операторів-партнерів. 1 МБ трафіку обходиться південноафриканцеві в Білорусі в $ 21,55 (17,24) з тарифікацією 1 КБ в МТС і 10 КБ у velcom.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів

Втім, практично в будь-якій країні світу є можливість підключити так звану гостьову SIM-карту. Дана опція є у всіх трьох компаній, що працюють на ринку Білорусі. life :) допоможе клієнту тільки з реєстрацією або дозволом на проживання, МТС і velcom мають в портфелі тарифних планів пропозиціями для гостей без реєстрації.

- Салон МТС можна знайти в аеропорту «Мінськ» в зоні прильоту (Сектор 5 / Gate 5), в районі залізничного вокзалу, а також у багатьох інших місцях перебування туристів по всій країні, - розповіли кореспонденту Holiday.by в компанії. - Нового абонента фахівці МТС підключать на тарифний план «Пансіон». Серед переваг - відсутність щомісячної плати. Таким чином, абонент буде оплачувати тільки ті послуги, якими користується по факту: дзвінки по Білорусі і в інші країни, SMS і мобільний інтернет. Абоненти «Гостьового» можуть самостійно підключити собі доступ в мережу - в залежності від потреб можна активувати будь-яку кількість інтернет-пакетів об'ємом від 100 МБ до 5 ГБ. Мінімальна вартість - 18 тисяч рублів.

Дзвінок по мережі МТС буде коштувати 590 рублів, в інші мережі 990. 1 SMS оцінено в 310 рублів. Вартість підключення 30 тисяч.

Що стосується пільг, то вони передбачені при дзвінках з Білорусі абонентам МТС-Росія - вартість хвилини розмови зі знижкою складе 3 450 рублів. Тарифи на інші дзвінки зрозумілі і прозорі: будь-які номери в Росії (крім МТС), колишнього Радянського Союзу - 4 150 рублів за хвилину, Європа - 5040 рублів, а всі інші країни - 9 600 рублів за хвилину розмови.

- Для приїжджають у нас є пакет «Зв'язок без зобов'язань», - розповіли нам в офісі оператора velcom. - За 30 тисяч (разовий платіж при підключенні, абонентська плата відсутня) абонент отримує 1 Гб трафіку, може безкоштовно дзвонити абонентам «Привіт». За додаткову плату можна підключити пакети трафіку від 50 до 3600 Мб на 10 або 30 днів. Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі.

Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі

За іншою мережі velcom абонент заплатить від 279 до 555 рублів за хвилину (залежить від місця перебування абонента), за дзвінки за номерами інших операторів від 555 до 1250 рублів, одне SMS оцінено в 350 білоруських рублів. Дзвінок в країни СНД варто 5100, в Європу 7800, по решті світу 14400.

Тарифний план «Світ в руці» від білорусько-турецького оператора life :) передбачає 45 тисяч рублів за підключення (списано буде 18, що залишилися 27 доступні на рахунку). Дзвінок всередині мережі life :) та інші мережі країни коштує 540 рублів, в Росію і Україну зателефонувати коштуватиме 2460 рублів, по СНД 3120, в Литву, Польщу, Німеччину та Італію - 3840, по решті Європи 5280, по всьому світу 11400. 1 текстове повідомлення оператор тарифікує по 300 рублів.

Таким чином, у кожного з операторів є свої цінові переваги для туристів. life :) не підключає приїжджих без реєстрації.

Тури по Білорусі

Також по темі:

Росіянам стало дорого відпочивати в Білорусі. Ціни на тури злетіли на 40%

Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?

Білорусь не може похвалитися нескінченними потоками туристів, але ситуація поліпшується. Факт: одними з перших, хто «зустрічає» гостей із зарубіжжя в нашій країні, є оператори стільникового зв'язку - завдяки роумінгу туристи відправляють SMS-звісточки рідним і близьким, дзвонять і спілкуються з діловими партнерами. У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії? Holiday.by зібрав всю інформацію.

by зібрав всю інформацію

Звичайно, за часів розвитку інтернет-месенджерів і поширення Wi-Fi актуальність роумінгу в стільникових мережах знижується. Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»? Проте, іноді дзвінок - це єдиний вихід.

У Білорусі в цілому невисокі тарифи на мобільний зв'язок, однак, коли справа доходить до роумінгу, все змінюється: за кордоном ми платимо цілком середньосвітові ціни, задоволення це не з дешевих. Аналіз тарифів найбільших операторів зарубіжжя підтверджує цю тезу і для в'їзних туристів в Білорусі: платити за зв'язок їм доводиться по повній!

Зрозуміло, практично всі оператори пропонують якісь додаткові опції і пакети, що дозволяють заощаджувати на дзвінках і SMS додому, але в нашій добірці ці спецпропозиції поза обліком, так як дуже індивідуальні. Тарифи підібрані за принципом «як є»: без пакетів і акцій. Для зручності вони все переведені в долари.

China Mobile, регіон Гонконг

808 мільйонів абонентів не можуть помилятися. China Mobile - найбільший стільниковий оператор Азії і світу, другий по виручці і перший за капіталізацією на Гонконгській фондовій біржі. Саме в цьому регіоні розташована штаб-квартира компанії, він же вважається батьківщиною китайського оператора, який контролює 70% ринку Піднебесної.

Судячи з офіційним сайтом China Mobile Hong Kong, оператор має договір на роумінгова обслуговування своїх абонентів тільки з МТС-Білорусь. Одна хвилина вхідного дзвінка обійдеться приїжджому в $ 2,03, дзвінок по країні - в $ 2,29, хвилина зв'язку з батьківщиною - в $ 3,07 / 3,91 (залежить від використання USSD-меню). Ціна одного SMS-повідомлення дорівнює 15 центам. Передача даних для абонентів China Mobile тарифікується по кілобайтам, 1 МБ «заважить» на $ 17.

Vodafone, регіон Великобританія

Ще один перший серед інших оператор, тільки вже не в категорії найбільших за кількістю абонентів, а в категорії найприбутковіших. Найстаріший GSM-оператор світу (почав роботу в 1992 році) базується у Великобританії. Тепер торгова марка Vodafone відома в десятках країн по обидва боки Атлантики, волею доль акціонери Vodafone навіть трохи вклалися в акції China Mobile. Справжня транснаціональна корпорація!

Компанія на своєму офіційному сайті не розкриває, з ким у неї укладено угоду про партнерство в Білорусі, показує тільки ціни.

Дзвінок з будь-якого напрямку обійдеться туристу з Королівства в $ 2,52, хвилина вхідного - в $ 2, SMS піде за наявності 74 центів на рахунку. Мегабайт трафіку буде коштувати всього 30 центів, але відразу спишеться 5 фунтів і сплачено наперед буде 25 МБ. Кожен мегабайт понад обійдеться в $ 4,5.

Verizon, США

Головний оператор Північної Америки надає можливості для роумінгу в Білорусі, але не розкриває назву партнера. Це єдина компанія, яка бере плату (нехай і символічні 5 центів) за вхідні SMS. Анахронізм 90-х років минулого століття.

Дзвінок в будь-якому напрямку американському туристу в Білорусі коштуватиме аж $ 4,99. SMS потягне на 50 центів, 1 МБ - в $ 20,48 (тарифікація по 1 КБ).

МТС, регіон Москва і область

Оператор №1 на території Росії має частку в однойменній білоруської доньці, однак за замовчуванням не поділяє партнерів з роумінгу в нашій країні, пропонуючи однакові тарифи як в мережі МТС, так і в мережі velcom. Недавня девальвація російського рубля помітно здешевила задоволення спілкуватися з рідним номером телефону за кордоном.

Вхідний дзвінок на території Білорусі і вихідний по країні перебування російським туристам буде коштувати 61 цент, по країнах СНД $ 1,73, в інші країни $ 2,14. SMS - всього за 11 центів. Мегабайт трафіку МТС «продасть» в гостьовій мережі за $ 5,68 (тарифікація по 40 КБ). Ціни актуальні на кінець лютого і можуть змінитися у зв'язку з нестабільністю російського рубля.

MTN, регіон Південна Африка

Найбільший оператор «чорного континенту» працює в декількох африканських країнах, але найбільш платоспроможну базу має в ПАР.

Оператор співпрацює з двома партнерами в Білорусі - МТС і velcom. Ціни різні (в дужках вказано velcom).

Дзвінок по Білорусі обійдеться південноафриканцям в 86 центів ($ 1,29), зателефонувати додому - $ 6,03 (5,17), по світу $ 6,03 (6,89), хвилина вхідного дзвінка - $ 1,72 (2,15). SMS по Білорусі і всьому світу оцінена в 64 цента, а ось в ПАР відправляти повідомлення дешевше - всього 43 цента. Вартість SMS однаково для обох операторів-партнерів. 1 МБ трафіку обходиться південноафриканцеві в Білорусі в $ 21,55 (17,24) з тарифікацією 1 КБ в МТС і 10 КБ у velcom.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів

Втім, практично в будь-якій країні світу є можливість підключити так звану гостьову SIM-карту. Дана опція є у всіх трьох компаній, що працюють на ринку Білорусі. life :) допоможе клієнту тільки з реєстрацією або дозволом на проживання, МТС і velcom мають в портфелі тарифних планів пропозиціями для гостей без реєстрації.

- Салон МТС можна знайти в аеропорту «Мінськ» в зоні прильоту (Сектор 5 / Gate 5), в районі залізничного вокзалу, а також у багатьох інших місцях перебування туристів по всій країні, - розповіли кореспонденту Holiday.by в компанії. - Нового абонента фахівці МТС підключать на тарифний план «Пансіон». Серед переваг - відсутність щомісячної плати. Таким чином, абонент буде оплачувати тільки ті послуги, якими користується по факту: дзвінки по Білорусі і в інші країни, SMS і мобільний інтернет. Абоненти «Гостьового» можуть самостійно підключити собі доступ в мережу - в залежності від потреб можна активувати будь-яку кількість інтернет-пакетів об'ємом від 100 МБ до 5 ГБ. Мінімальна вартість - 18 тисяч рублів.

Дзвінок по мережі МТС буде коштувати 590 рублів, в інші мережі 990. 1 SMS оцінено в 310 рублів. Вартість підключення 30 тисяч.

Що стосується пільг, то вони передбачені при дзвінках з Білорусі абонентам МТС-Росія - вартість хвилини розмови зі знижкою складе 3 450 рублів. Тарифи на інші дзвінки зрозумілі і прозорі: будь-які номери в Росії (крім МТС), колишнього Радянського Союзу - 4 150 рублів за хвилину, Європа - 5040 рублів, а всі інші країни - 9 600 рублів за хвилину розмови.

- Для приїжджають у нас є пакет «Зв'язок без зобов'язань», - розповіли нам в офісі оператора velcom. - За 30 тисяч (разовий платіж при підключенні, абонентська плата відсутня) абонент отримує 1 Гб трафіку, може безкоштовно дзвонити абонентам «Привіт». За додаткову плату можна підключити пакети трафіку від 50 до 3600 Мб на 10 або 30 днів. Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі.

Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі

За іншою мережі velcom абонент заплатить від 279 до 555 рублів за хвилину (залежить від місця перебування абонента), за дзвінки за номерами інших операторів від 555 до 1250 рублів, одне SMS оцінено в 350 білоруських рублів. Дзвінок в країни СНД варто 5100, в Європу 7800, по решті світу 14400.

Тарифний план «Світ в руці» від білорусько-турецького оператора life :) передбачає 45 тисяч рублів за підключення (списано буде 18, що залишилися 27 доступні на рахунку). Дзвінок всередині мережі life :) та інші мережі країни коштує 540 рублів, в Росію і Україну зателефонувати коштуватиме 2460 рублів, по СНД 3120, в Литву, Польщу, Німеччину та Італію - 3840, по решті Європи 5280, по всьому світу 11400. 1 текстове повідомлення оператор тарифікує по 300 рублів.

Таким чином, у кожного з операторів є свої цінові переваги для туристів. life :) не підключає приїжджих без реєстрації.

Тури по Білорусі

Також по темі:

Росіянам стало дорого відпочивати в Білорусі. Ціни на тури злетіли на 40%

Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?

Білорусь не може похвалитися нескінченними потоками туристів, але ситуація поліпшується. Факт: одними з перших, хто «зустрічає» гостей із зарубіжжя в нашій країні, є оператори стільникового зв'язку - завдяки роумінгу туристи відправляють SMS-звісточки рідним і близьким, дзвонять і спілкуються з діловими партнерами. У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії? Holiday.by зібрав всю інформацію.

by зібрав всю інформацію

Звичайно, за часів розвитку інтернет-месенджерів і поширення Wi-Fi актуальність роумінгу в стільникових мережах знижується. Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»? Проте, іноді дзвінок - це єдиний вихід.

У Білорусі в цілому невисокі тарифи на мобільний зв'язок, однак, коли справа доходить до роумінгу, все змінюється: за кордоном ми платимо цілком середньосвітові ціни, задоволення це не з дешевих. Аналіз тарифів найбільших операторів зарубіжжя підтверджує цю тезу і для в'їзних туристів в Білорусі: платити за зв'язок їм доводиться по повній!

Зрозуміло, практично всі оператори пропонують якісь додаткові опції і пакети, що дозволяють заощаджувати на дзвінках і SMS додому, але в нашій добірці ці спецпропозиції поза обліком, так як дуже індивідуальні. Тарифи підібрані за принципом «як є»: без пакетів і акцій. Для зручності вони все переведені в долари.

China Mobile, регіон Гонконг

808 мільйонів абонентів не можуть помилятися. China Mobile - найбільший стільниковий оператор Азії і світу, другий по виручці і перший за капіталізацією на Гонконгській фондовій біржі. Саме в цьому регіоні розташована штаб-квартира компанії, він же вважається батьківщиною китайського оператора, який контролює 70% ринку Піднебесної.

Судячи з офіційним сайтом China Mobile Hong Kong, оператор має договір на роумінгова обслуговування своїх абонентів тільки з МТС-Білорусь. Одна хвилина вхідного дзвінка обійдеться приїжджому в $ 2,03, дзвінок по країні - в $ 2,29, хвилина зв'язку з батьківщиною - в $ 3,07 / 3,91 (залежить від використання USSD-меню). Ціна одного SMS-повідомлення дорівнює 15 центам. Передача даних для абонентів China Mobile тарифікується по кілобайтам, 1 МБ «заважить» на $ 17.

Vodafone, регіон Великобританія

Ще один перший серед інших оператор, тільки вже не в категорії найбільших за кількістю абонентів, а в категорії найприбутковіших. Найстаріший GSM-оператор світу (почав роботу в 1992 році) базується у Великобританії. Тепер торгова марка Vodafone відома в десятках країн по обидва боки Атлантики, волею доль акціонери Vodafone навіть трохи вклалися в акції China Mobile. Справжня транснаціональна корпорація!

Компанія на своєму офіційному сайті не розкриває, з ким у неї укладено угоду про партнерство в Білорусі, показує тільки ціни.

Дзвінок з будь-якого напрямку обійдеться туристу з Королівства в $ 2,52, хвилина вхідного - в $ 2, SMS піде за наявності 74 центів на рахунку. Мегабайт трафіку буде коштувати всього 30 центів, але відразу спишеться 5 фунтів і сплачено наперед буде 25 МБ. Кожен мегабайт понад обійдеться в $ 4,5.

Verizon, США

Головний оператор Північної Америки надає можливості для роумінгу в Білорусі, але не розкриває назву партнера. Це єдина компанія, яка бере плату (нехай і символічні 5 центів) за вхідні SMS. Анахронізм 90-х років минулого століття.

Дзвінок в будь-якому напрямку американському туристу в Білорусі коштуватиме аж $ 4,99. SMS потягне на 50 центів, 1 МБ - в $ 20,48 (тарифікація по 1 КБ).

МТС, регіон Москва і область

Оператор №1 на території Росії має частку в однойменній білоруської доньці, однак за замовчуванням не поділяє партнерів з роумінгу в нашій країні, пропонуючи однакові тарифи як в мережі МТС, так і в мережі velcom. Недавня девальвація російського рубля помітно здешевила задоволення спілкуватися з рідним номером телефону за кордоном.

Вхідний дзвінок на території Білорусі і вихідний по країні перебування російським туристам буде коштувати 61 цент, по країнах СНД $ 1,73, в інші країни $ 2,14. SMS - всього за 11 центів. Мегабайт трафіку МТС «продасть» в гостьовій мережі за $ 5,68 (тарифікація по 40 КБ). Ціни актуальні на кінець лютого і можуть змінитися у зв'язку з нестабільністю російського рубля.

MTN, регіон Південна Африка

Найбільший оператор «чорного континенту» працює в декількох африканських країнах, але найбільш платоспроможну базу має в ПАР.

Оператор співпрацює з двома партнерами в Білорусі - МТС і velcom. Ціни різні (в дужках вказано velcom).

Дзвінок по Білорусі обійдеться південноафриканцям в 86 центів ($ 1,29), зателефонувати додому - $ 6,03 (5,17), по світу $ 6,03 (6,89), хвилина вхідного дзвінка - $ 1,72 (2,15). SMS по Білорусі і всьому світу оцінена в 64 цента, а ось в ПАР відправляти повідомлення дешевше - всього 43 цента. Вартість SMS однаково для обох операторів-партнерів. 1 МБ трафіку обходиться південноафриканцеві в Білорусі в $ 21,55 (17,24) з тарифікацією 1 КБ в МТС і 10 КБ у velcom.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів

Втім, практично в будь-якій країні світу є можливість підключити так звану гостьову SIM-карту. Дана опція є у всіх трьох компаній, що працюють на ринку Білорусі. life :) допоможе клієнту тільки з реєстрацією або дозволом на проживання, МТС і velcom мають в портфелі тарифних планів пропозиціями для гостей без реєстрації.

- Салон МТС можна знайти в аеропорту «Мінськ» в зоні прильоту (Сектор 5 / Gate 5), в районі залізничного вокзалу, а також у багатьох інших місцях перебування туристів по всій країні, - розповіли кореспонденту Holiday.by в компанії. - Нового абонента фахівці МТС підключать на тарифний план «Пансіон». Серед переваг - відсутність щомісячної плати. Таким чином, абонент буде оплачувати тільки ті послуги, якими користується по факту: дзвінки по Білорусі і в інші країни, SMS і мобільний інтернет. Абоненти «Гостьового» можуть самостійно підключити собі доступ в мережу - в залежності від потреб можна активувати будь-яку кількість інтернет-пакетів об'ємом від 100 МБ до 5 ГБ. Мінімальна вартість - 18 тисяч рублів.

Дзвінок по мережі МТС буде коштувати 590 рублів, в інші мережі 990. 1 SMS оцінено в 310 рублів. Вартість підключення 30 тисяч.

Що стосується пільг, то вони передбачені при дзвінках з Білорусі абонентам МТС-Росія - вартість хвилини розмови зі знижкою складе 3 450 рублів. Тарифи на інші дзвінки зрозумілі і прозорі: будь-які номери в Росії (крім МТС), колишнього Радянського Союзу - 4 150 рублів за хвилину, Європа - 5040 рублів, а всі інші країни - 9 600 рублів за хвилину розмови.

- Для приїжджають у нас є пакет «Зв'язок без зобов'язань», - розповіли нам в офісі оператора velcom. - За 30 тисяч (разовий платіж при підключенні, абонентська плата відсутня) абонент отримує 1 Гб трафіку, може безкоштовно дзвонити абонентам «Привіт». За додаткову плату можна підключити пакети трафіку від 50 до 3600 Мб на 10 або 30 днів. Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі.

Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі

За іншою мережі velcom абонент заплатить від 279 до 555 рублів за хвилину (залежить від місця перебування абонента), за дзвінки за номерами інших операторів від 555 до 1250 рублів, одне SMS оцінено в 350 білоруських рублів. Дзвінок в країни СНД варто 5100, в Європу 7800, по решті світу 14400.

Тарифний план «Світ в руці» від білорусько-турецького оператора life :) передбачає 45 тисяч рублів за підключення (списано буде 18, що залишилися 27 доступні на рахунку). Дзвінок всередині мережі life :) та інші мережі країни коштує 540 рублів, в Росію і Україну зателефонувати коштуватиме 2460 рублів, по СНД 3120, в Литву, Польщу, Німеччину та Італію - 3840, по решті Європи 5280, по всьому світу 11400. 1 текстове повідомлення оператор тарифікує по 300 рублів.

Таким чином, у кожного з операторів є свої цінові переваги для туристів. life :) не підключає приїжджих без реєстрації.

Тури по Білорусі

Також по темі:

Росіянам стало дорого відпочивати в Білорусі. Ціни на тури злетіли на 40%

Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?

Білорусь не може похвалитися нескінченними потоками туристів, але ситуація поліпшується. Факт: одними з перших, хто «зустрічає» гостей із зарубіжжя в нашій країні, є оператори стільникового зв'язку - завдяки роумінгу туристи відправляють SMS-звісточки рідним і близьким, дзвонять і спілкуються з діловими партнерами. У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії? Holiday.by зібрав всю інформацію.

by зібрав всю інформацію

Звичайно, за часів розвитку інтернет-месенджерів і поширення Wi-Fi актуальність роумінгу в стільникових мережах знижується. Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»? Проте, іноді дзвінок - це єдиний вихід.

У Білорусі в цілому невисокі тарифи на мобільний зв'язок, однак, коли справа доходить до роумінгу, все змінюється: за кордоном ми платимо цілком середньосвітові ціни, задоволення це не з дешевих. Аналіз тарифів найбільших операторів зарубіжжя підтверджує цю тезу і для в'їзних туристів в Білорусі: платити за зв'язок їм доводиться по повній!

Зрозуміло, практично всі оператори пропонують якісь додаткові опції і пакети, що дозволяють заощаджувати на дзвінках і SMS додому, але в нашій добірці ці спецпропозиції поза обліком, так як дуже індивідуальні. Тарифи підібрані за принципом «як є»: без пакетів і акцій. Для зручності вони все переведені в долари.

China Mobile, регіон Гонконг

808 мільйонів абонентів не можуть помилятися. China Mobile - найбільший стільниковий оператор Азії і світу, другий по виручці і перший за капіталізацією на Гонконгській фондовій біржі. Саме в цьому регіоні розташована штаб-квартира компанії, він же вважається батьківщиною китайського оператора, який контролює 70% ринку Піднебесної.

Судячи з офіційним сайтом China Mobile Hong Kong, оператор має договір на роумінгова обслуговування своїх абонентів тільки з МТС-Білорусь. Одна хвилина вхідного дзвінка обійдеться приїжджому в $ 2,03, дзвінок по країні - в $ 2,29, хвилина зв'язку з батьківщиною - в $ 3,07 / 3,91 (залежить від використання USSD-меню). Ціна одного SMS-повідомлення дорівнює 15 центам. Передача даних для абонентів China Mobile тарифікується по кілобайтам, 1 МБ «заважить» на $ 17.

Vodafone, регіон Великобританія

Ще один перший серед інших оператор, тільки вже не в категорії найбільших за кількістю абонентів, а в категорії найприбутковіших. Найстаріший GSM-оператор світу (почав роботу в 1992 році) базується у Великобританії. Тепер торгова марка Vodafone відома в десятках країн по обидва боки Атлантики, волею доль акціонери Vodafone навіть трохи вклалися в акції China Mobile. Справжня транснаціональна корпорація!

Компанія на своєму офіційному сайті не розкриває, з ким у неї укладено угоду про партнерство в Білорусі, показує тільки ціни.

Дзвінок з будь-якого напрямку обійдеться туристу з Королівства в $ 2,52, хвилина вхідного - в $ 2, SMS піде за наявності 74 центів на рахунку. Мегабайт трафіку буде коштувати всього 30 центів, але відразу спишеться 5 фунтів і сплачено наперед буде 25 МБ. Кожен мегабайт понад обійдеться в $ 4,5.

Verizon, США

Головний оператор Північної Америки надає можливості для роумінгу в Білорусі, але не розкриває назву партнера. Це єдина компанія, яка бере плату (нехай і символічні 5 центів) за вхідні SMS. Анахронізм 90-х років минулого століття.

Дзвінок в будь-якому напрямку американському туристу в Білорусі коштуватиме аж $ 4,99. SMS потягне на 50 центів, 1 МБ - в $ 20,48 (тарифікація по 1 КБ).

МТС, регіон Москва і область

Оператор №1 на території Росії має частку в однойменній білоруської доньці, однак за замовчуванням не поділяє партнерів з роумінгу в нашій країні, пропонуючи однакові тарифи як в мережі МТС, так і в мережі velcom. Недавня девальвація російського рубля помітно здешевила задоволення спілкуватися з рідним номером телефону за кордоном.

Вхідний дзвінок на території Білорусі і вихідний по країні перебування російським туристам буде коштувати 61 цент, по країнах СНД $ 1,73, в інші країни $ 2,14. SMS - всього за 11 центів. Мегабайт трафіку МТС «продасть» в гостьовій мережі за $ 5,68 (тарифікація по 40 КБ). Ціни актуальні на кінець лютого і можуть змінитися у зв'язку з нестабільністю російського рубля.

MTN, регіон Південна Африка

Найбільший оператор «чорного континенту» працює в декількох африканських країнах, але найбільш платоспроможну базу має в ПАР.

Оператор співпрацює з двома партнерами в Білорусі - МТС і velcom. Ціни різні (в дужках вказано velcom).

Дзвінок по Білорусі обійдеться південноафриканцям в 86 центів ($ 1,29), зателефонувати додому - $ 6,03 (5,17), по світу $ 6,03 (6,89), хвилина вхідного дзвінка - $ 1,72 (2,15). SMS по Білорусі і всьому світу оцінена в 64 цента, а ось в ПАР відправляти повідомлення дешевше - всього 43 цента. Вартість SMS однаково для обох операторів-партнерів. 1 МБ трафіку обходиться південноафриканцеві в Білорусі в $ 21,55 (17,24) з тарифікацією 1 КБ в МТС і 10 КБ у velcom.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів.

Підсумкові дані наведені в загальній таблиці (для оператора MTN обрані найнижчі тарифи серед операторів-партнерів

Втім, практично в будь-якій країні світу є можливість підключити так звану гостьову SIM-карту. Дана опція є у всіх трьох компаній, що працюють на ринку Білорусі. life :) допоможе клієнту тільки з реєстрацією або дозволом на проживання, МТС і velcom мають в портфелі тарифних планів пропозиціями для гостей без реєстрації.

- Салон МТС можна знайти в аеропорту «Мінськ» в зоні прильоту (Сектор 5 / Gate 5), в районі залізничного вокзалу, а також у багатьох інших місцях перебування туристів по всій країні, - розповіли кореспонденту Holiday.by в компанії. - Нового абонента фахівці МТС підключать на тарифний план «Пансіон». Серед переваг - відсутність щомісячної плати. Таким чином, абонент буде оплачувати тільки ті послуги, якими користується по факту: дзвінки по Білорусі і в інші країни, SMS і мобільний інтернет. Абоненти «Гостьового» можуть самостійно підключити собі доступ в мережу - в залежності від потреб можна активувати будь-яку кількість інтернет-пакетів об'ємом від 100 МБ до 5 ГБ. Мінімальна вартість - 18 тисяч рублів.

Дзвінок по мережі МТС буде коштувати 590 рублів, в інші мережі 990. 1 SMS оцінено в 310 рублів. Вартість підключення 30 тисяч.

Що стосується пільг, то вони передбачені при дзвінках з Білорусі абонентам МТС-Росія - вартість хвилини розмови зі знижкою складе 3 450 рублів. Тарифи на інші дзвінки зрозумілі і прозорі: будь-які номери в Росії (крім МТС), колишнього Радянського Союзу - 4 150 рублів за хвилину, Європа - 5040 рублів, а всі інші країни - 9 600 рублів за хвилину розмови.

- Для приїжджають у нас є пакет «Зв'язок без зобов'язань», - розповіли нам в офісі оператора velcom. - За 30 тисяч (разовий платіж при підключенні, абонентська плата відсутня) абонент отримує 1 Гб трафіку, може безкоштовно дзвонити абонентам «Привіт». За додаткову плату можна підключити пакети трафіку від 50 до 3600 Мб на 10 або 30 днів. Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі.

Інші тарифи доступні при дозвіл на тимчасове проживання в Білорусі

За іншою мережі velcom абонент заплатить від 279 до 555 рублів за хвилину (залежить від місця перебування абонента), за дзвінки за номерами інших операторів від 555 до 1250 рублів, одне SMS оцінено в 350 білоруських рублів. Дзвінок в країни СНД варто 5100, в Європу 7800, по решті світу 14400.

Тарифний план «Світ в руці» від білорусько-турецького оператора life :) передбачає 45 тисяч рублів за підключення (списано буде 18, що залишилися 27 доступні на рахунку). Дзвінок всередині мережі life :) та інші мережі країни коштує 540 рублів, в Росію і Україну зателефонувати коштуватиме 2460 рублів, по СНД 3120, в Литву, Польщу, Німеччину та Італію - 3840, по решті Європи 5280, по всьому світу 11400. 1 текстове повідомлення оператор тарифікує по 300 рублів.

Таким чином, у кожного з операторів є свої цінові переваги для туристів. life :) не підключає приїжджих без реєстрації.

Тури по Білорусі

Також по темі:

Росіянам стало дорого відпочивати в Білорусі. Ціни на тури злетіли на 40%

Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
Дорога моя Білорусь: скільки платять за роумінг в'їзні туристи?
У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії?
Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»?
У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії?
Скільки разів ви, будучи на відпочинку за кордоном, користуєтеся голосовими послугами на базі мобільного зв'язку і як часто вибираєте Skype і Viber, а то і повідомлення через «соціалки»?
У скільки ж обходиться задоволення залишатися на зв'язку в Білорусі для приїжджих з Європи, США, Азії, Африки і Росії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online