Втікачі банкіри Росії. Хто за все заплатить?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Московський суд заочно заарештував колишнього власника «Майстер-Банку» Бориса булочника. Найближчим часом поліція передасть в Інтерпол документи для його розшуку. Де зараз може перебувати Борис Булочник, а також інші селяни банкіри? Чому їх не видають Росії? І хто розплатиться за виведені з російських банків півтора трильйона рублів? Московський суд заочно заарештував колишнього власника «Майстер-Банку» Бориса булочника

Фото: Шахиджанян Сергій / ТАСС

Борис Булочник не живе в Росії 2,5 року. Восени 2013-го він вийшов з чорного ходу «Майстер-Банку». У парадний, як писали ЗМІ, в цей момент входили оперативники. Була версія, що банкір поїхав в Ізраїль. Ізраїльські журналісти підтвердили, що там живе його сім'я, володіючи нерухомістю. Але сам Булочник, нібито, покинув Ізраїль і поїхав на Україну. Сталося це в лютому 2014 го, в розпал подій на Майдані, коли стало ясно, що влада змінюється. Нібито, він поїхав на синьому «фольксвагене». Спочатку до Києва, а потім до Вінниці, де Булочник народився.

Вінницькі журналісти, в свою чергу, написали, що слідів булочника в рідному місті вони не знайшли. Попутно згадавши, що нині навіть не збереглася будівля дитбудинку, де виховувався майбутній банкір. Але, як зараз пише «Комерсант», Булочник як і раніше живе в Вінниці. Можливо, він потрібен владі, передбачає український журналіст Ігор Петрук.

В такому випадку, можна майже стверджувати, що булочника українська влада не видадуть. До Росії взагалі не екстрадують банкірів, обвинувачених в економічних злочинах. У Британії живуть колишні топ-менеджери «Банку Москви» Андрій Бородін і Дмитро Акулінін. Там же раніше мешкав екс-власник «Межпромбанка» Сергій Пугачов, поки не поїхав до Франції. Нещодавно Лондонський суд дав йому два роки в'язниці. Загальна думка, що вищезазначених громадян на Заході вважають політичними, тому і не видають. Можливо, Росія сама в цьому винна, розмірковує директор банківського інституту Вищої школи економіки Василь Солодков.

За деякими даними, чи то в Лондон, то чи в Південну Африку поїхав колишній власник звалився «Російського кредиту» Анатолій Мотильов, в Сінгапур - засновник групи «Лайф» Сергій Леонтьєв, в Монако - співвласник Внешпромбанка «Георгій Беджамов». Сестра Беджамова Лариса Маркус (основний власник ВПБ) - в СІЗО. Півтора року там же провів власник «Мого Банку» Гліб Фетисов. Він розплатився з вкладниками і вийшов на свободу. Засуджений за шахрайство банкір Матвій Урін. Той самий, чиї охоронці побили голландця, нібито, має відношення до сім'ї першої особи держави. І майже в кожному випадку немає відповіді на питання, де гроші. Як недавно підрахувало АСВ, в цілому, півтора трильйона рублів. Корпоративні клієнти банків, що лопнули зазвичай залишаються ні з чим. Фізособам відшкодовує АСВ, яке бере кредити у ЦБ і збирає страхові внески з банків. Більше всіх, природно, платять великі організації з державною участю. Зараз агентство підвищує ставку відрахувань. Банки, ймовірно, дадуть зниженням ставок по депозитах. Тобто, за втікачів банкірів розплатяться вкладники. Ну, хтось же повинен.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Де зараз може перебувати Борис Булочник, а також інші селяни банкіри?
Чому їх не видають Росії?
І хто розплатиться за виведені з російських банків півтора трильйона рублів?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online