У банках з'явилися нелегальні "чорні списки" клієнтів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Керівники російських банків стали неофіційно складати списки недобросовісних клієнтів після того, як в Росії повноцінно запрацював дворівневий механізм реабілітації клієнтів-відмовників. Керівники російських банків стали неофіційно складати списки недобросовісних клієнтів після того, як в Росії повноцінно запрацював дворівневий механізм реабілітації клієнтів-відмовників

Повідомляється, що банки почали відмовляти клієнтам, не передаючи інформацію про це в контролюючі органи. Про це з посиланням на власні джерела на ринку пише "Коммерсант".

Причиною цього став той факт, що після запуску системи реабілітації відмовники почали активно звертатися в банки з запитами на виключення з переліку.

Зі свого боку, банки прагнуть якомога рідше стикатися з довгою процедурою реабілітації. Тому кредитні організації стали відмовляти клієнтам, не оформляючи офіційно їх включення в чорний список через Росфінмоніторинг.

Що характерно, більшість клієнтів-фізосіб не наполягають на документальному закріпленні відмови їм у проведенні операцій, а банки мають повне право не повідомляти користувачам про те, що він, на думку банкірів, зробив неправильно.

Раніше "Правда.Ру" повідомляла, що менеджери банку, що розорився "Відкриття" потраплять в чорний список ЦБ з фактичною забороною на роботу за фахом. Таке рішення торкнеться бенефіціарів банку, членів наглядової ради і правління, головного бухгалтера та його заступника, керівників і головних бухгалтерів філій.

Читайте більше:

ЦБ представив чорний список шахраюватих банкірів з майже 6 тисяч осіб

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online