28 липня 2014 року мусульмани святкують Ураза-байрам в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Росії, офіційні привітання від Путіна і Медведєва віруючі вже отримали

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У понеділок, 28 липня 2014 року, мусульманська громада святкує закінчення місяця строгого поста і молитви Рамадан - свято Ураза-байрам. Офіційні привітання віруючих із святом Ураза-байрам уже передали президент РФ Володимир Путін і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. У понеділок, 28 липня 2014 року, мусульманська громада святкує закінчення місяця строгого поста і молитви Рамадан - свято Ураза-байрам

Джерело: Вікіпедія

У понеділок, 28 липня 2014 року, мусульманська громада святкує закінчення місяця строгого поста і молитви Рамадан - Ураза-байрам. Офіційні привітання віруючих із святом Ураза-байрам уже передали президент РФ Володимир Путін і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. У Москві на території соборної мечеті тисячі мусульман уже зробили рано вранці святковий намаз, а в Санкт-Петербурзі основні урочистості проходять в мечеті у метро «Горьковская».

Свято Ураза-байрам - один з двох головних свят мусульманського календаря. Він настав 28 липня 2014 року і вінчає собою напружений місяць посту Рамадан, коли мусульмани змушені були молитися, постити і утримуватися від деяких інших радощів життя.

Найраніший святковий намаз (молитва) Ураза-байраму відбувся в Москві 28 липня вранці. У ньому взяв участь і голова Ради муфтіїв РФ Равіль Гайнутдін. Головний муфтій країни зазначив, що з закінченням посту Рамадан віруючі мусульмани відчувають найбільшу силу віри. Молитовний зал Московської соборної мечеті відкрився в понеділок вже о 5:00 ранку, і з тих пір більшість людей не розходяться з зайнятих місць. Святкова проповідь Равіль Гайнутдін перед віруючими вже відбулася. У Москві, в зв'язку з відзначенням Ураза-байрам 28.07.2014 року, перекрито рух транспорту по вулиці Дурова. Також обмеження в русі спостерігаються на ряді вулиць у районі Олімпійського проспекту.

Зі святом Ураза-байрам всіх мусульман Росії офіційно привітав президент РФ Володимир Путін.

Ураза-байрам в Москві 28 липня 2014 роки святкують в шести столичних мечетях. Очікується, що спільні молитви в мечетях столиці відвідають приблизно 230 тисяч віруючих. У Підмосков'ї розташовані ще 29 майданчиків для святкового моління, вони покликані розвантажити московські мечеті. Вони розташовані в Балашисі, Звенигороді, Наро-Фомінськ, Одинцова, Воскресенську, Домодєдово, Можайске і інших містах.

У Петербурзі основні урочистості в честь свята Ураза-байрам проходять сьогодні у Соборній мечеті поруч з метро «Горьковская». Головний муфтій Соборної мечеті Санкт-Петербурга Равіль Панчеев повідомив, що віруючі будуть розходитися ближче до вечора - в день Ураза-байрам мусульмани відвідують зазвичай могили родичів, вечеряють разом з сім'єю, куштуючи різні національні страви. «У узбеків це плов, татари роблять особливі біляші. Кожна господиня в ці дні намагається порадувати сім'ю », - сказав Равіль Панчеев. За безпекою під час свята в Петербурзі 28 липня стежать 1200 правоохоронців.

Раніше по темі:

Путін привітав мусульман

У Петербурзі Ураза-байрам відсвяткували 42 тисячі мусульман У Петербурзі Ураза-байрам відсвяткували 42 тисячі мусульман

"Водій Петербурга": На Петроградці щільно: рух перекрив Ураза-Байрам


© Фонтанка.Ру

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online