Підмосковний Можайськ: «велика» вода, екологія на «відмінно», наполеонівські місця і монолітно-цегляні житлові комплекси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привабливість далекого Підмосков'я багато в чому обумовлена ​​завидною екологією і непоганою інфраструктурою. Можайська в цьому сенсі пощастило: поблизу міста розташовано найбільше в області Можайское водосховище, місцевість відома історичними подіями: недалеко пройшло найважливіше Бородінський бій. Сьогодні місто активно розвивається і забудовується. Але обмежена пропозиція на ринку житлової нерухомості сприяє встановленню в Можайске далеко не «далекої» ціни квадратного метра.

Можайськ розташований на заході Московської області в 90 км від МКАД. У 2001 році місто відзначило своє 770-річчя. Зараз його населення перевищила 30 тис. Осіб.

Природа і інфраструктура
Однак неблизьке відстань до Москви зіграло свою позитивну роль: природа тут чудова. Можайськ один з найбільш екологічно чистих міст Московської області. Місто розташоване у верхній течії Москви - річки, в 4 км від Можайського водосховища і оточений лісом. І місцеві жителі - великі любителі відпочинку на воді.

Можайськ на карті Підмосков'я

Можайськ на карті Підмосков'я

map.mskva.com

Транспортне сполучення Можайська зі столицею цілком пристойне. Місто розташоване в районі транспортної магістралі Москва-Мінськ. Також через населений пункт проходить залізниця білоруського напрямку. «Час в дорозі до Москви на електричці становить 2 години, автобус доїжджає за 1 годину 45 хвилин, приблизно півтори години витрачають на дорогу автомобілісти», - пояснив порталу Metrinfo.ru Олександр Коляскін, директор «Агентство нерухомості« Бастіон ».


Сьогодні Можайськ - сучасне промислове місто, тут налагоджено виробництво будівельних матеріалів, це залізобетонні конструкції, цегла, бетон, мармур. За межами району і області відома продукція місцевого консервного заводу, молочного заводу і ковбасного цеху.

З соціальною інфраструктурою в місті все більш-менш благополучно: відкрито 28 дитячих садків, два дитячі центри, 24 середні загальноосвітні школи та одна гімназія. Додаткова освіта можна отримати в музичній і спортивній школах, а також в школі мистецтв. У Можайске великий Палац Спорту «Багратіон», в якому проводяться змагання Російського рівня.
.
Здобути професійну освіту можна в трьох ліцеях та двох вузах - філії Московської Державної Академії комунального господарства та будівництва і в філії Московського Державного університету приладобудування і інформатики.

Герб Можайська

Герб Можайська

Ru.wikiperia.org

У Можайске також є що подивитися, наприклад, в Бородінському військово-історичному музеї-заповіднику, Історико-краєзнавчому музеї. Можна витратити трохи часу і поїхати в Доронінскій музей селянського і військового побуту. На березі річки Москви збереглися будівлі Лужецького монастиря, заснованого 1408 року преподобним Ферапонтом Білозерським. У соборі знаходяться представляють велику художню цінність фрагменти розпису XVI століття, виконаної московськими, псковськими і новгородськими майстрами, трапезна з Введенській церквою ХVI-ХVIII ст., Надбрамний храм Преображення, дзвіниця ХVII століття, огорожа з вежами XVII - XVIII ст.

У Можайске функціонують два стадіони, фітес-центр, розважальний комплекс і нічний клуб. «Більш« масштабні »об'єкти, на кшталт великого торгово-розважального центру, сучасного кінотеатру, боулінгу та т.п., на жаль, в місті відсутні», - зазначає Григорій Алтухов, радник президента ФСК «Лідер». Втім, за даними «Агентства нерухомості« Бастіон », в Можайске є одна заморожена будівництво, і це як раз великий розважальний комплекс.


Вторинна нерухомість: вибір невеликий
Житлова нерухомість Можайська представлена ​​такими ж будинками, як і в більшості міст Підмосков'я. Будинки в основному старі, до 5 поверхів, зустрічаються і 2-поверхові будинки «зі зручностями на вулиці», - каже Григорій Алтухов (ФСК «Лідер»). За його словами, так як місто значно віддалений від столиці, купують житло переважно місцеві жителі, мешканці з регіонів і невеликий відсоток становлять москвичі, яким за родом своєї діяльності не потрібно щодня їздити до столиці.

Пропозиція на ринку вторинного житла досить обмежене. За словами Ольги Гусєвої, керівника відділу маркетингу Керуючої компанії «Домобудівник», приблизно 60% квартир, виставлених в продаж, розташовуються в цегляних і панельних п'ятиповерхових будинках. Невелике пропозицію позначається на цінах. За словами Григорія Алтухова (ФСК «Лідер»), велика частина виставлених варіантів знаходяться в ціновому діапазоні від 40 до 55 тис. Руб. за кв.м. і приблизно в такому ж ціновому діапазоні можна дивитися житло в містах на видаленні 30-60 км. від Москви. Втім, експерт зазначає, що дешевше можна купити квартиру в старому будинку в якому-небудь селищі навколо Можайська, де ціни практично в два рази нижче - від 30 тис. Руб. за кв.м.

За даними КК «Домобудівник», середня ціна на вторинному ринку Можайська - 48 580 руб. за кв.м. Наприклад, 1-кімнатну квартиру загальною площею 35 кв. м на четвертому поверсі дев'ятиповерхового панельного будинку продають за 2,1 млн. руб. Іншу «однушку», - загальною площею 33 кв.м, з газовою колонкою і без ванної кімнати на другому поверсі двоповерхового будинку готові поступитися за 900 тис. Руб. Ще дешевше обійдеться житло в передмісті. Наприклад, в селі Тропарево, 17 км від Можайська, продається 2/3 частки двокімнатної квартири загальною площею 43 кв.м на другому поверсі двоповерхового будинку всього за 350 тис. Руб. Але цю пропозицію, звичайно, з розряду екстремальних.

Є і куди більш дорогі. Наприклад, приватні будинки безпосередньо в самому Можайске. Так, новий будинок загальною площею 200 кв.м на ділянці 12 соток (вул. Дениса Давидова) господар виставив на продаж за 8 млн. Руб. В цілому ж, за даними «Агентства нерухомості« Бастіон », ціни на однокімнатні квартири коливаються від 1,6 до 2,3 млн. Руб., На двокімнатні - від 1,75 до 2,8 млн. Руб., А на трикімнатні - від 2,5 до 3,5 млн. руб.

ЖК Бородино

www.1dom.ru

Житло від забудовників - всього на двох проектах
Ринок первинного житла Можайська також не відрізняється достатком пропозицій. В даний час первинні продажі ведуться за все в двох проектах. Як розповіла Ольга Гусєва (КК «Домобудівник»), на вул. Миру ГК «Бородіно» реалізує проект будівництва житлового комплексу «Бородіно» загальною площею 21 тис. Кв.м, що складається з трьох черг - трьох цегляно-монолітних будинків. Перша і друга черги здана в експлуатацію. Але в другій черзі в продажу залишилися двокімнатні квартири загальною площею 78-81 кв.м і трикімнатні квартири площею 90,4 кв.м. Житло продається за єдиним тарифом 45 тис. Руб. за кв.м. Здача третьої черги будівництва (17-поверхової вежі) запланована в 4 квартал 2010 року. На даний момент будинок побудований приблизно на 75%. Але продажу квартир в ньому відкриються після завершення будівництва.

Другий проект включає два будинки, будівництво яких триває за адресою: вул. Д. Пожарського, д. 8 і 10. Це дев'ятиповерхові будинки, що зводяться з моноліту і цегли на 175 квартир. Велика частина квартир - одно- і двокімнатні. Площа однокімнатних квартир - 39-52 кв.м, двокімнатних - 53-67 кв.м, трикімнатних - 83 кв.м. Об'єкт планують здати в 2010 році. Мінімальна ціна продажу - 35 тис. Руб. за кв.м.

Вид будинку на вул. Пожарського

Мособлжілстрой


резюме порталу Metrinfo.Ru

Можайськ - місто привабливий, якщо враховувати чудову екологію, природні багатства і унікальну тутешню історію. Срого кажучи, тут куди цікавіше побудувати дачу, ніж купувати квартиру в звичайному будинку. І невелике пропозицію на ринку міського житла, напевно можна пояснити і цим. З іншого боку, певний попит є і на новобудови Можайська, - чим погано купити сучасне житло в одному з найкрасивіших підмосковних місць?


Історична довідка. Можайськ і Бородіно
Історія Можайська починається в 13 столітті. Перша згадка про Можайске знайдено в Никонівському літописі 1231 року. Тоді місто входило до Смоленське князівство. Але в 1293 під час навали татар Можайськ був практично весь спалений. Щоб зміцнити московські землі, в 1303 році поселення приєднали до московського князівства. Через десятиліття - в 1389-1493 роках Можайськ сам стає центром удільного князівства. Місто відоме ще й тим, що в 1624-1626 роках воєвода Дмитро Пожарський побудував на його території кам'яний кремль. Пізніше - на початку 19 століття в місті з'явилися інші пам'ятки - Нікольський собор церкви - церкви Петропавловська і Іоакима і Анни. У 1844р. собор був зруйнований, але його відновили в 1849-52 рр. в початковому варіанті.

Нікольський собор

Нікольський собор

Ru.wikiperia.org

Старовинний будиночок в центрі Можайська

Ru.wikiperia.org

Можайськ тісно пов'язаний з подіями Великої Вітчизняної війни 1812 року. У 12-і кілометрах на захід від міста розташоване Бородінський поле - місце найбільшого бою російських військ з армією Наполеона в якому брало участь 250 тисяч солдатів. Сьогодні на його місці меморіальний музей.

Новобудови в Можайске

Адреса Назва ЖК Серія дому / матеріал Стадія ГК Поверховість Секції Набір квартир Діапазон площі квартир, кв.м. Діапазон вартості 1 кв.м., руб. Середня вартість квартири, млн.руб. Миру вул., Миру пр-д Бородіно моноліт-цегла готовий зданий 9-9-9-11 4 1-3-кімнатні 49-96 45000-45000 3,26 Пожарського вул., Д.10 моноліт-цегла обробка 2 кв. 2010 року 9 2 1-3-кімнатні 52-83 35000-35000 2,36 Джерело: Дослідження «Весь ринок новобудов Московського регіону за 2007-2010 роки. Порівняльний аналіз (Березень - Квітень 2010) »(Аналітичний центр« Індикатори Ринку Нерухомості IRN.RU »)

З іншого боку, певний попит є і на новобудови Можайська, - чим погано купити сучасне житло в одному з найкрасивіших підмосковних місць?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online