Аукціони нерухомості залучають низькими цінами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ілюстративне фото: Халіл Баалбакі, Чеське радіо   У разі придбання квартири з аукціону немає необхідності оплачувати посередницькі послуги агентства з нерухомості, вартість яких може досягати і декількох сотень тисяч крон Ілюстративне фото: Халіл Баалбакі, Чеське радіо У разі придбання квартири з аукціону немає необхідності оплачувати посередницькі послуги агентства з нерухомості, вартість яких може досягати і декількох сотень тисяч крон. Це одна з обставин, що пояснює той факт, що, наприклад, в Празі кількість учасників «аукціонних боїв» за панельні квартири зросла за 5 років в два рази. Головну роль, однак, грає зниження ставок за іпотеками. На сьогоднішній день банки здатні запропонувати новим клієнтам ставку нижче 2% річних.

«Іпотеки - на першому місці. Більшість учасників аукціонів купують квартири безпосередньо для себе. Вони здатні, і повинні внести частину ціни придбаного житла, розраховуючи на власні накопичення. Більшу ж частину вартості квартири, більше половини вартості, вони погашають за допомогою іпотечного кредиту. Сьогодні іпотечні кредити стали доступними і для тих верств населення, які раніше про них не могли навіть задуматися », - коментує комерційний директор фірми Naxos Лібор Невшімал.

Ілюстративне фото: Філіп Яндоурек, Чеське радіо   Ще більш серйозним попитом, ніж старі квартири в панельних будинках, на аукціонах користуються гаражі в спальних мікрорайонах, де з паркуванням складно Ілюстративне фото: Філіп Яндоурек, Чеське радіо Ще більш серйозним попитом, ніж старі квартири в панельних будинках, на аукціонах користуються гаражі в спальних мікрорайонах, де з паркуванням складно. Прагнення убезпечити свою машину від злому або викрадення так само відіграє значну роль. Гараж є і вигідною інвестицією в разі його здачі в оренду.

Популярно серед потенційних покупців нерухомості участь і в примусових аукціонах, коли на торги виставляється майно власників, обтяжених боргами і не здатних їх своєчасно погашати. Кредитори віддають даному шляху перевагу. Це найшвидший спосіб повернення своїх коштів. У минулому році відбулося майже тисяча примусових аукціонів нерухомості. Чотири роки тому їх було на три сотні менше.

«Нерухомість на такому аукціоні можна купити дуже вигідно. Стартова ціна зазвичай починається на 50% від вартості, встановленої оцінювачем », - підкреслює представник фірми Eurodražby.cz Симона Крейчова.

Ілюстративне фото: Naypong, FreeDigitalPhotos Ілюстративне фото: Naypong, FreeDigitalPhotos.net Низькою ціною обумовлені можливі проблеми з вступом в реальне володіння придбаною нерухомістю. Колишній власник, наприклад, може відмовитися з квартири виселитися і тоді новому господареві доведеться докласти додаткових зусиль і інвестувати кошти. Судові розгляди з відмовляються виселитися мешканцями можуть тягнутися по кілька років.

Безліч торгів, на які виставляються квартири і будинки, сьогодні проходять в on-line режимі, що економить час і обмежує можливість каверз.

«Можливість інтриг під час аукціону повністю зникає. Справа в тому, що учасники торгів не знають, хто їм протистоїть, скільки всього учасників було зареєстровано, які у них числа. Можливість впливу на хід аукціону зникає », - додає Симона Крейчова з фірми Eurodražby.cz.

On-line аукціони нерухомості сьогодні настільки ж безпечні, стверджують фахівці, як і здійснення банківських операцій за допомогою електронних систем. Всі перекази коштів реєструються. Суми, що вносяться за придбання, пересилаються не безпосередньо між продавцями і покупцями, а проходять через рахунок організатора торгів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online