Нові правила атестації наукових установ вводять в Міносвіти

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

5 січня 2018, 18:05 Переглядів: 5 січня 2018, 18:05 Переглядів:   Фото: creep

Фото: creep.ru.

Атестація наукових установ і вищих навчальних закладів, що здійснюють наукову діяльність, в 2018 році буде проходити за новими правилами, повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Так, для наукових установ новий порядок державної атестації був прийнятий в липні 2017 року, і до 2020 року атестацію повинні пройти не менше 550 (або 80%) таких закладів. У разі отримання позитивної оцінки установи отримуватимуть більше фінансування.

"Наприклад, в бюджеті 2018 роки для Національної академії наук відкрита нова програма" Підтримка розвитку пріоритетних напрямків досліджень "з бюджетом в 500 млн грн. Ці кошти будуть надавати науковим установам, атестованим за високим рівнем. У той же час установи, які за результатами атестації будуть визнані неефективними, повинні бути реорганізовані або ліквідовані ", - пояснили в Міносвіти.

Для вузів порядок атестації зараз затверджується. На сьогоднішній день в системі Міносвіти наукову діяльність здійснюють 167 вищих навчальних закладів. Кожне з них зможе подати документи на атестацію по семи напрямках наук.

"Кінцева мета державної атестації - визначення обсягів базового фінансування окремих наукових напрямків в вузах відповідно до отриманої оцінкою", - відзначили в Міносвіти.

Нагадаємо, фінансування української науки у 2018 році збільшено до 6,1 млрд гривень - Національна академія наук України отримає на 38% коштів більше, а університетська наука - на 12,3% більше коштів, ніж у 2017 році.

Як повідомлялося, за новим бюджетом Кабмін збільшив собі фінансування майже в 2,5 рази , Фінансування адміністрації президента зросла майже в півтора рази, а Ради - на дві третини.

Кошти на соціальний захист українців в держбюджеті на 2018 рік виростуть в порівнянні з 2017 роком на 8,4% і складуть 126,8 млрд грн.

Нагадаємо, в доопрацьованому урядом до другого читання проект державного бюджету на 2018 рік було збільшено фінансування житлових субсидій населенню на 15,92 млрд грн і склало 70,99 млрд грн.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Міносвіти вводять нові правила атестації наукових установ". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online