У зоні АТО працюють і платять податки 109 великих підприємств

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: na-zakaz.com.ua

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі працюють 109 підприємств-великих платників податків, а всього їх в Україні трохи більше 700.

Про це повідомляє капітал з посиланням на ZN.UA .

При цьому частина компаній перереєструвалася, частина - ні, але податки платять в українську держскарбницю і перші, і другі.

За даними Державної фіскальної служби, станом на 1 червня понад 36 тис. Підприємств Донецької області заплатили в бюджет більш як 3,2 млрд грн. Порядку 5,5 тис. З них зареєстровані на підконтрольних бойовикам територіях - вони теж заплатили в казну майже мільярд гривень податків і зборів.

Для порівняння, за даними Держказначейства, за п'ять місяців 2014 року надходження до загального та спеціального фондів державного бюджету з Донецької області були не набагато більше - 3,44 млрд грн, а за п'ять місяців спокійного 2013 року - 3,3 млрд.

При цьому показники Луганській області гірше, оскільки втрат там більше, але тим не менш 18 тис. Юросіб і фізосіб поповнили держбюджет на 1 млрд грн, 124 млн з яких заплатили компанії, зареєстровані на неконтрольованих територіях.

Підприємства, які продовжують працювати в зоні АТО, але перереєструвалися в інших областях (а їх понад 4,5 тис.), З обліку податкової випали. Їх внесок тепер враховується за місцем реєстрації, і для держави вони вже компанії Запоріжжя, Дніпропетровська і Києва. Але навіть без їх урахування на сьогодні в зоні проведення антітероррістіческой операції працює сотня великих підприємств.

«За нашими даними, в офісі великих платників області тільки 28 компаній перестали сплачувати податки, інші платять справно, як і раніше платили. Насправді підприємства самі не зацікавлені в несплаті податків. Більшість з них - експортоорієнтовані і для здійснення торговельної діяльності повинні отримати дозвіл Торгово-промислової палати України, яка неплатникам податків такі документи не надає. Тому підприємства-експортери платять і будуть платити Україні », - сказало джерело видання в Луганській адміністрації.

Як повідомляв Капітал, ПАТ «Луганськтепловоз», що належить російському "Трансмашхолдингу", в кінці червня вирішило перенести свою адресу місцезнаходження (Реєстрації юридичної особи) з підконтрольного бойовикам Луганська в підконтрольний українській владі Сєвєродонецьк. У той же час виробничі потужності повністю зостануся в Луганську.

«Глава» самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницкий 21 червня віддав наказ «Міністерствам» «починати роботу з вугільними підприємствами» - або вони починають працювати в ЛНР з колишніми господарями і платити податки ЛНР, або бойовики оголосять їх безхазяйними і беруть «в державне управління». «Ми віддаємо їх в концесію іншим людям, які ці підприємства запустять і почнуть платити податки. Всі підприємства зобов'язані почати працювати в правовому полі ЛНР. В іншому випадку ми будемо змушені ввести тимчасові адміністрації в цих суб'єктах господарювання і запустити їх в роботу на потреби ЛНР », - пояснив« міністр фінансів »ЛНР Євген Мануйлов.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online