У Чернігівській області понад 5 тис учасників АТО отримали земельні ділянки

З моменту введення Урядом ініціативи про забезпечення землею учасників антитерористичної операції і членів сімей загиблих воїнів в територіальні органи Госгеокадастра в Чернігівській області та органи місцевого самоврядування учасники АТО подали 6235 заяв на отримання земельних ділянок. Всього ж військовослужбовці отримали 5401 дозвіл на розробку землевпорядної документації для відведення землі загальною площею 6193,89 га. Завершили процедуру оформлення землі у власність 2624 військовослужбовців.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У територіальні органи Госгеокадастра Чернігівщини подали заяви 2316 захисників України. З них 2010 року отриманий дозволу на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею 531,39 гектара, інформує Головне управління Госгеокадастра в області.

Із земель державної власності учасники АТО основному отримують ділянки для ведення особистого господарства. Під ці цілі 3000 військовим передадуть землі площею 5921,03 га. Для ведення індивідуального садівництва призначені 2403 земельних ділянки площею 272,86 га. За отриманням наділів із земель комунальної власності в органи місцевого самоврядування звернулися одна тисяча сто шістьдесят вісім учасників АТО. Частина заявників - 570 військових - вже отримали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення ділянок загальною площею 165,27 га.

Частина заявників - 570 військових - вже отримали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення ділянок загальною площею 165,27 га

З комунальних земель учасникам АТО надані 74 земельних ділянки для ведення особистого господарства, 311 - для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд.

Довідка:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється в порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безкоштовне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, що засвідчує його участь в АТО.

На сайті Госгеокадастра розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО і членам сімей загиблих воїнів, які бажають отримати земельні ділянки. Роз'яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять в земельне відомство.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online