Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю - МК

  1. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого...
  2. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  3. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  4. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  5. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  6. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  7. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  8. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  9. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  10. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю
  11. Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Справа сестер Хачатурян призвело до підпільного борделю

Знайомі розкрили страшну таємницю сім'ї убитого трьома дівчатами батька

У справі про вбивство батька трьома сестрами Хачатурян з'явилася нова інформація. Знайомі стверджують, що бабуся дівчат свого часу відкрила в Москві бордель і «присвятила в бізнес» свою дочку, майбутню матір сестер і дружину Михайла Хачатуряна Ауреліо. Наскільки правдива ця інформація, з'ясовували наші кореспонденти. Ми навідалися в будинок, де, як стверджують, розташовувався бордель

фото: З особистого архіву

Михайло і Аурелія з первістком. Щастя було недовгим

Дівчата 17, 18 і 19 років жорстоко розправилися зі своїм батьком, 57-річним Михайлом Хачатуряном - сьогодні суд не задовольнив їхню скаргу, залишивши сестер під вартою.

Первісна версія вбивства при самообороні розсипалася, обставини свідчать, що це все-таки сплановане вбивство. Дівчата звинувачують батька в регулярному насильстві.

Їхня сім'я, як і все суспільство, розкололася на два табори. Родичі вбитого найняли адвоката і намагаються відбити публічні нападки опонентів - матері сестер Ауреліо Дундук і їх «молдавської» бабусі Лариси методикою. Представники вірменської діаспори навіть мають намір домагатися генетичних експертиз, висловлюючи сумніви в тому, що Михайло є рідним батьком сестер.

Одні намагаються пом'якшити участь дівчат, а інші - відмити від бруду «гідного» людини. Але тільки ці благі наміри рухають ними? Не варто забувати, що «зворотною стороною» загибелі Михайла Хачатуряна є битва вірменської рідні і кровних спадкоємців за його спадщину.

Нам вдалося з'ясувати невідомі подробиці про історію знайомства Михайла Хачатуряна і Ауреліо Дундук, а також простежити деякі факти з життя обох сімей. Відразу обмовимося: то, що ми дізналися, ні в якому разі не може служити виправданням деспотизму і насильства або позбавлення життя людини.

«Михайло називав мене повією»

Рід занять Хачатуряна як і раніше ніяк не озвучив наслідком, а для всіх інших залишається загадкою. Пліткують, що чоловік був близький до кримінального середовища, але ніяких офіційних доказів цьому немає. А хто ж такі його дружина і теща?

- Михайло називав мене повією, а мого сина Андрія іншим нехорошим словом, - скаржиться зараз на всю країну зі сльозами на очах 61-річна Лариса Тодика - бабуся сестер і теща убитого.

Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?

Нам вдалося розшукати жінку, яка відкрила обставини знайомства Михайла і Ауреліо. Співрозмовниця попросила називати її Ірина. Колишня повія (як вона сама зізналася) повідала досить пікантні моменти. На наш погляд, не всі в цьому оповіданні виглядає абсолютно достовірно і не все можливо перевірити, а й ігнорувати цю розповідь складно.

- Я познайомилася з Ларисою, коли тій було під 40 років. Але і тоді вона була жінкою з цікавою зовнішністю. Чорнява, волосся густе чорне, груди красива, четвертого розміру. Були чоловіки, охочі ближче познайомитися.

- Що вона про себе розповідала?

- Родом Лариса з Придністров'я. У 90-ті роки там трапився збройний конфлікт, люди шукали притулок і роботу в Росії. Лариса відкрила бордель. Територіально - житлова багатоповерхівка в кінці Ярославського шосе.

- Ви самі були в цьому місці? Опишіть його, будь ласка.

- Не тільки була, а працювала ... Що тут розповідати, життя у нас - представниць найдавнішої професії - кочове. З однієї контори в іншу. Лариса зняла дві однокімнатні квартири - на 10-му і 13-му поверхах. На 10-му вона жила, а на 13-му працювали дівчата. Ця «одиничка» була перероблена в «двушку», кухня винесена в коридор.

- Скільки дівчат працювали в борделі?

- У різний час по-різному, але в середньому троє. Хачатурян, наскільки знаю, був VIP-клієнтом, любив дівчаток молодший. Він тут з'являвся давним-давно, а коли я був НЕ заходив - замовляв виїзд на апартаменти.

- Де були діти Лариси?

- Спочатку вона залишила їх на батьківщині. А в 1995 році була змушена терміново забрати дітей. Доньці виповнилося 16 років, коли вона приїхала з братом (він старше на 2 роки) в Москву. Всі вони оселилися в квартирі Лариси на 10-му поверсі.

- А дочка чим займалася?

- Лариса потихеньку почала присвячувати юну дочку в свій бізнес. Так вона і познайомилася з 36-річним Хачатуряном. Він був багатий чоловік, їздив на іномарці. Одного разу дівчина поїхала до Хачатуряну і не повернулася - він заборонив. Замість неї він сам приїхав до Лариси з пістолетом і заявив, що вона не повернеться до такої матері. Не дав навіть речі їй передати і заборонив будь-яке спілкування. Їм доводилося розмовляти по телефону потайки. Зазвичай вони говорили між собою по-молдавському, щоб ніхто не зрозумів, про що розмова.

- Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?

- У неї було подвійне враження. З одного боку, на публіку вона пишалася, що чоловік впливовий і з важким гаманцем. А з іншого ... Одного разу вона випила і розговорилася: мовляв, доньці-то вона життя влаштувала, живе вона вже кілька років з авторитетом, а матері не допомагає - сама в хутрі і діамантах ходить. «Бізнес» Лариси незабаром зазнав краху, вона була поганим керівником. Реклама не йшлося, клієнтів було мало. Ми з подругою вирішили перейти в іншу контору, але довелося заплатити аж по 300 доларів відступних. Таку суму запросила Лариса. Інакше ми повинні були шукати заміну або залишатися. Переговори проходили в присутності сина.

Кубло з видом на УВС

Чи не обмова чи це? Подібну історію цілком могли сфабрикувати рідні і близькі Хачатуряна, щоб очорнити матір і бабусю його дочок. І врешті-решт, хіба мало Ларіс на світлі ....

Нам вдалося розшукати цю квартиру-бордель на Ярославському шосе. Примітно, що будинок розташовується в двох кроках від будівлі УВС по СВАО. Борці зі злочинністю, як каже колишня старша по під'їзду Марія Анатоліївна (ім'я змінено), колись в 90-х були в числі клієнтів Лариси.

Ми подзвонили в двері Марії Анатоліївні, тримаючи в руках свіжі фотографії членів сім'ї Хачатурян.

- Звичайно, пам'ятаю цю жінку, - каже Марія Анатоліївна. - Хоча роки її змінили. Чесно скажу, вона займалася проституцією. Заявляти в міліцію сенсу не було, оскільки думаю, що люди в погонах «кришували» бордель.

фото: Лев Сперанський

Двері в "негарну квартиру"

- А ви заходили туди коли-небудь?

- Я намагалася в сторону тієї квартири не дивитися, але моя приятелька, господиня оселі (сама вона з Сухумі), просила час від часу дивитися за порядком. Квартира дійсно була з продуманою переплануванням - кухня перенесена в передпокій, а кімнату розділили на дві. Постійно там ніхто не жив - дівчата приїжджали в призначений час. Ну або ховалися вони від усіх - не знаю.

- Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?

- Зазвичай це було «здрастуйте» і «до побачення». Але одного разу Лариса постукала в мої двері і запросила: мовляв, гості заявилися, підемо вип'ємо, закусимо - ти сподобалася одному чоловікові, він тобі 2 тисячі рублів за любовні втіхи дасть! А я відповідаю: мовляв, що, у тебе дівок мало? Я себе не на смітнику знайшла! Лариса у відповідь: цьому чоловікові (пам'ятаю, він немолодий був, під 50 років) подобаються жінки твого віку.

Сімейні пари бордель відвідували! Дід якось приходив, хотів 18-річну, а у Лариси на той момент були 25-30-річні. Вона махнула рукою - дід сліпий, не розбереться. Роками розпуста творився. Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили?

Але мені навіщо конфліктувати, щоб мою квартиру потім підпалили

фото: Лев Сперанський

Будинок, де живе мати Михайла Хачатуряна

- Коли все це закінчилося?

- Точно не пам'ятаю, заплуталася в датах. З цією квартирою стільки криміналу пов'язано. У свій час жили нігерійці, у яких потім знайшли героїн. Міліціонери спецоперацію проводили, всю квартиру тоді розгромили. Квартиру кілька разів продавали, ремонтували. Зараз живе англієць, на зразок пристойний на вигляд.

паралелі

Тим часом Лариса Тодика заявляє, що Михайло згвалтував Ауреліо, а потім пішли в хід красиві залицяння у вигляді ресторанів і дорогих подарунків. Сама ж Аурелія говорить в інтерв'ю, що у Михайла було на момент їхнього знайомства цілих три дівчини ...

Дорослий чоловік (Хачатуряну було тоді 36) вступає в зв'язок з 16-річною. Різниця в 20 років ...

Після того як від джерела в правоохоронних органах нам стали відомі деталі показань однієї з сестер Хачатурян, яка розповіла про сексуальні домагання, вишикувалася якась паралель.

Якщо вірити дівчині, перші спроби насильства почалися в 2014 році. Михайло зазіхав на статеву недоторканість двох дочок (один випадок був в Ізраїлі під час відпочинку). Вік панянок - від 14 до 16 років, схожий на вік їх матері Ауреліо в 90-і роки.

Ще один факт - в 2015 році Михайло вигнав з квартири Ауреліо, а в 2017 році відселив свою матір - 78-річну Лідію Мартіросовну.

Складається враження, що Хачатурян позбавлявся від зайвих свідків ...

Прокоментувати можливу версію про схильність Хачатуряна до педофілії ми попросили сімейного психолога Наталію Панфілова.

- Дорослий чоловік, який вступив в стосунки з 16-річною дівчиною, цілком можливо, має схильність до молодих представницям слабкої статі. Це явище досить поширене і обумовлено може бути чим завгодно ...

Якщо розібратися, у Михайла і Ауреліо був мезальянс. Вона - приїжджаючи з Молдавії, бажала закріпитися в столиці, він - дорослий заможний москвич. Можна сміливо припустити, що вони були обидва зацікавлені в зв'язку. Він мирився з її походженням, а вона з двох зол вибрала менше - сама добровільно спустила на гальмах насильство над собою, була пасивна. Адже зараз не кам'яний вік, вона могла піти, але не пішла, а дозволяла так поводитися з собою. А то, що насильник не зупиняється - це закон жанру. У вбитого могли змішатися почуття, а агресія до дівчаток могла спокійно перерости в насильство ...

Що покаже експертиза?

Мати Хачатуряна (зараз жінці 78 років) з самого початку не прийняла невістку. Ми вирішили поговорити з Лідією Мартіросовной. Вона живе в оточенні родичів на Алтуфьевском шосе, неподалік від будинку сина.

- Ця трикімнатна квартира наймана, - розповідає сусідка по під'їзду. - Господар - заслужений льотчик, з сім'єю переїхав на Ленінський проспект, а це житло вже 10 років здає сімейства Хачатурян. Живе тут Лідія Мартіросовна, дві сестри, Наїра і Марина, і інша рідня. Син однієї із них ріс тут. В юності разом з приятелями тусувався в під'їзді і смітив. Але вони прибирали за собою, коли я робила зауваження. Марина говорила, що років зо два тому купили житло в Підмосков'ї, частина родини переїхала туди.

- Хачатурян з'являвся тут, конфліктував?

- Один раз бачила. Під цей Новий рік дзвонив в квартиру з ялинкою в руках у чорному шкіряному плащі. А десь з рік тому Марина розповідала, що Михайло розійшовся з дружиною, тому доводиться їжу готувати і відвозити, так як стояти біля плити тепер нікому. Та й у Лідії Мартіросовни хворі ноги. Якось попросила солі у мене, ледь пересувалася.

- В день вбивства як вони себе вели?

- Пішла виносити сміття, дивлюся - двері відкриті, шум. Все розбурхані. Вийшов високий сивий чоловік, по телефону кричав: «Ти уявляєш, це кошмар, лихо. Ми його втратили, втратили ми його ». Я чомусь подумала, що їх брат помер.

Я чомусь подумала, що їх брат помер

фото: З особистого архіву

Михайло Хачатурян з дочками

Хачатурян був не зовсім здоровою людиною. Страждав від підвищеного тиску, скаржився на холецистит, сечокам'яну хворобу - «швидка допомога» час від часу їздила в квартиру на Алтуфьевском шосе. Всякий раз він відмовлявся від госпіталізації ...

Дзвонимо у двері до Хачатуряну, відкриває племінник Михайла Хачатуряна Арсен. Насторожений погляд. Показуємо йому порожні руки - зйомка не ведеться. Молодий чоловік вийшов за двері в білих шкарпетках, і чомусь зі складаним ножем з чорною ручкою в кишені джинсів.

Хлопець привітний, смутку з приводу трагедії на обличчі не видно. Він виступає в ЗМІ, активно захищаючи Михайла, хоча, за великим рахунком довгий час в одній квартирі з дядьком не жив і, як кажуть, сам страждав від його деспотичного характеру. На сходову клітку виходить його рідня, в їх числі Наїра. Вони більш стримані в оцінках Михайла, не встають в розмові ні на чию сторону. Ми розповідаємо, що ми навідалися до колишніх сусідів Лариси.

Просимо дати побачитися з Лідією Мартіросовной - адже мати як ніхто інший знає життєвий шлях сина.

- Вона важко переносить втрату, - каже Арсен. - «Швидка» кожні дві години їздить. Впала, операцію на ноги робили, сьогодні шви знімали.

Тут він трохи перебільшує - лікарі обслуговували літню жінку в сам день вбивства сина, 27 липня, коли стало відомо про смерть Михайла, і опівночі 30 липня (скарги на задуху).

Рідня не приховує неприязні до Ауреліо і у відповідь на наші запитання дає зрозуміти, що їм відомо про темні плями в біографії жінки: «Ми знали про це».

- Уже відомі результати гінекологічної експертизи дівчаток, - кажуть вони, не розкриваючи деталей. - Хотіли б і експертизу ДНК в СІЗО провести. Не знаєте, як це можна організувати?

До слова, що стосується гінекологічної експертизи, вона навряд чи покаже щось таке, що зможе виправдати дівчат - адже останній можливою датою розтління називається 21 липня. Навряд чи зберігся будь-якої біологічний матеріал.

Достовірну картину життя і смерті Хачатуряна встановлять слідчі центрального апарату СК. Справу веде досвідчений слідчий Олексій Стадников (нагороджений орденом Пошани). Він брав участь в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Читайте матеріал "Біл ключами і бабусиної тростиною": як Михайло Хачатурян виховував дочок "

Але тільки ці благі наміри рухають ними?
А хто ж такі його дружина і теща?
Звідки такі дивні епітети на адресу близької родички у віці?
Що вона про себе розповідала?
Ви самі були в цьому місці?
Скільки дівчат працювали в борделі?
Де були діти Лариси?
А дочка чим займалася?
Лариса була задоволена, як здавалося, вдалим заміжжям доньки?
Вам доводилося спілкуватися з Ларисою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online