Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua
Шановні читачі, сьогодні поговоримо про смачний торт вірменської кухні під назвою «Мікадо». Мене дуже зацікавила його історія та походження такого красивого назви. Але ніякої інформації про це я не знайшла, скрізь тільки згадка його в вірменської кухні. Сам рецепт торта існує багато-багато років, його готують вже поколінь п'ять, а ось його популярність за межами Вірменії почала зростати після серіалу «Останній з Магікян», в якому дружина намагалася спекти чоловікові вірменський торт «як мама йому робила». У неї, природно, нічого не вийшло, але цим акторам вдалося викликати величезний інтерес у населення до такого десерту.
Давайте навчимося робити вірменський торт «Мікадо» по справжньому вірменському рецептом.
Кухонна техніка: духовка, деко, глибока миска, міксер.
складові
Яйця 2 шт. Вершкове масло 380 г Сметана 250 г Сода 1 ч. Л. Цукор 120 г Сіль 1 щіпка Борошно 500-600 г Ванільний цукор 2 пакетика Згущене молоко варене 500 г Шоколад (для прикраси) 200 г Молоко 600 г
Рекомендації з приготування
Хочу звернути вашу увагу на деякі тонкощі, яких потрібно дотримуватися при використанні цього рецепта з фото класичного торта «Мікадо»:
- Перед випіканням обов'язково густо наколи коржі виделкою. Так вони у вас вийдуть рівними і не зламаються. Коли печеться корж, поглядайте в духовку, якщо він пузириться, в цьому місці проколіть його виделкою і рукам притисніть трохи тісто.
- Ці коржі можна (навіть потрібно!) Випікати на зворотному боці великого дека. Так ви зможете зробити їх ще тонше, розкотивши їх на ньому. Для цього змастіть маслом і присипте борошном деко, покладіть на нього не до кінця розкатаний корж і зробіть його тонким потрібного розміру. Під час розкочування корж посипайте борошном.
- Під час формування торта злегка придавлюйте коржі пальцями, щоб вони краще просочилися, але не зламайте їх.
- Цей торт чим довше стоїть, тим смачніше стає. Ви його можете приготувати за 2-3 дня до свята. Дуже зручно на новорічні канікули готувати його. Він виходить великий, вистачить надовго, та ще й смак з кожним днем його простою буде краще.
- За класичним рецептом крем готується з вареного згущеного молока і вершкового масла, але ми зробимо карамельний, який зробить десерт ще смачніше.
- Не варто експериментувати і додавати какао в тісто або крем. Воно заб'є карамельно-ванільний смак десерту.
- Шоколад для посипання зверху візьміть дуже смачний. Не псуйте смак цієї страви дешевим шоколадом.
покроковий рецепт
готуємо тісто
- Змішати 250 г сметани з 1 ч. Л. соди і залишити на 30 хвилин.
- Збити 180 г м'якого вершкового масла з 60 г цукру, пакетиком ванільного цукру і дрібкою солі. Додати яйце в масу і збити. Цей процес повторити і з другим яйцем. У суміш вилити сметану, збити і порційно додати 400 г борошна.
- Замісити тісто на столі руками. Робити це недовго і не забивати його борошном. Нам потрібно отримати м'яке, гладке тісто.
- Розділити заготовку на 6-7 частин, зробити коржі, обваляти їх у борошні, накрити і відправити в холодильник на 2 години. Можна на всю ніч.
готуємо коржі
- Розкачати одну корж (інші в холодильнику), вирізати потрібну форму і відправити на деко, посипане борошном. Наколоти корж густо виделкою. Випікати 7-10 хвилин при температурі 200 градусів. Таку процедуру проробити з кожним коржем.
готуємо крем
- Змішати 600 г теплого молока з 2 ст. л цукру і пакетиком ванільного цукру до їх повного розчинення. Поступово додати 5 ст. л. муки і відправити на вогонь. Варити на маленькому вогні до загусання, постійно помішуючи.
- У гарячий крем додати частинами 500 г вареного згущеного молока і збити масу міксером. Дати охолонути.
- Збити 10 хвилин міксером 200 г вершкового масла. Потім частинами додати до нього остиглий крем.
збираємо торт
- Змастити кремом коржі, формуючи з них торт.
- Прикрасити тертим шоколадом.
- Залишити в холодильнику на 4 години, а краще на всю ніч. Цей торт чим більше коштує, тим краще просочується. Зберігати в пакеті або накрити харчовою плівкою, щоб не підсихав.
відеорецепт
А тепер давайте подивимося коротке відео, в якому всі подробиці приготування смачного вірменського десерту.
варіанти подачі
- Такий торт стане відмінним частування на будь-якому заході. За традицією його ріжуть порційними ромбиками
- Він виходить більшим, тому не варто його весь нарізати на порційні шматочки. Відріжте від всього торта необхідну кількість, поріжте порційними шматочками, а решту зберігайте в холодильнику в пакеті або харчовій плівці.
варіанти приготування
Найкращим частуванням до чаю або кави завжди був, є і буде смачний, солодкий десерт. Завдяки йому можна навіть влаштовувати традиційні походи в гості, або парафії гостей. Не настільки важливо, які напої ви будете вживати в процесі, але завжди в кінці вечора всіх присутніх чекатиме солодке частування.
Я хочу поділитися з вами деякими рецептами простих тортів, які готуються легко, а виходять шалено смачними.
- Спробуйте приготувати торт «Чорний ліс» . Колись для мене саме він став традицією зустрічей з друзями в одному кафе, де його подавали завжди свіжим і дуже смачним. Але щось змінилося, і смак торта став, м'яко кажучи, не дуже. Після цього наші посиденьки в цьому закладі закінчилися (ось що значить несмачна кухня) і ми плавно перейшли до моєї подруги, яка, не порушуючи традиції, почала готувати його сама за цим рецептом. Найсмачніше виконання такої страви я не їла, тому і вам раджу спробувати.
- Велику популярність і популярність отримав класичний рецепт торта «Наташа» , Який готують ще з радянських часів. Це і зрозуміло, адже всі продукти, які входять до його складу дуже прості і доступні, але торт виходить дуже смачним. До речі, саме такі торти часто покривають мастикою, тому що вона на ньому відмінно тримає форму. Готувати його легко, навіть підліток з ним зможе впоратися (маю досвід).
- Добре, що в наш час безліч страв створені для будь-яких переваг. Так, для любителів горіхів завжди буде до речі торт «Ідеал» . Приготувати його не складе великих труднощів, а ось смак зможе здивувати навіть найвибагливіших гостей.
- Залишу вам і торт Банановий . Зараз існує кілька варіантів його приготування і кожен по-своєму ідеальний. Обов'язково використовуйте цей рецепт, він припаде до душі всім, хто його спробує.
Шановні кулінари, сподіваюся, ви скористалися запропонованими мною рецептами, і на вашій кухні вже готується солодкий десерт.
Якщо у вас є які-небудь пропозиції або доповнення, залишайте їх у коментарях, я обов'язково з ними ознайомлюсь. Також обов'язково повідомте мені, чи сподобався вам торт. А тепер хочу побажати вам успіхів і гарного настрою!