Район Арбат: самий центр Москви, унікальна забудова, поруч - кращі театри, музеї, школи та магазини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Район Арбат не задовольнить попит покупців, зайнятих пошуком недорогих варіантів житла - таких пропозицій тут немає. Але є будинки з історією, де жили знамениті люди; невеликі особняки, які не мали «знатних» мешканців, але не менш привабливі. Значна частка пропозиції - сучасні елітні будинки, які навряд чи колись займуть якийсь чільне місце в історії та архітектури. Втім, жити під боком у Кремля в будь-якому будинку, погодьтеся, дуже заманливо.

Метро, театри, музеї, престижні школи ...
Арбат - один з найстаріших районів в центрі столиці, отримав назву по імені однієї з найстаріших (понад 500 років!) Вулиць району. Раніше Арбат був місцевістю, де жили в основному палацові службовці, ремісники і стрільці. Пам'ять про це в назвах прилеглих до нього провулків. Сьогодні Арбат - центр ділового життя столиці, де зосереджені різні міністерства (наприклад, - МЗС РФ) і офіси найбільших російських і міжнародних компаній.

Незважаючи на ділову активність, Арбат дуже зручний для проживання. Своєю думкою з цього приводу з порталом Metrinfo.Ru поділився Григорій Алтухов, радник президента ФСК «Лідер». Експерт вважає, що ключова перевага району Арбат - престиж розташування, максимальна близькість до Кремля і Червоної площі, плюс відмінні транспортні зв'язки в усіх напрямках московських магістралей. На території району знаходиться сім станцій метро - «Олександрівський сад», дві «Арбатский», дві «Смоленський», «Бібліотека ім. Леніна »,« Боровицкая », проходить густа мережа міського транспорту. Але проблемою залишається вузька проїжджа частина вулиць, багато з яких склалися ще в минулі століття.

Великих парків в районі немає, - тільки окремі зелені куточки Бульварного кільця, так в староарбатскіх провулках можна виявити будинку з невеликими московськими тінистими двориками. Втім, як зазначила Наталія Ракова, генеральний директор АН «Great reality», з кожним роком в районі Арбата з'являється все більше упорядкованих дворів - це заслуга самих жителів району, які самі взялися за їх озеленення. Ну а саме визначне місце району - пішохідний Арбат.

Анастасія Могилатова, генеральний директор компанії WELHOME, звернула увагу і на те, що інфраструктура респектабельного Арбата - одна з найрозвиненіших в столиці. Тут є все, що необхідно для комфортного життя: спортивні клуби, ресторани, театри, салони краси, банки, школи, дитячі садки, магазини. З відомих мереж фітнесу тут представлені World Class і Планета Фітнес. В районі Арбата розташовані театр імені Вахтангова, Арбат-опера, Гелікон-опера, театр Антона Чехова та інші театри. Для дітей є школи, традиційно очолюють топ-20 кращих шкіл Москви, з поглибленим вивченням англійської (№1234) та французької мови (№1231), школа №91, яка вважається однією з найсильніших з фізики і математики.

Будинки з історією на додачу
Район Арбата - безумовний фаворит вторинного житла класу de luxe, - каже Анастасія Могилатова (WELHOME). До наших днів збереглися старовинні будинки, де колись жили знамениті люди. В основному це особняки, зведені ще в XVIII-XIX ст. Наприклад, в будинку 53 на вулиці Арбат жив А.С. Пушкін, в будинку 11 по вул. Вахтангова - А.Н. Скрябін. У Срібному провулку - С.В. Рахманінов. «Унікальний приклад дореволюційного будинку з радянською історією - колишній прибутковий будинок графа Шереметєва в Романовому провулку (вулиця Грановського 3). Після війни про цей будинок знала вся країна - там жили маршали Перемоги: Жуков, Василевський, Будьонний, Тимошенко, Рокоссовський, Конєв, Малиновський, Мерецков, Голіков, Чуйков », - розповідає Ігор Роганович, директор департаменту елітної нерухомості Knight Frank.

Вид на будівлю мерії і Новий Арбат

Район Арбат не задовольнить попит покупців, зайнятих пошуком недорогих варіантів житла - таких пропозицій тут немає

Дон-строй

Провулки Арбата забудовувалися в різний час. Зокрема, на вулиці Сивцев Вражек зосереджені будинки, які будувалися для військової номенклатури і партійних діячів - про це сьогодні нагадують меморіальні дошки на фасадах. До сих пір багато суперечок викликає забудова Нового Арбата - панельні будинки-книжки - житлові та нежитлові об'єкти сильно псують загальну картину старого району. Але і вони вже встигли стати історією.

диференційований попит
Купити квартиру в районі Арбат завжди було непросто. Катерина Тейн, партнер, директор департаменту житлової нерухомості Chesterto, пояснила це тим, що всього на вторинному ринку столиці експонується не більше 45-50 об'єктів з цього району. За словами Оксани Дівєєвим, директора Департаменту продажів житлової нерухомості компанії Blackwood, частка Арбата на вторинному ринку елітної нерухомості становить близько 18%. А за підрахунками відділу стратегічного консалтингу «Калинка-Ріелті», - 14,2%. За цим показником Арбат займає четверте місце в ЦАО.

За даними «Аналітичного консалтингового центру МІЕЛЬ», практично половина арбатского ринку представлена квартирами в цегляних будівлях з великою кухнею (48%). Близько 26% пропозиції - житло в сучасних апартаментах в монолітно-цегляних будинках підвищеного ступеня комфортності. Частка житла в інших категоріях нерухомості не перевищує 8%.

Але попит на житло в даному районі далеко не однаковий. Наталія Ракова (АН «Great reality») відзначає, що нерухомість на Новому Арбаті не користується попитом у покупців: там шумно, запорошений і метушливо, тому, як правило, там купують квартири під оренду або представництво. А самі запитувані і дорогі квартали розташовані між вулицею Арбат, провулком Сівцев Вражек і Гоголівськими бульваром.

Як показує електронний лічильник порталу Metrinfo.Ru , « Ціни на квартири в Москві за адміністративним районам », Середня вартість квадратного метра в районі Арбат - 257 560 рублів.
Схожі цифри дає «Аналітичний консалтинговий центр МІЕЛЬ». За даними компанії, цей показник в квітні склав 296,8 тис. Руб. за кв. м., що на чверть вище середнього рівня цін по Центральному округу. А з початку року ціна пропозиції в районі зросла на 2,4%.

Але агентства елітної нерухомості представили інші дані, оскільки вони досліджують лише пропозиції, які стосуються елітного сегменту, а в районі Арбат є житло різних цінових категорій. За даними відділу стратегічного консалтингу компанії «Калинка-Ріелті», на сьогодні середня вартість квадратного метра житла становить $ 22 237 за кв.м, і за цим показником Арбат поступається лише Остоженке і Замоскворіччя. А за оцінкою компанії Blackwood, за підсумками квітня 2010 р середня ціна становила $ 21 200 за кв. м.

Втім, як зазначила Наталія Ракова (АН «Great reality»), статистика не завжди відображає справжню картину продажів, і ціни в оголошеннях значно відрізняються від тих, за якими дійсно проходять угоди. Навіть в найкращих арбатских будинках продажі йдуть за цінами набагато нижчими. І в багатьох будинках на вторинному ринку, де є квартири за ціною $ 15 000 за кв.м і більше, так само можна купити житло за $ 7 000- 8 000 за кв.м., - говорить експерт.

Сьогодні на ринку представлений будинок по Гоголівського бульвару, 29 (ЖК «Російський модерн»), раніше він був відомий як будинок Єрусалимського Патріаршого подвір'я. Є паркінг, впорядкований двір. Господарі квартир готові укладати угоди за ціною $ 17 000-20 000 за кв.м. У будинках № № 9, 10, 16 (категорії ЦК) в Сивцевом Вражек ціни варіюють від $ 10 000-15 000 за кв.м. У реконструйованому особняку в Трубніковском провулку на сьогоднішній день пропонується декілька квартир з обробкою загальною площею від 240 до 330 кв.м, за ціною від $ 14 300 до $ 20 000 за кв.м.

Але найдорожчі пропозиції - це квартири в елітних нових будинках. Наприклад, квартира в Філіпповському пров., 8 з дизайнерською обробкою площею 290 кв.м і розкішними видовими характеристиками, в інтер'єрі вітальні використаний фонтан, є зимовий сад і двома машиномісцями в підземному паркінгу продається за $ 11 млн.

Як зазначив Олександр Зиминский, директор департаменту елітної нерухомості компанії Penny Lane Realty, в рейтингу найдорожчих квартир вторинного ринку район Арбата займає сьогодні друге місце завдяки квартирі в Кривоарбатському провулку вартістю $ 31 600 за квадратний метр. На першому - район Остоженка з квартирою в Бутіковском провулку і Патріарші пруди (будинок в гранатному провулку), де ціна пропозиції - $ 45 000 за кв. м. За його ж словами, найдорожчі вулиці району Арбат на вторинному ринку - Мала Молчановка, Трубніковскій провулок, а Кривоарбатському провулок. Ціна квадратного метра пропонованих квартир в розташованих тут будинках сьогодні варіюється від $ 16 000 до $ 21 700.

Резиденції, клубні будинки і багатофункціональні комплекси
Новобудов в районі трохи, що обумовлено невеликими розмірами самого району і нестачею місць під забудову. За даними «Аналітичного консалтингового центру« Міель », Арбат традиційно входить в першу трійку районів за середньою ціною пропозиції на первинному ринку житла. У квітні район займав 3 місце, а середня ціна пропозиції на квартири в новобудовах району Арбат склала 458 тис. Руб. за кв. м, що на 20% нижче докризового рівня цін.

резиденція Знам'янка

резиденція Знам'янка

ГК Інстрой

Якщо порівнювати сьогоднішні ціни з минулим роком, наприклад, з груднем, то вартість квадратного метра виросла всього на 0,5-2,5% в залежності від самої пропозиції, стадії будівництва і присутності попиту на нього, - каже Олександр Зиминский (Penny Lane Realty).

В даний час на первинному ринку району Арбат представлені як квартири у вже побудованих або відреконструйовану будинках, так і на об'єктах, що знаходяться на стадії будівництва.

За даними Penny Lane Realty, в особняку «Садиба Наришкіних» (вул. Арбат, д.32) вартість житлової площі варіюється від $ 16000 до $ 20000 за кв. м. На ціною позначається той факт, що будинок після повної реконструкції, зі збереженим історичним фасадом в російсько-візантійському стилі. Територія огороджена по периметру, діє цілодобова охорона, передбачена система контролю доступу, відеодомофон, консьєрж, а також підземна і гостьова паркування. У будинку всього 10 квартир вільного планування з висотою стель 3-4 м, чого практично немає в новобудовах.

ЖК «Смоленська застава»

ЖК «Смоленська застава»

Welhome

У клубному будинку «Резиденція Знам'янка» (вул. Знам'янка, вл. 9/12), вартість квартир варіюється від $ 20000 до $ 29000 за кв. м. Будинок оснащений багаторівневою системою охорони, а також системою кондиціонування, об'єднаної з системою припливно-витяжної вентиляції. Всього в будинку 13 квартир.

Нижчі ціни - в ЖК «Смоленська Застава» (Рушничний пров., Буд. 3). Ціна пропозиції варіюється від $ 10 500 до $ 11 500 за кв. м. Це сучасний 9-секційний комплекс від 11 до 16 поверхів. Будівля обладнана системою охолодження і підготовки повітря припливно-витяжної вентиляції, системою очищення води. Будинок оснащений власним тепловим пунктом. Є підземний паркінг.

У початковій стадії будівництва знаходиться клубний будинок «SMOLENSKY» (Смоленський 1-й провулок-21 вл. 19). За проектом в ньому буде шість поверхів і 74 квартири, площею від 64 до 300 кв.м, і пентхауси з панорамними видами, площею від 285 до 682 кв.м. За словами Анастасії Могилатова (WELHOME), вартість пропозицій починається від 51, 559 млн. Руб. і доходить до 533 млн. руб. Зараз проект знаходиться на стадії котловану, здача будинку запланована на кінець 2011 - початок 2012 року.

Клубний будинок Smolensky

Клубний будинок Smolensky

Дон-строй

Новий проект на вул. Арбат 36/9 - висотний багатофункціональний апартаментними-готельний комплекс. Вперше проект був представлений на виставці МІПІМ-2010 в Каннах. Як розповіли в компанії «Калинка-Ріелті» (консультант проекту), комплекс побудують на ділянці площею 2,5 га в на високому березі Москви-ріки, в 200 м. Від Білого дому. Він буде безпосередньо примикати до комплексу будівель мерії Москви на Новому Арбаті. Планується звести три різновисотних будівлі (14-49 поверхів), об'єднаних 5-рівневим підземним простором. У будівлях комплексу передбачені апартаменти і готельні номери. Проектом передбачені суспільно-торгова галерея, ресторан, оздоровчо-спортивний комплекс з фітнес-центром, басейном і фіто-баром, а також підземний паркінг на тисячу сто двадцять п'ять автомобілів. Комплекс планується ввести в експлуатацію в 2012 році.

Катерина Тейн (Chesterton) розповіла, що в районі є досить великий проект за адресою Великий Афанасьевский пров., 24-26 (житлова площа 9640 кв.м., 53 квартири), який в даний час знаходиться на стадії котловану і час його виходу на ринок не визначено.

резюме порталу Metrinfo. Ru
Хоча фінансова криза помітно позначився на продажах житла і цінах навіть в найпрестижніших районах, експерти відзначають, що «знакові» території почнуть відновлюватися раніше інших. На них працює місце і історія, а це унікальні параметри. Арбат - один з кращих столичних районів, з цим аж ніяк не посперечаєшся.

Новобудови на первинному ринку. район Арбат

Назва об'єкта Адреса Стадія
будівництва Год сдачи Сумарна площа квартир,
кв. м Кількість квартир Тип будинку Середня ціна, $ за кв. м квітень 2010 Арбат Новий вул., вл. 27-29 Здано 2009 21 059 118 багато-
квартирний 14 186 Афанасьевский Афанасьевский Б. пров., вл. 24, 26/28, стр.1 Підготовка до стр-ву 2011 13 448 53 мало-
квартирний 16 919 Резиденція Знаменка вул., вл. 9/12, стр.1 Здано 2009 2 500 20 клубний 23 400 Смоленський Смоленський, 1-й пров., Вл. 19 Підготовка до стр-ву 2010 11 400 74 мало-квартирний 22 027 Джерело: дані компанії Blackwood

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online