Бізнес-план аптеки. Кейс від реального підприємця

  1. Вступ: «Чому саме аптечний бізнес?»
  2. Всі дороги ведуть ... до бізнес-плану!
  3. Купити готовий бізнес план аптеки або завантажити безкоштовний?
  4. Купити недорого шаблон бізнес-плану аптеки з розрахунками
  5. Як заощадити і отримати те, що потрібно?
  6. З шаблону бізнес-плану до робочого БП аптеки!
  7. Вартість нового робочого бізнес-плану аптеки створеного за допомогою шаблону
  8. Цікаве відео Аптечний бізнес в Росії
  9. Трохи корисної інформації та коротка презентація бізнес-плану аптеки:
  10. На відкриття аптеки Ви витратите близько 2.5 млн. Рублів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Увага! Безкоштовний бізнес-план, пропонований для скачування нижче, є зразковим. Бізнес-план, найкращим чином відповідає умовам вашого бізнесу, необхідно створювати за допомогою фахівців.

Розповідає підприємець з Новосибірської області Петро Нижегородцев, власник невеликої аптеки. Петро створив стабільно працюючий аптечний бізнес в орендованому приміщенні з правом викупу. Аптека розташована на 1 - му поверсі житлового будинку (колишня 3-кімнатна квартира, виведена в нежитловий фонд). У його аптеці працює професійний персонал - провізор і два фармацевта. У аптеки стабільний пішохідний і автомобільний трафік.

Вступ: «Чому саме аптечний бізнес?»

Отже, я вирішив створити аптекарський бізнес, а простіше кажучи - відкрити аптеку. Поштовхом для такого рішення послужили три факти:

  • це великий успіх одного мого знайомого;
  • вік - я вже далеко не хлопчик;
  • досвід володіння невеликим магазином крокової доступності.

Важливим фактом було і те, що у мене зібралася певна сума грошей, яку я спеціально збирав для відкриття власного бізнесу в режимі: «Солдат спить, служба йде».

Загалом, я давно вже подумував відкрити такий бізнес, в якому моє безпосередню участь було б мінімальним. Весь або більша його частина повинна була б працювати на автоматі і мій «погляд» упав саме на володіння невеликою аптекою в спальному районі сибірського міста.

Всі дороги ведуть ... до бізнес-плану!

Я вже сказав вище, що я маю досвід ведення бізнесу і досить таки немаленький і тому я прекрасно розумів, що перше, про що необхідно думати всім хто захотів створити будь-який бізнес - отримати працюючий бізнес-план, реальний і максимально наближений до тих умов, в яких я починаю проект.

Я прекрасно розумів, що отримати справжній бізнес-план - дуже дороге задоволення і відразу для себе вирішив, що спробую з перших кроків створення власної справи максимально заощадити на витратах.

Чому першим кроком в будь-якому бізнесі необхідно вважати, розробку бізнес-плану?

Та все просто: без бізнес-плану будь-який підприємець схожий на сліпого кошеняти, який абсолютно не орієнтується, куди і в якому напрямку йому слід рухатись щоб не «загубитися» і не потрапити в такі нетрі, з яких вихід буде тільки один - банкрутство і втрата всіх своїх інвестицій.

Воно нам треба? Ні не треба.

Значить, я повинен знати і розуміти, а без бізнес-плану - неможливо:

1. Скільки мені знадобиться грошей для відкриття аптеки.
2. Яке потрібне приміщення, обладнання, товарний запас.
3. Який буде потрібно персонал.
4. Як закон регламентує аптечну діяльність.
5. Тисяча інших відповідей, які повинен знати підприємець-початківець.

Всі відповіді на максимально-можливі питання знаходяться в бізнес-плані. Я це добре знав і розумів. Перше, що я зробив - почав шукати, де мені такий бізнес-план придбати.

Купити готовий бізнес план аптеки або завантажити безкоштовний?

Сьогодні кожен бажаючий може зайти в Інтернет, задати в пошуковому рядку три «чарівних» слова: «скачати бізнес-план аптеки» і тут же отримає масу посилань для скачування.

Я саме так і зробив: зайшов, запитав, отримав посилання і завантажив кілька різних готових бізнес планів аптеки з розрахунками, які можна отримати абсолютно безкоштовно.

Треба відразу сказати, що я не тішив себе наївними сподіваннями і прекрасно розумів, що скачаю я на 99.9% повну туфту і зовсім неробочий бізнес-план. Ефективний, справжній бізнес-план безкоштовно скачати неможливо.

Але тоді навіщо я їх скачав?
Це перший, найпростіший крок, який я зробив. У викачаних безкоштовних бізнес-планах я зміг побачити приблизну ціну питання.

Зверніть увагу, саме - приблизну, тому, що, по-перше, там можуть бути бізнес-плани, які створювали «студентами» і ще за часів царя-гороха, а по-друге, там все показники, особливо фінансові вже давно застаріли.

Наприклад, я скачав бізнес-план на початку 2015 року, за січень 2011 року. Чи може такий скачаний безкоштовно бізнес-план бути актуальним?

Ні звичайно. Але перші показники з такого плану можна вже отримати. Особливо якщо умовно застосувати коефіцієнт збільшення. Я прийняв для себе коефіцієнт збільшення в розмірі = 3.

Тобто я просто помножив величину необхідних інвестицій для входження в аптечний бізнес на коефіцієнт = 3.

Таким чином, я отримав першу, зразкову і дуже спірну суму необхідних інвестицій для відкриття власної і дохідної аптеки.

Таким чином, я отримав першу, зразкову і дуже спірну суму необхідних інвестицій для відкриття власної і дохідної аптеки

Графік обороту роздрібної торгівлі в Росії в період з 2010 по 2013 року

Купити недорого шаблон бізнес-плану аптеки з розрахунками

Зараз трохи цифр і прикидок щодо можливих витрат при отриманні права володіння відмінним бізнес-планом.

Робочий бізнес-план, який враховує всі або максимум варіантів розвитку саме вашого входження в бізнес повинні складати справжні фахівці.

Наприклад, можна купити бізнес-план на РБК за 40-50 тис. Рублів і навіть при цьому такий дорогий бізнес-план не буде повним і ідеально підходить під ваші умови.

Можна замовити виготовлення бізнес-плану в консалтинговій компанії, яка на цьому спеціалізується. Ціна такого замовлення теж буде близькою до ціни бізнес-план придбаного на РБК. І я це дуже добре розумів.

Однак я ще й розумів, що буквально з перших кроків бізнесу необхідно економити. І я вирішив купити недорогий шаблон робочого бізнес-плану за «смішні» гроші - 350 руб.

При цьому я прекрасно знав, що шаблон такого плану не може бути справжнім бізнес-планом, за допомогою якого можна сподіватися на успіх.

Як же бути?

Як заощадити і отримати те, що потрібно?

Відповідь проста: переробити шаблон за допомогою фахівців під ті умови, які є у вашого бізнесу.

Це набагато дешевше, буквально в рази, а ефект виходить практично такий же як і при придбанні повноцінного бізнес-плану від великої консалтингової фірми.

З шаблону бізнес-плану до робочого БП аптеки!

Після того як я придбав шаблон бізнес-плану аптеки я самостійно виписав всі основні дані і показники які я умовно називаю змінними. Чому змінними?

Та тому, що ці дані змінюються з часом. Наприклад, вартість стелажів або вітрин в аптеці і в бізнес-плані - змінні показники, які змінюються з часом (змінився курс долара або євро).

Ще змінними я вважаю показники вартості орендної плати того приміщення яке ви «пригледіли» для свого бізнесу. Погодьтеся, вартість орендної плати за приміщення для аптеки на околиці міста сильно відрізняється від вартості оренди десь в центрі.

Загалом, на вибірку таких змінних даних з шаблону бізнес-плану у мене пішло десь близько одного дня. Ще день пішов на внесення змін в ці дані. Наприклад, вітрина для аптеки в 2012 році коштувала ХХХ руб., А в 2015 році це вже було 2ххх руб. і т.д.

За два дні, зібравши всі дані і внісши в ці дані зміни, я отримав повний список основних показників, які вже можна було використовувати для коригування шаблону.

З цим шаблоном за 350 руб. і з новими даними я звернувся за допомогою до одного свого знайомого економісту. І він, прекрасно володіючи програмою для складання бізнес-планів Project Expert, буквально за один вечір створив для мене справжній, робочий бізнес-план який ліг в основу мого нового бізнесу.

Вартість нового робочого бізнес-плану аптеки створеного за допомогою шаблону

Крок №1: Я придбав шаблон бізнес-плану аптеки за 350 руб.
Крок №2: Самостійно зібрав дані для свого БП - безкоштовно.
Крок №3: Обробка шаблону з введенням моїх даних (особливостей бізнесу) стороннім економістом - 6500 руб.
Крок №4: Урочисте вручення мені робочого бізнес-плану, який обійшовся мені в 350 руб. + 6500 руб. = 6.850 руб.

Разом: 6850 руб. проти 30-50.000 руб. які можуть бути витрачені на придбання плану у консалтинговій компанії!

Багато хто може мені сказати: добре, що у тебе є знайомий економіст, але не всім так щастить в цьому житті. Що за біда? Зверніться до студента останнього курсу якогось університету в вашому місті.

Є ж там економічні факультети. Або домовтеся з ким-небудь в тій же консалтингової компанії. Відмінним рішенням і недорогим може стати звернення до того ресурсу, на якому ви придбали свій шаблон.

За додаткову плату несумісну з економії з ціною на стандартний бізнес-план вони швидко і якісно внесуть зміни і виготовлять для вас ваш справжній бізнес-план.

Цікаве відео Аптечний бізнес в Росії

Цікаве відео Аптечний бізнес в Росії

Трохи корисної інформації та коротка презентація бізнес-плану аптеки:

Відкриття аптеки - це прибуткове, перспективне і одночасно ризикований захід. Аптечний бізнес вимагає від власника вольових якостей, знань в цій сфері і великих матеріальних вкладень.

Для початку діяльності і в ході роботи потрібно проходити ряд державних перевірок, вести спеціальну документацію.

Без досконального опрацювання деталей і бізнес-планування відкрити аптеку і забезпечити її високу рентабельність практично неможливо.

Одне з важливих рішень при відкритті аптеки - правильно вибрати її майбутнє місце розташування. Оптимальний варіант розташування аптеки - неподалік від метро, ​​автомагістралі і житлових районів. Враховується близькість до вибраного приміщенню інших аптек і їх кількість.

Наступний етап - капітальний ремонт приміщення. Він забере у Вас 1-3 місяці і обійдеться приблизно в 300 тис. Паралельно з ремонтом коштує замовити обладнання для аптеки, яке виготовляється 1-2 місяці.

Це металеві шафи і банкетки, вітрини, шафка для ключів, холодильне обладнання. Вам також знадобляться меблі для персоналу (стіл, стільці та ін.), Комп'ютер з програмним забезпеченням, зареєстрований касовий апарат, лазерний сканер.

Необхідна сума для придбання і установки перерахованого обладнання - близько 1.4 млн. Рублів.

Відремонтоване приміщення з необхідним обладнанням вимагає ліцензування. Ця процедура триває до 2 місяців.

При позитивному результаті Міністерство Охорони здоров'я видасть Вам ліцензію терміном на 5 років. Ще Вам знадобиться дозволу на роботу від пожежної служби та СЕС. На оформлення документів доведеться витратити близько 170 тис. Рублів.

Тільки після отримання ліцензії і вищевказаних дозволів Ви маєте право закупити фармацевтичну продукцію.

Вам буде потрібно не менше 4 тисяч найменувань різного товару. Це лікарські засоби, медичні вироби і парафармацевтические продукція. Ваші витрати складуть від 600 тис. Рублів. Для продажу товарів рекомендується встановити торгову націнку не вище 15-20%.

Для початку роботи Вам буде потрібно найняти кваліфікований персонал: фармацевтів і провізорів.

Щоб заявити про себе і залучити клієнтів, Вам необхідна реклама: відеоролики на телебаченні, інформація в друкованих виданнях, створення сайту аптеки. Ця стаття витрат складе близько 90 тис.

На відкриття аптеки Ви витратите близько 2.5 млн. Рублів

Надалі до цієї суми додадуться щомісячні витрати: заробітна плата працівникам, податки, виплати по оренді приміщення, закупівля товарів і витрати на рекламу. Щомісяця на роботу аптеки буде йти близько 1.2 млн. Рублів.

Виручка від діяльності аптеки перші півроку буде нульова, в зв'язку з ремонтом і ліцензуванням. За друге півріччя вона перевищить 1 млн. 400 тис. Рублів. Ще через рік виручка складе 1 млн. 800 тис. Рублів або більше.

Незважаючи на великі витрати, при правильному веденні бізнесу, проект окупиться приблизно через рік і 2 місяці.

Якщо для відкриття аптеки Ви візьмете кредит на суму 3.5 мільйона рублів під 17.5% річних, це станеться через два з невеликим роки.

Завантажити безкоштовний і приблизний бізнес-план:

Вступ: «Чому саме аптечний бізнес?
Купити готовий бізнес план аптеки або завантажити безкоштовний?
Вступ: «Чому саме аптечний бізнес?
Чому першим кроком в будь-якому бізнесі необхідно вважати, розробку бізнес-плану?
Воно нам треба?
Купити готовий бізнес план аптеки або завантажити безкоштовний?
Але тоді навіщо я їх скачав?
Чи може такий скачаний безкоштовно бізнес-план бути актуальним?
Як же бути?
Як заощадити і отримати те, що потрібно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online