Перспективні міста Підмосков'я - Апрелівка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Апрелівка: Київське шосе стало швидкісним. Комфортно, зелено, спокійно. монолітні новобудови за ціною від 40 тисяч рублів за квадратний метр.По думку багатьох експертів, найкращі перспективи ринку в Підмосков'ї - у міст середньої віддаленості (5-30 км від МКАД). Житло там, якщо підходити з московськими мірками, дуже недороге, а якість нових проектів - на найвищому сучасному рівні. А якщо згадати ще й про те, що транспортна ситуація на околицях Москви дуже неоднозначна (від іншого, формально відноситься до столиці, району добиратися до Центру складніше і довше, ніж з області), то стає зрозумілою популярність міст Середнього Підмосков'я у багатьох покупців.
... Про Апрелівці, розташованої в 25 км на північний захід від Москви, наш журнал писав трохи більше року тому. ( «Місто Апрелівка: все для« смачного життя ». Швидка траса, комфортні будинки, квартири від 43 тис. Руб. / Кв. М».) Але час йде, відбуваються зміни - і сьогодні має сенс повернутися до цього міста.

Дорога: ми будували, будували і нарешті збудували


Найважливішою подією останнього часу в житті Апрелевки наші експерти дружно назвали завершення реконструкції Київського шосе. Ремонтні роботи були в основному закінчені ще минулого літа, проте залишалося кілька «фінальних штрихів» - зокрема, добудувати розв'язку на першому перехресті всередині міста, щоб зробити проїзд через Апрелівку бессветофорном. Сьогодні всі ці роботи повністю завершені.

«Київське шосе перетворилося в одну з найбільш комфортних трас Підмосков'я, - каже Марина Акімова, начальник департаменту маркетингу ЗАТ« Яртт-Девелопмент ». - На шляху немає світлофорів, організовані зручні в'їзд і виїзд з Апрелевки ». «Дорога з двосмугової перетворилася в сучасну шестисмугову автостраду, - погоджується Володимир Моребіс, заступник директора департаменту новобудов компанії Est-a-Tet. - Природно, це набагато поліпшило транспортне сполучення: зараз шлях з Апрелевки в столицю на машині, маршрутці або автобусі до станції метро «Південно-Західна» займе часу не більше ніж з Передєлкіно або Південного Бутова ».

Вторинний ринок: або старе, або якісне


Історія Апрелевки не зовсім типова для підмосковних міст. «У радянські часи вона була одним з найбільш популярних дачних місць, - розповідає Артем Ржавський, керівник відділу консалтингу та аналітики компанії« Азбука житла ». - З цієї причини в житловій забудові міста переважають приватні будинки, яких в Апрелівці майже 4 тис. У їх числі, як колишні дерев'яні дачі, так і сучасні особняки ». Багатоквартирних будинків, продовжує експерт, в місті всього близько сотні. В основному це типові 5-9-поверхові будівлі, зведені в 1960-70-х роках минулого століття.
На початку 2000-х років в місті не велося взагалі ніякого будівництва - забудовники воліли працювати в більш близьких до Москви населених пунктах. Однак у міру того, як вільних ділянок поруч зі МКАД залишалося все менше, будівельники починали йти все далі в область. До Апрелевки дісталися лише в 2005 році - з тих пір там будується виключно монолітно-цегляна житло, ніякої панелі!


На даний момент на ринку "вторинки" міста виставлено близько 170 квартир (дані «Абетки житла»). При цьому приблизно 25% пропозиції - в сучасних монолітно-цегляних будинках: це недавні покупці новобудов виходять з ними на вторинний ринок. Частка пропозиції в панельних будинках не перевищує 16% - що не дивно, цих будинків в Апрелівці фізично мало. У структурі пропозиції вторинного ринку превалюють двокімнатні квартири - їх близько 43%. 25% і 28% припадає на однокімнатні та трикімнатні квартири відповідно. Частка багатокімнатного житла цілком відповідає середньоринкового показника - не більше 4%.


За даними Марії Литинецкой, генерального директора компанії «МІЕЛЬ-Новобудови», вартість «квадрата» на вторинному ринку Апрелевки коливається в рамках від 35 000 руб. до 87 000 руб. Експерти «Абетки житла» вважають, що середня ціна вторинного ринку - на рівні 67 тис. Руб. за кв. м.

Новобудови: тричі три буде дев'ять


На сьогодні в Апрелівці продаються квартири за трьома адресами, по кожному з яких будується за три житлових корпуси. «Все новобудови зводяться із застосуванням монолітних технологій і входять до складу сучасних житлових комплексів, що характеризуються широким набором об'єктів соціально-побутової інфраструктури, - зазначає Артем Ржавський (« Азбука Житла »). - При цьому середня вартість 1 кв. м новобудов тут становить 55,1 тис. руб., що майже на 17% нижче, ніж в середньому по Підмосков'ї ». За інформацією Марії Литинецкой ( «МІЕЛЬ-Новобудови»), середня вартість «новобудовних метра» - від 40 000 руб. до 69 300 руб.
По-перше, це ЖК «Апрелівський» - три корпуси висотою 14-15 поверхів, розташовані на вулиці Горького. Вони вже здані в експлуатацію і заселяються. «Це житловий комплекс економ-класу, побудований за індивідуальним проектом, - говорить Дмитро Таганов, керівник аналітичного центру Корпорації« Інком ». - У крокової доступності від нього розташований продуктовий і будівельний ринок, а також чудова зона відпочинку на лісопаркової території ».
У «Апрелівський» в продажу є 1-, 2- і 3-кімнатні квартири площею від 47 до 93 кв. м. Їх вартість, говорить Артем Ржавський, становить 60-62 тис. руб. за кв. м. При цьому покупці можуть скористатися знижками, програмами кредитування і розстрочками оплати, наданими агентством «Азбука житла».

Інший проект - житловий комплекс «Нова Апрелівка». «Він розташований на вул. Парковій, поруч із залізничною станцією і неподалік від центру міста, - розповідає Володимир Моребіс (Est-a-Tet). - Тут за індивідуальним проектом будуються три монолітно-цегляних житлових будинки по 10-12-14 поверхів і два культурно-побутових центру. Поруч знаходяться новий торговий центр, універсальний спортивний комплекс, зводиться школа на 500 осіб з басейном ».
Здача об'єкту ГК ще тільки належить (намічена на III кв. 2010 року), і ця обставина визначає помітно нижчий, ніж в попередньому ЖК, рівень цін. Вартість 1 кв. м в однокімнатній квартирі починається від 54 тис. руб., в двокімнатній - від 49 тис. і в трикімнатній - від 50 тис. руб. Площі квартир в «Новій Апрелівці» - від 45,83 до 78,69 кв. м, підсумкові вартості об'єктів виявляються в діапазоні 2,9-5,5 млн. руб., уточнює Дмитро Таганов ( «Інком»).
З початку року в «Новій Апрелівці» спостерігається постійне зростання кількості угод, - каже Марина Акімова ( «Яртт-Девелопмент»). - Це пов'язано з наближенням введення будинків в експлуатацію, а також значним числом угод по субсидіях і з залученням іпотечного кредиту Газпромбанку ».
Третій адреса - три 12-14-поверхових будинки на вул. Польова. Одне з них вже завершено і здано, на двох інших ведуться монтажні роботи, а здача ГК намічена на IV кв. 2011 року. «Просторі квартири підготовлені для чистової обробки і мають сучасні планування, що роблять проживання максимально комфортним, - зазначає Володимир Моребіс (Est-a-Tet). - На даний момент у продажу є дво-і трикімнатні квартири площею від 66,7 до 88,69 кв. м ». Вартість 1 кв. м в двокімнатній квартирі становить 40,5-49,3 тис. руб., в трикімнатній - 41,5-50,2 тис. руб.

... Завершуючи розмову про ринок Апрелевки і цінах на ньому, не можна не згадати цікавий факт, який привели аналітики компанії «Азбука житла». Якщо порівнювати липень нинішнього року з груднем 2008 (тобто періодом, який вважається «докризових»), то можна побачити, що ціни на вторинному ринку міста знизилися на 10,8%. Результат, загалом, передбачуваний - криза, труднощі і т.п ... А ось «первинка» Апрелевки за ці півтора року в ціні зросла - на 12,8%. З чого можна зробити висновок про збереження популярності даного міста серед покупців нерухомості. Зауважимо до речі, що в останні місяці позитивна динаміка з'явилася і на ринку "вторинки".

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online