Міста Підмосков'я. Апрелівка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міське поселення Апрелівка розташоване в Наро-Фомінськ районі Московської області в 26 км від МКАД на північний захід від столиці. З Москвою його пов'язує автомобільна траса федерального значення М3 «Україна» і Московсько-Київська залізниця.

Близько третини території Апрелевки, яка становить близько 6750 га, займають змішані і листяні ліси. В її околицях збереглося безліч архітектурних пам'яток XIII-XIX ст .: Вознесенська церква в селі Бурцева; церква Петра Митрополита з двоярусною дзвіницею кінця XVIII ст .; колишня садиба Демидових - Петровське. У 1893 р в Росії почалося будівництво приватної Московсько-Києво-Воронезької залізниці. Уздовж неї з'являлися невеликі залізничні станції, серед яких була і Апрелівка. Вона відкрилася 27 вересня 1899 року і отримала свою назву від протікає в цій місцевості річки. Правда, в народі ця назва найчастіше пов'язують з весняним місяцем квітнем. Може бути, саме тому 12 з 110 вулиць сучасного міста отримали назви: Січнева, Лютнева, Березнева, Квітнева ... Груднева. Навколо Апрелевки згодом виріс невеликий пристанційний селище. Поміщик О. С. Дубович заснував тут цегельний завод. Трохи пізніше, в 1910 р, німецькі промисловці Готліб Моль, Альберт Фогт і Август Кіберт побудували фабрику грамофонних платівок «Метрополь-Рекорд», яка швидко набула широкої популярності. У 1918 р її націоналізували і перейменували в Апрелівський завод грамплатівок «Пам'яті 1905 року». Довгий час це було підприємство, на якому працювало більшість жителів, тому з розширенням виробничих потужностей росла і Апрелівка. У 1935 р їй було присвоєно статус робочого селища. У 1961 р вона стала містом районного підпорядкування. У 1960-х рр. сюди були переведені кілька науково-дослідних інститутів: Теплопроект, ЦНІІЕПСельстрой, НВО «Прилад», тому Апрелівка цілком могла претендувати на звання наукового міста. У 2004 р частиною міста стали село Мамирі і селище Фрунзевец. У 2005 р в зв'язку з реформою місцевого самоврядування Апрелівка і прилеглі до нього села Афінеево, Малі Горки, Мартемьянова, Санники, Тімонін, Хлопову утворили міське поселення Апрелівка, населення якого становило близько 20 тис. Чоловік.

Сьогодні тут працює близько 70 промислових підприємств. Найстаріший з них - утворений в 1899 р Апрелівський цегельний завод. У 1939 р він був перейменований в Апрелівський завод теплоізделій. Це єдине в Росії підприємство, яке виробляє вапняно-кремнеземисті плити і теплоізоляційні матеріали, що витримують температуру від -200 до +1200 градусів. На НВО «Прилад» виробляють сучасні засоби вимірювання і контролю. Поліграфічне підприємство «Формс Технолоджи» друкує бланкову поліграфічну продукцію. У місті працює спортивно-екіпірувальне підприємство «Промінь», де випускають форму для збірної Росії з хокею і ще для півтори тисячі фізкультурно-спортивних об'єднань. Підприємство «Пінгонс» виробляє панчішно-носкову продукцію. У Апрелівці успішно працює Центральний науково-дослідний, експериментальний і проектний інститут по сільському будівництву і ще кілька НДІ. На жаль, відомий у всьому світі завод грамплатівок сьогодні продукцію не випускає. На його території розташовуються підприємства малого і середнього бізнесу.

У Апрелівці п'ять шкіл, чотири дитячих садки, школа мистецтв, філії Академії комунального господарства і Московського соціально-гуманітарного інституту. У місті достатня кількість підприємств побутового обслуговування і магазинів. Є великий будівельний ринок, на якому пропонують хороший вибір матеріалів для будівництва та ремонту. Жителі охоче користуються послугами торгово-розважальних центрів «Мега», IKEA, «Ашан», «Метро», які розташовані недалеко від міста.

Апрелівка успішно розвивається, особливо в останні роки. Нещодавно введені в експлуатацію новий ТЦ «Апрель» і сучасний спортивно ^ оздоровчий комплекс «Мелодія» з 25-метровим басейном і універсальним спортивним залом на 1000 місць. Зводиться сучасна школа на 550 місць і нова районна поліклініка. Згідно з Генпланом намічено будівництво великого ділового центру і готелю, проведення реконструкції інженерних мереж. Має бути велика робота з благоустрою всієї території міського поселення.

Первинний ринок нерухомості
Велика увага в Апрелівці приділяється житловому будівництву. В основному новобудови сконцентровані в районах проходження Київського шосе, в південній частині міста. Найбільша - мікрорайон Апрелівський. Його забудовником виступає компанія «Регіон Строй Інвест», афільована з компанією «Ренова-Стройгруп». Житловий комплекс зводять на околиці міста, поруч з лісовим масивом. Тут буде побудовано кілька монолітно-цегляних корпусів бізнес-класу. Всі секції, крім кутовий, 14-поверхові (кутова - 15-поверхова). Каркас будівель виконують із збірно-монолітного залізобетону, зовнішні стіни - з цегли. На перших поверхах будинків розташовані нежитлові приміщення: магазини, кафе, підприємства сервісу, салон краси, фітнес-клуб. Для зручності і безпеки жителів входи в житлові та нежитлові приміщення розділені. В усіх під'їздах передбачені приміщення для консьєржа. У кожній секції два ліфта: вантажопасажирський вантажопідйомністю 630 кг і пасажирський, розрахований на 400 кг. У комплексі розташовані квартири вільного планування площею від 50 до 93 кв. м. До послуг мешканців - простора прибудинкова територія з зонами відпочинку, ігровими та спортивними майданчиками, окремо розташовані паркувальні місця для автотранспорту. В IV кварталі 2008 р в експлуатацію здано перший і другий корпусу. Третій корпус планується ввести в дію в II кварталі 2009 р Неподалік від комплексу «Апрелівський» буде споруджена сучасна автотранспортна розв'язка, яка забезпечить швидкий з'їзд (виїзд) з вулиці Горького на обидва напрямки Київського шосе, і надземний пішохідний перехід до зупинки транзитних автобусів лінії Наро -Фомінск - Москва. Вартість 1 кв. м житла в будинках ЖК «Апрелівський» в березні - від 51 300 руб.

* * *

Вул. Островського, 38
За адресою вул. Островського, д. 38, ЗАТ «ПСО Універстрой» завершило будівництво шестисекційного, монолітно-цегляного будинку різної поверховості (12-14). У зовнішній обробці стін використані облицювальну цеглу і керамограніт. Цокольний і перший поверхи будинку відведено під нежитлові приміщення. На верхній площадці сходів починаючи з другого поверху розташоване по чотири - п'ять квартир. Площа однокімнатних квартир від 48 до 50 кв. м, двокімнатних - від 67 до 85 кв. м, трикімнатних - від 84 до 108 кв. м. Приміщення здають без обробки. Встановлюються міжкімнатні перегородки, двокамерні склопакети та радіатори з терморегуляторами. Електропроводка розлучена до електрощитка кожної квартири. Виконано скління балконів і лоджій. У кожному під'їзді по два ліфти: пасажирський і вантажопасажирський. На прибудинковій території заплановано обладнати дитячі майданчики, провести озеленення. Вартість 1 кв. м житла - від 49 тис. руб. В даний час компанія приступила до будівництва наступного корпусу - вже закладений фундамент.

* * *
У південно-східній частині Апрелевки, між вулицями Горького та Лютневої, ВАТ «ГлавУКС» зводить житловий комплекс «Квітнева мелодія». Будівельний майданчик розташовується в 500 м від Київського шосе. В 2 км від комплексу протікає річка Десна. На 3 га буде побудовано 56 таунхаусів, зблокованих в 13 цегельних будинків, що складаються з двох, п'яти і шести секцій. Площа триповерхових таунхаусів становить від 173 до 236 кв. м. У них розміщено від шести до дев'яти кімнат і гараж площею 16 кв. м. Удома здаються під чистову обробку.

У вікнах встановлюють трикамерні склопакети; двері та гаражні ворота - металеві. Дахи будинків - з фінської металочерепиці. До комплексу підведені всі міські комунікації. У будинках монтують німецьке газове обладнання Buderus. До кожного будинку прилягає невеликий, від двох до чотирьох соток, земельну ділянку. На обгородженій території, що охороняється комплексу намічено побудувати дитячі та спортивні майданчики, гостьову парковку. У комплексі побудують магазин, бар, ігротеку, пост пожежної охорони. Перша черга таунхаусів буде здана ГК в I кварталі 2009 р, друга черга - в IV кварталі 2009 р Вартість 1 кв. м житла становить від 55 тис. руб. При 100% -ної оплати компанія ВАТ «ГлавУКС» надає знижки.

* * *

ЖК «Нова Апрелівка»
На Парковій вулиці, неподалік від центру міста та залізничної станції, зводять ЖК «Нова Апрелівка». Забудовник - Yart Development. До комплексу входять три монолітно-цегляних різноповерхових трьох-, двох- і шестисекційною житлових корпуси, а також дві будівлі культурно-побутового центру. Перші поверхи віддані під нежитлові приміщення: тут розмістять магазини, підприємства сервісу, кафе, салон краси. В одному з корпусів відкриється відділення банку, де жителі зможуть виробляти комунальні платежі і отримувати інші банківські послуги. У ЖК «Нова Апрелівка» покупцям пропонують однокімнатні квартири площею від 45 до 58 кв. м; є досить широкий вибір двокімнатних квартир різної площі та планування (від 59 до 83 кв. м). Площа трикімнатних варіюється від 79 до 111 кв. м. У квартирах передбачено потрійне скління в роздільно-спарених ПВХ-палітурках, установка вхідних дверей, скління лоджій. Електричні мережі підведені до електрощита кожної квартири. Поруч з комплексом знаходиться новий торговий центр, універсальний спортивний комплекс, зводять школу. Запланований термін завершення будівництва - IV квартал 2009 р Вартість 1 кв. м житла - від 52 тис. руб.

За відомостями Аналітичного консалтингового центру «Міель», вартість 1 кв. м житла на первинному ринку Апрелевки з початку 2006 р до вересня 2008 р зросла більш ніж в два рази. У зв'язку з кризою відбулася деяка корекція цін в бік зниження. Але, на думку керівника Аналітичного центру «Індикатори ринку нерухомості IRN.RU» Олега Репченко, значного падіння цін на нове житло тут не буде. По-перше, квартири в новобудовах Апрелевки продають з невеликою дельтою по відношенню до собівартості будівництва. (В підмосковних містах середньої віддаленості, до яких можна віднести і Апрелівку, вона становить 35-45 тис. Руб. За 1 кв. М.) По-друге, попит на житло підтримується завдяки динамічному розвитку міста, відмінною екології та хорошому транспортному сполученню. Інвесторам важливо і те, що тут можна придбати квартиру в новобудовах, що знаходяться на різних стадіях будівництва.

* * *
На вулиці Апрелівський, д. 7, Московський інвестиційний центр нерухомості реалізує квартири в монолітно-цегляному двосекційним чотириповерховому житловому будинку, який зводять за індивідуальним проектом. У будинку розташовані однокімнатні квартири площею 44 кв. м, двокімнатні - 55 кв. м і трикімнатні - 77 кв. м, які здаються під чистову обробку. Територія двору обгороджена, передбачається провести роботи з озеленення. Будуть обладнані дитячий майданчик і гостьова автостоянка. Поруч з новобудовою розташовані церква, торговий центр «Апрель», ринок, палац спорту «Мелодія». Поблизу знаходяться лісопарк і річка. Термін здачі II квартал 2009 р Вартість 1 кв. м житла - від 44 тис. руб.

В районі Малі Горки ця ж компанія продає житло в двох споруджуваних триповерхових монолітних будинках. У них розташовані найбільш затребувані в місті невеликі одно- і двокімнатні квартири. Площа одиничок - 33-35 кв. м, двокімнатних - 48 кв. м. Квартири здаються без обробки. Огороджена територія будинку буде упорядкована. Роботи планують завершити в IV кварталі 2009 р Вартість 1 кв. м житла - від 41 тис. руб.

Вторинний ринок
За офіційною статистикою, в Апрелівці - 126 багатоквартирних житлових будинків та понад 4 тис. Приватних домоволодінь. Це основний потенціал вторинного ринку, вартість житла на якому залежить не стільки від місця розташування (місто невелике, тут все поруч), скільки від стану і технічних характеристик самого будинку.

За відомостями керівника відділу Аналітичного консалтингового центру «Міель» Олени Логвин, середня ціна пропозиції 1 кв. м вторинного житла в місті за п'ять років зросла майже в п'ять разів. У I кварталі 2004 р квадрат площі в середньому коштував 15 тис. Руб., В березні 2009 р - 72 110 крб.

Слід зазначити, що серед пропозицій про продаж житла в стареньких хрущовках і в панельних, побудованих в радянський період будинках все частіше зустрічаються квартири, які пропонують в готових новобудовах. Це означає, що багато хто купував квадратні метри на початковому етапі будівництва з метою подальшого їх перепродажу за вищою ціною. Таке вкладення коштів виявилося вдалим. Тільки за два останні роки нові квартири в Апрелівці подорожчали більш ніж в два рази.

В межах міста дуже багато приватних володінь. Це і невеликі будиночки, побудовані на початку і середині минулого століття, і величезні сучасні особняки. Іноді в базі даних з'являються пропозиції з продажу таких будинків. Але говорити про якусь середню ціну в цьому сегменті ринку було б некоректно. Вартість приватних домоволодінь залежить від безлічі факторів: будівлі, розташування, стану і технічного наповнення будинку, величини земельної ділянки та ін.

Операціями з нерухомістю в Апрелівці займаються великі московські агентства. За словами менеджерів цих компаній, житло в місті купують не тільки місцеві жителі і приїжджі з інших регіонів країни, а й москвичі.

Головним аргументом на користь такого вибору є ціна (в Апрелівці вона в два рази нижче, ніж навіть у найвіддаленіших спальних районах столиці), розвинена інфраструктура і сприятлива екологія. Тут немає шкідливих виробництв, багато зелені.

Завдяки вдалій розі вітрів сюди практично не потрапляють викиди промислових підприємств столиці. Місто має відмінне автомобільне і залізничне сполучення з Москвою. Від метро «Південно-Західна» до Апрелевки з інтервалом в 20-30 хвилин курсують автобуси і маршрутки. Завдяки проведеній реконструкції Київського шосе на шляху до МКАД тут практично не буває пробок. Від розташованих в межах міста залізничних платформ Перемога, Дачна і станції Апрелівка до Київського вокзалу, тобто практично час у дорозі до центру Москви, не більше 50 хвилин.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online