Екологічна ситуація в Апрелівці

  1. Екологічна ситуація в Апрелівці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Колись Апрелівка була ідеальним дачним місцем. Але часи змінилися: занадто шумно, занадто багато будівництв, та й зелені зменшилася. Правда, спальним районом Москви вона поки не стала. У місті активно зводяться новобудови - і все якісні проекти комфорт-класу. Ціни - привабливі. Редакція KVARTIRAzaMKAD.ru з'ясовує: чи варто купувати квартири в Апрелівці тим, хто працює в Москві? Колись Апрелівка була ідеальним дачним місцем

Екологічна ситуація в Апрелівці

Наро-Фомінський район вважається одним з найзеленіших в Підмосков'ї, і це теж важлива перевага (у порівнянні з деякими іншими підмосковними містами). Все-таки дачне місце, тому в наявності і чисте повітря, і ліс, і річка.

Ліс в Апрелівці починається відразу за будинками.

«Апрелівка, як і Нова Москва, відрізняється гарною екологією зважаючи переважної рози вітрів південно-західного напрямку і відсутності великих промислових підприємств», - зазначає Денис Бобков, керівник аналітичного центру ВАТ «опіно».

Але є мінус - аеропорт "Внуково» майже поруч, 16 км, так що літаки над містом літають не те щоб періодично, а дуже часто, якщо не сказати регулярно. Зате дістатися до аеропорту можна за 15-20 хвилин.

Пролітає над будинком літак - звичайна для Апрелевки картина

Шкідливих виробництв в місті практично не залишилося. Однак час від часу екологічні скандали трапляються. Можна згадати, наприклад, історію з несправними очисними спорудами міста, зливаються нечистоти в річку Десна. У справу втрутилася прокуратура Московської області, зараз проблема начебто вирішена.

Не можна сказати, що місто багате інфраструктурою. На сьогоднішній день побудовано п'ять шкіл, чотири дитячих садки, є лікарня (стаціонар на 145 ліжок), доросла і дитяча поліклініки (на 480 відвідувань в зміну), станція швидкої допомоги. Лікаря додому жителі можуть викликати без проблем, але отримати допомогу лікарів-фахівців важко, їх не вистачає.

Власний (і поки єдиний) храм в Апрелівці з'явився тільки в 2006 році, це Церква Іллі Пророка на Серпневій вулиці.

Умови для занять спортом в місті є, і хороші. Діє великий спортивно-оздоровчий комплекс «Мелодія» з 25-метровим басейном, Палац культури і спорту.

Спортивно-оздоровчий комплекс «Мелодія» популярний у городян

Зараз по губернаторської програмі зводять масштабний шкільний спортивний комплекс зі стадіоном і трибунами. Взагалі, городяни кажуть, що різних розвиваючих дитячих центрів в надлишку, приватних дитсадків теж багато, з цим проблем немає.

Взагалі, городяни кажуть, що різних розвиваючих дитячих центрів в надлишку, приватних дитсадків теж багато, з цим проблем немає

Будівництво шкільного стадіону на Лютневої вулиці

Визначною пам'яткою міста став «Музей забутих речей» на Серпневій вулиці. У ньому зберігаються не тільки грамплатівки, патефони, радіоли і інша музична ретро-техніка, але і безліч інших цікавих і рідкісних атрибутів минулих років. Ось тільки потрапити в музей можна не завжди, він відкритий не всякий день, і розібратися в тонкощах розкладу нелегко.

З хлібом насущним все ще простіше. Мережеві універсами «Перехрестя», «Діксі», «Пятерочка» в місті майже на кожному розі. Є також господарські та спеціалізовані магазини. Але великі ТЦ - це ближче до Москви: «Метро» на Київському шосе, «Мега» і ін.

З появою нових житлових комплексів інфраструктурних об'єктів стає більше. «Забудовники поступово забезпечують місто новими відділеннями банків, різними побутовими сервісами, салонами краси, освітніми установами, - каже Анна Соколова, директор департаменту аналітики і консалтингу компанії« Метріум Груп ». -

Наприклад, девелоперська компанія опіно зводить в рамках проекту VESNA (ЖК «Весна) два дитячі садки на 240 місць, школу на 850 осіб, ФОК, торговий центр і багаторівневий паркінг».

На жаль, часто в нових житлових комплексах ніхто не піклується про організацію паркування.

У нових кварталах Апрелевки складно знайти місце для парковки

Читати далі:

Де працювати жителям Апрелевки
Екологічна ситуація в Апрелівці
Скільки коштує вторинка в Апрелівці?
Весна в Апрелівці і інші новобудови

Ru з'ясовує: чи варто купувати квартири в Апрелівці тим, хто працює в Москві?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online