Чи варто купувати квартири в новобудовах Апрелевки

  1. Робота в Апрелівці
  2. Рівень комфорту міста Апрелівка 13.5 з 20

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Колись Апрелівка була ідеальним дачним місцем. Але часи змінилися: занадто шумно, занадто багато будівництв, та й зелені зменшилася. Правда, спальним районом Москви вона поки не стала. У місті активно зводяться новобудови - і все якісні проекти комфорт-класу. Ціни - привабливі. Редакція KVARTIRAzaMKAD.ru з'ясовує: чи варто купувати квартири в Апрелівці тим, хто працює в Москві? Колись Апрелівка була ідеальним дачним місцем

Москва тепер поруч

Коли мова про Апрелівці , Люди старшого віку згадують знаменитий завод грамплатівок. Довгий час він був центром як економічної, так і культурного життя міста: після виходу чергової платівки «зірки» давали в Апрелівці концерти, збираючи аншлаги. Навряд чи якийсь інший таке місто в Підмосков'ї міг похвалитися концертами Алли Пугачової та інших знаменитостей.

Але сьогодні становище у міста невизначений: Апрелівку вже не назвеш ідеальним місцем для дачі, а й містом-супутником Москви вона поки не зовсім стала. Проживає тут сьогодні близько 23 тис. Чоловік.

Назви у вулиць в Апрелівці красиві - є і Квітнева, і Липнева, і Травнева, - в загальному, всі дванадцять місяців. Але саме місто поки не назвеш красивим або хоча б затишним. Жителі скаржаться на розбиті дороги, недоглянуті будинки, відсутність будь-яких умов для людей з обмеженими можливостями - до повного благоустрою ще дуже далеко.

Однак зрушення є. Змінило статус Апрелевки приєднання в 2011 році до столиці обласних земель і утворення нового округу - Тіна. Якщо раніше місто справедливо вважався неблизьким Підмосков'ям (близько 30 км від МКАД по київському шосе ), То зараз він практично примикає до столиці (між Апрелівці і кордоном Нової Москви буквально 4 км). Не те щоб приєднання стало поштовхом для бурхливого розвитку, але все ж деякі зміни в наявності - більше будується житла, ремонтуються дороги. Та й плани у міської влади великі.

Нещодавно обласна влада узгодили проект багатофункціонального торгово-розважального центру. Територія для забудови (площею 1,3 га) знаходиться в межах вулиць Серпнева, Вереснева і Привокзальній площі. ТРЦ створить 250 нових робочих місць. Планується, що будівництво буде завершено до кінця IV кварталу 2016 року.

Робота в Апрелівці

Більшість жителів Апрелевки, особливо з «нових», вважають своє місто віддаленим спальним мікрорайоном, куди приїжджають відпочити і переночувати. Для них робота, магазини, лікування, іноді навіть школи - це все в Москві.

Раніше багато городян працювали на фірмі грамзапису «Мелодія», куди входив і Апрелівський завод. З цими підприємствами і було пов'язано розвиток міста - для робітників будували житло, школи, дитячі садки, відкривали клуби. Однак в 90-х виробництво почало розвалюватися і остаточно стало збитковим до 1997 року. Саме тоді і була випущена остання платівка. Зараз на величезній території колишнього заводу розмістилися близько двадцяти дрібних підприємств. Більш-менш помітний внесок до міського бюджету приносять Апрелівський завод теплоізделій, НВО «Прилад», поліграфічний комбінат «Формс Технолоджі», ТОВ «Луч» (виробляє хокейну форму), Апрелівський завод рентгенотехніки.

Крім того, діють кілька науково-дослідних інститутів, в їх числі Центральний науково-дослідний, експериментальний і проектний інститут по сільському будівництву. В принципі, працевлаштуватися можна, але зарплати невеликі, і тому місцеві, як правило, їздять до столиці. Вранці електрички сповнені «під зав'язку», слідують вони до Київського вокзалу, шлях займає близько 50 хвилин. На території Апрелевки три залізничних станції: Перемога, Апрелівка і Дачна. Інтервали між електропоїздами, в принципі, невеликі - в середньому 10-15 хвилин.

До речі, життя в Апрелівці часто вибирають працівники аеропорту «Внуково».

До речі, життя в Апрелівці часто вибирають працівники аеропорту «Внуково»

Хоча електрички через Апрелівку йдуть часто, більшість з них - «далекі». Тобто приходять на станцію вже забитими під зав'язку

Але більшість апрелевцев все ж користуються наземним транспортом, він зручніше, ніж електрички. До станції метро «Південно-Західна» щопівгодини відправляються автобуси: рейси № 490 «Москва - Апрелівка», № 569 «Москва - Селятин» та № 309 «Москва - Наро-Фомінськ». Час в дорозі без пробок - близько 20 хвилин. Київське шосе після розширення вважається одним з найшвидших. Зазвичай проблем на виїзді з міста не виникає, а от потрапити в пробку у МКАД - легко, причому не тільки вранці і ввечері. Тому якщо треба точно розрахувати час у дорозі, не пов'язуючи при цьому з електричкою, можна скористатися платною швидкісною дорогою в об'їзд Одинцово, яка відкрилася в листопаді 2013 року. По цій трасі ви гарантовано потрапите в Москву за 20 хвилин, правда, доведеться заплатити 150 рублів.

В цілому транспортна доступність у міста непогана, це один з плюсів Апрелевки. А перспективи ще краще - в 2015 році обіцяють відкрити станції метро «Румянцево» і «Саларьево», до яких можна буде дістатися за 10-15 хвилин.

Рівень комфорту міста Апрелівка 13.5 з 20

Читати далі:

Де працювати жителям Апрелевки
Екологічна ситуація в Апрелівці
Скільки коштує вторинка в Апрелівці?
Весна в Апрелівці і інші новобудови

Ru з'ясовує: чи варто купувати квартири в Апрелівці тим, хто працює в Москві?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online