Оскарження рішення суду - Апеляція, касація, нагляд

  1. Терміни оскарження судового рішення
  2. Куди подавати скаргу на рішення суду?
  3. Обмеження при розгляді апеляційної скарги:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Основний закон російської держави гарантує, що кожен має право на судовий захист, якщо будь-які права порушені або оспорюються Основний закон російської держави гарантує, що кожен має право на судовий захист, якщо будь-які права порушені або оспорюються.

Така процедура, як оскарження рішення суду по цивільній справі - один з елементів системи судового захисту.

Знаковим у цій галузі став 2012 рік, коли в процесуальне законодавство внесли суттєві зміни, створивши єдину і повну систему апеляційного оскарження. З згаданого року, кожен суб'єкт цивільного спору має право оскаржити в апеляційному порядку акти не тільки світових судів, але і будь-яких судів, які розглянули справу по першій інстанції.

При цьому стало неважливо, який саме суд виніс рішення: світовий, районний або суд суб'єкта РФ. Головне щоб рішення було первинним, тобто прийнятим судом саме першої інстанції і воно не встигло набути законної сили. Таким чином, оскаржити рішення суду по цивільній справі зараз можна досить легко і просто в процесуальному плані. А результат оскарження буде вже залежати від того, чи є підстави для зміни прийнятого рішення. Найактуальніше питання: як оскаржити рішення районного суду по цивільній справі 2017 року.

Терміни оскарження судового рішення

Говорячи про таку процедуру, як оскарження рішення районного суду по цивільній справі, термін якого становить 1 (один) календарний місяць з дня появи остаточного рішення на світло, мимоволі пригадується старий термін - 10 днів. Так, можливо, тепер процес оскарження актів суду першої інстанції став більш тривалим.

Однак у особи, яка бажає подати скаргу, є більше часу підготуватися, ретельно вивчити матеріали справи, виявити порушення, проконсультуватися з юристом (адвокатом). Ведучи мову про терміни, важливо підкреслити, що встановлений законом місячний термін на оскарження починає текти з того моменту, як рішення виготовлено остаточно, тобто, коли вже існує його повний текст.

Закон на це дає суддям 5 днів. Але практика часто буває дещо іншою: в силу велику завантаженість, судді не завжди встигають вчасно підготувати текст рішення. Отже, продовжується і термін оскарження.

Оскаржимо незаконне рішення суду!

Куди подавати скаргу на рішення суду?

Все залежить від того, який суд вів справу спочатку. Якщо, наприклад, потрібно оскаржити рішення районного суду по цивільній справі, то зі скаргою звертаються до суду суб'єкта РФ. Але не прямо, а через суд, який прийняв початковий акт. У скарзі так і пишеться: в суд другої інстанції (вказується його найменування), через орган першої інстанції (позначається його найменування).

Обмеження при розгляді апеляційної скарги:

  1. Практично не беруться до уваги нові докази.
  2. Не можна заявляти зустрічний позов.
  3. Не допускається заміна відповідача у справі.
  4. Не можна змінювати позовні вимоги.
  5. Одним словом, початкове рішення перевіряється в рамках скарги, і не більше.

Після безпосереднього розгляду скарги виноситься апеляційне визначення, згідно з ним початковий судовий акт (рішення, постанова або ухвала суду) може бути: скасовано, змінено або ж залишено без зміни. Відповідаючи на питання, як оскаржити рішення районного суду по цивільній справі, можна керуватися всієї вище зазначеною інформацією.

Куди подавати скаргу на рішення суду?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online