Оскарження рішення районного суду, яке набрало законної сили

  1. Особливості перегляду справи в касації
  2. Зміст касаційної скарги:
  3. Особливості розгляду касаційної скарги
  4. Наглядовий порядок оскарження судового рішення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При певних умовах, якщо акт районного суду знайшов законну силу, то його, все одно, можна оскаржити При певних умовах, якщо акт районного суду знайшов законну силу, то його, все одно, можна оскаржити. Така можливість дається різними процесуальними законами, якими керуються судді в районах.

Можливість оскарження навіть рішень, які набули чинності закону - один з методів реалізації права на судовий захист, гарантованого Основним Законом держави. Оскарження рішення районного суду , Яке набрало законної сили чітко регламентовано.

Особливості перегляду справи в касації

Якщо рішення ще не набуло сили закон, то скарга на нього розглядається в апеляційному порядку. До речі, якщо рішення ухвалив мировий суддя, то районний суд сам буде виступати, як апеляційного суду. Але в даній статті розглядається порядок оскарження рішення районного суду, що вступив в силу. Отже, стосовно апеляції, цікавити, в контексті статті, має лише те, що касація неможлива, якщо не було апеляції.

ЦПК РФ, наприклад, чітко вказує на наступне: в касаційний орган можна звернутися, якщо оскаржувані рішення, отримали законну силу, але тільки в тому випадку, якщо до цього подавалася і залишилася без удовлеьворенія (повного або часткового) апеляційна скарга. Термін на звернення до касаційного орган встановлений досить тривалий - 6 місяців. Це пояснюється тим, що таку скаргу необхідно докладно підготувати. При винесенні апеляційного визначення, сторони у справі інформуються про те, куди саме можна подати касаційну скаргу. Більш детальна інформація про це міститься в ЦПК РФ.

Зміст касаційної скарги:

  • Найменування компетентного в питанні суду.
  • Відомості про заявника, із зазначенням того, ким є ця особа у справі (позивач, відповідач, 3-е особа), де проживає.
  • Інформацію про інших осіб, які брали участь у справі.
  • Відомості про судах, які до цього розглядали і переглядали справу, а також про те, які акти у справі були прийняті.
  • Вказівка ​​на те, які саме порушення допущені тим чи іншим судовим органом.
  • Прохання особи, яка звернулася з касаційною скаргою.

Допоможемо оскаржити рішення суду

Особливості розгляду касаційної скарги

Подана до суду касаційної інстанції скарга, розглядається повноважним суддею, який може прийняти одне з таких рішень: про відмову передавати скаргу на розгляд в засіданні суду або про передачу скарги на розгляд. Якщо ж відмови в передачі скарги на касаційний розгляд не було, то тоді відразу призначається дата судового засідання касаційної колегії в цивільних справах. За його підсумками виноситься мотивована ухвала про відмову у задоволенні скарги або про задоволення скарги. Відповідно, одне або кілька рішень, прийнятих раніше, може бути скасовано. Касація - не єдина процедура, за допомогою якої можна оскаржити судове рішення районного суду.

Наглядовий порядок оскарження судового рішення

Оскарження рішення районного суду в наглядовому порядку здійснюється в Верховному суді РФ. наглядова скарга також подається в найвищий судовий орган РФ «без посередників» - не через інші суди. ВС РФ керуючись процесуальним законодавством, ініціює провадження у справі, яке здійснюється протягом 2-3 місяців. Постанова, яке виноситься у Верховному суді Російської Федерації, є остаточним судовим актом у справі. Нерідко, ВС РФ створюють гучні прецеденти, які, в подальшому, враховують районні суди, виносячи свої рішення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online