ЖК Нова Англія: британська неокласика по-київськи

  1. Місцезнаходження: між Голосієво і Теремки
  2. Що будують: будинки, двори і технології
  3. Що всередині: квартири і планування
  4. Хто забудовник, що з документами і як інвестувати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Григорій Мельничук

З продовженням метрополітену на Теремки житлове будівництво в Голосіївському районі значно активізувалося. Забудовують вільні території перших і других Теремків, під будівництво віддані окремі ділянки кампусу КНУ, а відкриття станції «Васильківська» стимулювало освоєння території Васильківської промзони вздовж вулиці Михайла Максимовича (колишня Онуфрія Трутенка). ЖК "Сонячна брама», комплекс житлових будинків СБУ, «Чотири сезони» і «Нова Англія» після заселення перетворять колись промислову вулицю в житлову. Саме про «Нової Англії» - незвичайний як за архітектурою, так і за плануванням і конструкції комплексі - огляд 3m2 .

Місцезнаходження: між Голосієво і Теремки

Найважливіший фактор, що враховується при виборі місця проживання в умовах наростаючого транспортного колапсу в місті - близькість до станції метро, ​​і тут «Нова Англія» вельми приваблива. Від комплексу до метро близько 800 метрів - на межі пішохідної доступності: можна під'їхати пару зупинок на тролейбусі (по вулиці Максимовича - тролейбусна лінія з маршрутами як до станції «Васильківська», так і до «Іподрому» і «Виставкового центру»), а можна пройтися пішки.

До метро можна під'їхати пару зупинок на тролейбусі
До метро можна під'їхати пару зупинок на тролейбусі

Піший маршрут по вулиці, яка до недавнього часу перебувала в промзоні, не дуже зручний: тротуари вузькі, транспорт по чотирьох смугах рухається швидко, але переходів досить, і на них - світлофори. Ще один «лайфхак» станції «Васильківська» - в години пік це кінцева зонних поїздів, так що можна сісти в порожній потяг і вже через 15 хвилин опинитися на Майдані Незалежності.

Транспорт по чотирьох смугах рухається швидко

Будмайданчик ЖК «Нова Англія» розташована на недобудованій меблевій фабриці, яку зносять в процесі освоєння ділянки. Сусіди - Академія Служби безпеки України, інші житлові комплекси і лісисті території колишніх військових частин, які, по всій видимості, в перспективі теж будуть забудовані.

Самий неоднозначний «сусід» «Нової Англії» - аеропорт «Київ (Жуляни)», до злітно-посадкової смуги якого трохи більше кілометра. Днем гул літаків майже розчиняється в міському фоновому шумі, а ось вночі (а нічних рейсів в Жулянах чимало) може докучати - поки не звикнеш.

З торговельної інфраструктури у метро «Васильківська» є невеликі торгові центри і супермаркет Varus. Інші магазини перебувають в «Лікограде» і на Теремках. У перспективі в пішої доступності може з'явитися ТРЦ HappyMall, але поки проект заморожений. Зараз основний ТРЦ поблизу - «Магеллан» біля метро «Теремки», де нещодавно відкрився «Ашан».

Неподалік - кампус Університету ім. Шевченко (в основному факультети природничих наук), ВДНГ, де проводиться безліч виставкових та розважальних заходів. Найближчі упорядковані парки - «Теремки» та Голосіївський, але до них потрібно проїхати кілька зупинок на тролейбусі. Правда, на території «Нової Англії» обіцяють гарне благоустрій.

Ландшафтний дизайн на території ЖК «Нова Англія»
Ландшафтний дизайн на території ЖК «Нова Англія»

Головна інфраструктурна біда цього району - школи і садочки. Ця проблема проявилася вже з розвитком «Лікограда». Садок і школу в ЖК «Нова Англія» анонсують, але умови поки не озвучують. У комплексі заплановано великий супермаркет, магазини, кафе, салони краси та інші заклади на перших поверхах.

Що будують: будинки, двори і технології

«Нова Англія» позиціонується як ЖК комфорт-класу, який буде включати 11 будинків на загальної площі в 9 га. Кожен будинок має свою назву на честь британських міст - «Лондон», «Манчестер», «Бірмінгем» ... Архітектура комплексу вельми оригінальна - англійська неокласицизм тут поєднується з непритаманною цього стилю висотністю в 13-15 поверхів. Несподівано виглядають класичні фронтони і досить великі, також класичні, відкриті балкони на верхніх поверхах.

Весь комплекс передбачається будувати в 4-5 черг. Перша черга, яку планують здати до кінця цього року, включає три будинки по фасаду ділянки від вулиці Максимовича - «Ліверпуль», «Кембридж» і «Оксфорд». Всі будинки - двосекційні, в кожному близько 200 квартир. В цілому в «Новій Англії» буде більше 4000 квартир.

Перша черга включає три будинки по фасаду ділянки від вулиці Максимовича
Перша черга включає три будинки по фасаду ділянки від вулиці Максимовича

За першою лінією вглиб ділянки розташувалася друга черга - три трисекційних будинку «Честер», «Бірмінгем» і «Брістоль» перпендикулярно вулиці Максимовича. За ними, також перпендикулярно вулиці і паралельно один одному, три будинки - «Манчестер», «Лондон» та «Брайтон». Замикають комплекс два двосекційних будинку «Ньюкасл» і «Лінкольн» - знову майже паралельно центральній вулиці.

За першою лінією вглиб ділянки розташується друга черга - три трисекційних будинку
За першою лінією вглиб ділянки розташується друга черга - три трисекційних будинку

В рамках ЖК планується дитсадок і школа, нижні поверхи житлових будинків віддані під комерцію. Однією з «фішок» комплексу є закрита територія з розвиненим благоустроєм, «дворами без машин» і ландшафтним дизайном - будуть ковані ліхтарі, червоні телефонні будки і багате озеленення - близько третини території всього комплексу. Завершують облаштування фонтан і внутрішні доріжки.

У дворі - не під будинками, а під дворової територією - забудовник анонсує підземний паркінг. Там обіцяють поставити зарядні пристрої для електромобілів. Також планується гостьова майданчик уздовж вулиці Максимовича.

Особливість ЖК «Нова Англія», яка визначає і зовнішній вигляд будівель, і планування квартир - будівництво з фірмових стінових модулів, які складаються із залізобетонної плити товщиною 160 мм, утеплювача товщиною 160 мм і облицювання клінкерною плиткою. Вже на заводі під Обуховом в них вмонтовані вікна і двері, а зовнішні декоративні елементи служать тепловими замками. Панельна конструкція зумовлює наявність в квартирах виступаючих всередину консолей 16х16 см, на які кладуть плити міжповерхових перекриттів.

«Нова Англія» - вже другий житловий комплекс з таких модулів від забудовника Royal House. Перший об'єкт - «Британський квартал», жителі якого скаржаться на низьку звукоізоляцію квартир через невисокий, за їхніми оцінками, якості ізоляції стиків між панелями. З урахуванням цього в «Новій Англії» технологія була вдосконалена за рахунок використання конструкіці «плаваючого» покриття підлоги і вермикуліту для обробки бетонних міжквартирних стін.

Ще одна «робота над помилками» стосується комунікацій. У «Британському кварталі» з затримками підключали газ, так що в «Новій Англії» вирішили зовсім відмовитися від газифікації квартир - опалення буде влаштовано за допомогою дахових котелень. Решта комунікації централізовані, при здачі квартир встановлюють лічильники, в тому числі, на тепло, а також сталеві радіатори.

Що всередині: квартири і планування

Панелі в житловому будівництві - не особливо «гнучкий» матеріал з точки зору планувань. Ще в «Британському кварталі» забудовник ввів практику будувати будинки шириною в три типових панелі - чому вони виходять досить широкими. Результат - дефіцит вікон в квартирах. Незважаючи на обмеженість маневру в плануваннях через типів панелей, в ЖК «Нова Англія» пропонуються квартири від 1 до 4 кімнат.

У перших будинках на поверсі розташовано 9 квартир, з них 7 - однокімнатних, і по одній дво- і трикімнатної. Жильцов будуть розвозити два ліфти - пасажирський і вантажопасажирський. У великих «однушках» передбачена окрема гардеробна кімната в 2 кв. м, в передпокоях у всіх квартирах - великі зручні ніші під шафу-купе.

«Двушки» в комплексі трьох типів. Найменша - у форматі студії площею 55,76 кв. м. Два інших типи побільше - площею 76,36 і 77,43 кв. м. У квартирах по два санвузли, є гардеробні.

«Трійок» також пропонується три типи. Найменша - кутова площею 81,42 кв. м - має найвдалішу планування. 5 вікон, в тому числі балкон і лоджія, три повноцінних кімнати, кухня в 11,14 кв. м, два санвузли. Найбільша за площею трикімнатна квартира площею 124,18 кв. м - дворівнева. У багатьох квартирах в одній зі спалень передбачений власний санвузол.

Є також 2 типу чотирикімнатних квартир площею 120,5 і 151,74 кв. м.

Актуальні ціни на квартири в ЖК «Нова Англія» на ЛУН.ua

На етапі будівництва забудовник дає можливість зробити перепланування шляхом приєднання ще одного блоку - щоб отримати багатокімнатну квартиру. У ряді планувань передбачений зовнішній відкритий балкон в класичному стилі досить великої площі. У приміщеннях, що примикають до балкону, вікна виконані «в підлогу», в окремих випадках таке рішення з'єднується з французьким балконом. У нових чергах вікна «в підлогу» будуть у всіх квартирах. Склити балкони заборонено.

На етапі будівництва можна замовити один з чотирьох варіантів ремонту під ключ - класичний, Скандинавія, лофт і сучасний - в різних колірних варіантах. Вартість - від 210 до 350 у.о. за квадратний метр.

На етапі будівництва можна замовити один з чотирьох варіантів ремонту під ключ На етапі будівництва можна замовити один з чотирьох варіантів ремонту під ключ

Хто забудовник, що з документами і як інвестувати

Будівництво по п'ятої категорії складності веде девелоперська компанія ТОВ «Роял Хауз Груп», відома по вже згаданій ЖК «Британський квартал», замовником виступає українсько-турецьке ТОВ «Узай», пов'язане із забудовником партнерським договором. Земельна ділянка площею в 8,98 га в земельний кадастр має цільове призначення «для житлової та комерційної забудови», що повністю відповідає планам забудовника. Земля в оренді на 49 років, поки забудовник платить 4% від оціночної вартості, згодом власники квартир будуть платити 0,1% (точна сума поки не озвучується).

Забудовник серйозно ставиться до формування репутації. Крім респектабельного офісу продажів, вибудуваного у вигляді окремого класичного будівлі з зручними дорогими кріслами для відвідувачів, компанія отримала ряд нагород, серед яких нагорода «Енергоефективна Україна» і приз в конкурсі нерухомості European Property Awards в Лондоні.

Комерційне представництво ЖК «Нова Англія»
Комерційне представництво ЖК «Нова Англія»

Цікава практика від забудовника - оформлення частини квартир, які не підходять під норми ДБН по інсоляції (розташовані з північного боку, сонця дуже мало), як апартаментів - начебто і квартира, але нежитловий фонд. Вартість таких квартир нижче, кажуть, згодом їх можна перевести в житло або здавати в оренду.

Механізм інвестування - через укладання договорів деривативу (форвардний контракт) з венчурним фондом «Роял Капітал» і договір купівлі-продажу майнових прав з ТОВ «Роял Хауз Груп», що заодно звільняє від сплати податку в пенсійний фонд і держмита. У підсумку, якщо при обмірюваннях БТІ розбіжність буде менше 5% в ту або іншу сторону - ніхто нікому нічого не доплачує.

Способів оплати традиційно кілька. При оплаті в 100% забудовник пропонує знижки. Є розстрочки, навіть без першого внеску, для великих квартир пропонується розстрочка до 3 років. Суми виплат мають прив'язку до долара по курсу НБУ, забудовник обіцяє розробку індивідуального графіка виплат. Також можна офрміть іпотечний кредит в двох банках - «Глобус» і «Укргазбанк» - з першим внеском від 20% і ставкою від 5,9% річних у перший рік до 21,9% в наступні.

Здача будинку «Ліверпуль» першої черги заплановано на середину січня, решта будинків - пізніше. У будинках другої черги починають монтаж стінових модулів - процес складання будівель в самому розпалі. В цілому проект розрахований на 5 років.

Змістом комплексу буде займатися обслуговуюча організація, яку вибирає забудовник - в договорі зазначено, що інвестор буде зобов'язаний укласти з нею договір. Для майбутніх мешканців обіцяють широкий спектр послуг - від вигулу домашніх тварин до надання допомоги в здачі в оренду і обслуговуванні квартири. Квартплата очікується на рівні 9-10 грн за кв. м, в неї входять догляд за газонами і зеленню, прибирання прибудинкової території, утримання спортивних і дитячих майданчиків.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online