Щоб побудувати ангар потрібно чи отримання дозволу на будівництво - Група компаній «СМК»

  1. Чи потрібна отримання дозволу на будівництво ангара за законодавством РФ
  2. Коли потрібен дозвіл на будівництво ангару
  3. Чи обов'язково отримувати дозвіл на будівництво , Якщо ангар виконує роль тимчасової техпостройкі
  4. Що потрібно для законного монтажу ангара
  5. Чи можуть відмовити?
  6. Що робити якщо не видали дозвіл на будівництво ангару

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожне виробництво вимагає наявності складських, технічних, цехових та інших виробничих споруд , а також адміністративних будівель і санбиткорпуса. сучасні будівельні технології зведення ангарів дозволяють вирішити більшість поставлених завдань, без великих фінансових витрат (наприклад, будівництво бескаркасного ангара не вимагає великих грошових вкладень, про вартість можна дізнатися тут ) .Перед початком будівельних робіт залишається вирішити природне запитання: «При зведенні легкого будівлі типу ангар потрібно чи отримання дозволу на будівництво, якщо так, то яке?»

Чи потрібна отримання дозволу на будівництво ангара за законодавством РФ

51-я стаття ГрК РФ говорить, що отримання дозвільних документів на будівництво необхідно у випадках, коли воно зачіпає інші наявні на майданчику об'єкти. Якщо порушується цілісність навколишніх будівель і з'являється загроза обвалів і небезпека для людей, то дозвіл необхідно. Винятки обумовлені там же. Та ж стаття визначає випадки, коли дозвільних документів не потрібно. Це якщо ангар можна віднести до розряду капітальних будівель. Тимчасові, розбірні, мобільні будівлі відносяться саме до таких. У більшості випадків це навіси, кіоски та інше.

Коли потрібен дозвіл на будівництво ангару

Законодавство розцінює об'єкти з точки зору належності до нерухомого майна. Якщо існує причинний зв'язок із землею, на якій зведено споруду, то таке відноситься до розряду нерухомості. Значить, дозвіл буде потрібно. Визначальним фактором для встановлення зв'язку є неможливість перенести об'єкт без нанесення ушкоджень.

Фактично, розглядається наявність фундаменту, його типу, присутність комунікаційних ліній, підведених до об'єкта, а також наявність комунального забезпечення:

  • водопроводу;
  • каналізації;
  • централізованого опалення;
  • прокладка стаціонарної лінії електропередачі.

Виходячи з вищевикладених ознак, встановлюється приналежність об'єкта до розряду нерухомого майна. В даному випадку, дозвіл необхідно. А якщо будуємо тимчасовий ангар потрібно чи отримання дозволу на будівництво?

Чи обов'язково отримувати дозвіл на будівництво , Якщо ангар виконує роль тимчасової техпостройкі

якщо ангарне спорудження встановлено як тимчасовий об'єкт (на будівельному майданчику, в сільськогосподарських цілях для збору врожаю, і так далі), то дозвіл не буде потрібно навіть в разі, коли присутні ознаки нерухомого майна. Важливо, щоб в техдокументації було вказана можливість демонтувати ангар для подальшої установки.

Що потрібно для законного монтажу ангара

Більшість випадків припускають стаціонарну установку в виробничих цілях. При цьому необхідно отримати дозвільні документи. Їх повний перелік складається з:

  • документи на право власності або оренди землі із зазначенням цільового призначення - забудова;
  • проектна документація на ангар;
  • економічне обґрунтування доцільності будівництва;
  • проект із зазначенням місця розташування та займаної ангаром площі;
  • заяву власника споруджуваного споруди.

Інстанціями, що видають дозволи, є міські та регіональні ради. Туди і подаються вищеперелічені документи. Далі йде узгодження. Якщо не виявлено законних причин і приводів для відмови, дозвіл буде видано.

Чи можуть відмовити?

Відповідь позитивна, так можуть. Законне право надається, якщо присутні об'єктивні причини, а зведення будівлі суперечить чинному законодавству РФ.

Приводів, службовцями причиною для відмови, багато. Найчастіше стикаються з наступними:

  1. Зведення ангара зовнішнім виглядом і розташуванням порушує архітектуру і ландшафт околиці, тим самим спотворюючи місто в своїх межах.
  2. В проектної документації не передбачено достатній безпеці в питаннях екології, санітарних норм, пожежної безпеки і так далі.
  3. Неможливість провести зведення зважаючи на наявність поганих грунтів (пливунів, просадок і т.д.), а також коли того не дозволяє глибина залягання грунтових вод.
  4. Інші причини.

Що робити якщо не видали дозвіл на будівництво ангару

Законодавство не зобов'язує держструктури вказувати причини прийняття такого рішення. Але забудовнику повинні запропонувати альтернативний варіант. Таким може служити:

  • внесення змін до інженерно-технічну документацію з метою доопрацювання зазначених держорганом вимог до повної відповідності з пожежної безпеки, санітарних норм і так далі;
  • зменшення габаритних розмірів ангара по довжині або висоті;
  • зниження ваги конструкції методом установки менш потужного фундаменту, відмови від великих габаритів.

Коли відмова невмотивовано, і альтернативного пропозиції не надійшло, необхідно негайно подавати позов до суду. Подібні справи розглядаються арбітражними регіональними судовими інстанціями.

ми допомагаємо врегулювати всі питання з дозвільними органами нашим клієнтам. Беручи на себе всі клопоти, пов'язані з містобудівними та іншими чиновницькими організаціями, допомагаємо зберегти вам час, гроші і нерви. Наші менеджери і юристи швидко і якісно підготують всі документи, і ми зможемо швидко перейти від підготовчого етапу до будівництва. купивши ангар в нашій компанії, ви отримаєте якісне і надійне будова, а всі турботи ми беремо на себе!

Коментарі (0)

Перед початком будівельних робіт залишається вирішити природне запитання: «При зведенні легкого будівлі типу ангар потрібно чи отримання дозволу на будівництво, якщо так, то яке?
Чи можуть відмовити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online