Чехія і марихуана: міфи і реальність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: mawen-masaze Фото: mawen-masaze.cz Насіння марихуани в Чехії легально продаються. Загальновідомий і факт, що зберігання невеликої кількості наркотиків не є злочином. Використання конопель в лікарських цілях легалізовано, відповідні препарати можна продавати в аптеках. Де ж все-таки кордону? Що можна, а що ні?

Пояснює Індржих Воборжіл, координатор відділу по боротьбі з наркотиками при уряді країни.

- Вживання будь-яких наркотиків ніяк не мають на. Однак будь-яка людина може бути притягнутий до відповідальності за зберігання наркотиків навіть для власних потреб. Наше закони при цьому відрізняють зберігання великого і маленького обсягу наркотиків. Всім відома формулювання закону «кількість більше, ніж маленьке» постійно є мішенню жартів. Для всіх видів наркотиків влада визначила поріг. Зберігання великої кількості наркотиків є злочином, зберігання невеликої кількості є адміністративним порушенням.

Йіндржіх Воборжіл (Фото: Алжбети Шварцова, Чеське радіо)   Якщо людина курить марихуану на вулиці, а повз піде поліцейський, що буде Йіндржіх Воборжіл (Фото: Алжбети Шварцова, Чеське радіо) Якщо людина курить марихуану на вулиці, а повз піде поліцейський, що буде?

- Якщо поліцейський наткнеться на таку людину, він може його обшукати. Якщо він не знайде у людини більше однієї сигарети з марихуаною, яку той курить, тоді нічого не буде, так як вживати можна. Якщо у курця будуть знайдені ще 1-2 самокрутки, то може бути відкрито справу про адміністративне порушення.

У будь-якому випадку, якщо ви курите марихуану і бачите правоохоронця, то не варто вести себе зухвало. Тоді, швидше за все, і поліцейські зроблять вигляд, що не відчули характерний запах. Але якщо все-таки справа дійде до обшуку, і у вас з собою запас конопель на тиждень, то майте на увазі, що межа маленького і великої кількості становить 15 грам. Максимальний штраф за зберігання невеликої кількості марихуани - 15 тисяч крон (600 євро).

Ілюстративне фото: Бржетіслав Туречек, Чеське радіо   А як щодо невеликої грядки конопель на балконі Ілюстративне фото: Бржетіслав Туречек, Чеське радіо А як щодо невеликої грядки конопель на балконі? Чотири горщика з марихуаною це ж не злочин?

- Це не злочин, але це і не дозволено. Це теж вважається адміністративним правопорушенням і карається штрафом. Інша справа, якщо ви отримали ліцензію на вирощування конопель. Процес видачі ліцензій вже йде, так як закон про легалізацію марихуани в лікувальних цілях вже діє.

При цьому в кожному чеському місті є свій магазин «прогресивного рослинництва» (growshop). Там можна купити насіння конопель, добрива та спеціальні лампи. У ці дні поліція методично відвідує з обшуком всі ці заклади. Каже господар магазину в Кладно Петро Соудек:

- У наш магазин стало десять поліцейських. Вони стали всі фотографувати, переписувати і заарештовувати речі. Для мене особисто це катастрофа. У мене немає іншого джерела доходу крім цього магазину.

Cannafest (Фото: архів фестивалю)   Яке звинувачення можна пред'явити продавцям добрив Cannafest (Фото: архів фестивалю) Яке звинувачення можна пред'явити продавцям добрив? Слово Івана Ежкова з президії поліції.

- Ми дотримуємося рішення Верховного суду, що якщо в таких магазинах пропонується все для вирощування конопель, включаючи інструкції та поради, як вирощувати і застосовувати марихуану, то тоді це все входить в склад злочину «поширення токсикоманії».

Це рішення суду відомо вже давно. Продавці його тлумачать так, що якщо продавати не все, а що-небудь істотне викреслити з асортименту, то про поширення токсикоманії мови йти не може. Яка пропаганда токсикоманії, якщо ми не продаємо горщики з марихуаною?

Міхал Якеш, який поставляє товар в growshops, в свою чергу вважає, що поліція використовує абсурдне тлумачення закону і залякує продавців.

- Цими вихідними в Празі пройде Cannafest, найбільший ярмарок конопель в Європі. Поліція, мабуть, хоче налякати продавців напередодні ярмарки. Звинувачення у поширенні токсикоманії відміну на порожньому місці.

Де ж все-таки кордону?
Що можна, а що ні?
Чотири горщика з марихуаною це ж не злочин?
Яка пропаганда токсикоманії, якщо ми не продаємо горщики з марихуаною?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online