Небезпечні дитячі табори

  1. «Половина дітей в таборі незаконно»
  2. «За розпорядженням директора ховали дітей»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У темряві табірних дискотек діти відчувають себе зовсім дорослими

Трагедія на Азовському морі, де потонуло шестеро московських школярів і їх вчитель, жахнула всю країну. Відповідним органам тут же було наказано провести перевірки всіх російських літніх таборів. Росспоживнагляд вже призупинив роботу 13 установ, понад 4000 таборів отримали приписи, а штрафів виписано на 17 млн. Рублів.

Чудово, що порушення виявлені, а винні понесуть заслужене покарання. Але чому табору, які не дотримуються норми, взагалі почали працювати? І скільки ще трагедій має статися, щоб на проблему дитячого відпочинку звернули належну увагу? Списки загиблих на відпочинок дітей полнять рік від року, а відгуки про табори можна використовувати для сценаріїв фільмів жахів. Директори дитячих установ кивають на недостатнє фінансування, батьки звинувачують їх у порушенні санітарних, гігієнічних і всіх інших норм. Поки одні сперечаються з іншими, діти гинуть. І навіть якщо пересаджати всіх педагогів, які не виконують свої обов'язки, дитини батькам вже ніхто не поверне. Ось список лише найгучніших подій цього літа, що трапилися за червень і початок липня.

* Під час купання на Єйській косі біля станиці Должанська Краснодарського краю загинули шестеро московських школярів і вчитель, який намагався їх врятувати. Ще двоє потрапили в реанімацію у важкому стані. У місці, де сталася трагедія, проходять сильні підводні течії, і купатися там строго заборонено. Проте вчителі, які влаштували катерних прогулянку на Єйську косу, дітей не зупинили. Згодом з'ясувалося, що діти не були застраховані, хоча гроші на медстраховку базі відпочинку «Азов» було перераховано. Розкрилися і інші порушення як з боку адміністрації табору, так і з боку шкільного керівництва. Директор школи і винні в загибелі дітей вчителі звільнені, двом з них пред'явлено звинувачення в халатності, що призвела з необережності смерть двох або більше осіб, - воно передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Підлітки без сорому викладають фотозвіти про своє літній відпочинок в інтернет (фото з сайту crimea.hohland.com )

* Вихованці трудового табору «Нове покоління» в Ленінградській області, здебільшого з неблагополучних сімей, не раз робили нічні вилазки на сусіднє полуничне поле. Сутички з сторожами траплялися у них регулярно. У ніч трагедії сто підлітків, озброєних палицями, в черговий раз відправилися красти ягоди. Не витримавши натиску натовпу, сторожа сіли на міні-трактори та почали зганяти дітей до річки. А двох, які не встигли втекти 15-річних школярок побили - з закритими черепно-мозковими травмами, струсом мозку і численними забоями дівчаток відвезли в лікарню. Через два дні в річці місцевий житель знайшов тіло ще одного вихованця табору 16-річного Павла Алексєєва, чиє зникнення чи то не помітили, чи то вирішили не афішувати.

* У тій же Ленінградській області з табору для важких підлітків «Молодіжний» втекли п'ятеро хлопчаків. Директор табору, який звернувся в міліцію, заявив, що підлітки пішли в невідомому напрямку «в період з 15 до 23 годин». Тобто весь цей час за важкими дітьми ніякого контролю не було. Пізніше з'ясувалося, що це не перша втеча з «Молодіжного».

У формулу «Сонце, повітря і вода - наші кращі друзі» алкоголь ніяк не вписується

* У Труновском районі Ставропольського краю потонув 8-річний хлопчик. Трагедія сталася в неглибокому водоймищі на території літнього табору «Колосок».

* У басейні табору «Чисті ключі» потонув 12-річний Коля Куцевич. Педагоги, які спостерігали за дітьми в басейні, виявили його відсутність тільки через

20 хвилин. Ще десять пішло на пошуки Коли по території табору. Коли, нарешті, хлопчика знайшли на дні басейну, час було втрачено. Він був ще живий, але до лікарні його довезти не встигли. У той же день з табору втекли десять підлітків. Коли діти знайшлися, вони зізналися, що умови проживання в таборі були нестерпними. До слова сказати, в «Чистих ключах» більшість дітей - вихованці інтернатів, які не звикли до тепличних умов.

* В Омській області автобус, що перевозив дітей в табір, потрапив в ДТП. У нього врізався «Камаз», в результаті аварії загинули двоє дорослих і одна дитина, 18 дітей потрапили до лікарні.

Відправляти дітей в піонерський табір було не страшно навіть до таких педагогів, як товариш Динін (кадр з фільму «Ласкаво просимо, або Стороннім вхід заборонено»)

За буйки НЕ запливати!

За правилами одночасно купатися можуть тільки десять дітей. З ними повинні бути двоє дорослих - один на березі, інший в воді. До обладнання пляжів для дітей також ставлять високі вимоги. Але перевірки показали, що вони мало де дотримуються. Причина називається все та ж - немає грошей. Тому, як тільки почалися перевірки, в більшості таборів біля водойм терміново поставили таблички «Купатися заборонено» і заявили, що дітей до води не підпускають. Але про яке оздоровлення дитини в такому випадку може йти мова ?!

«Половина дітей в таборі незаконно»

Свіжі відгуки дітей і батьків про табори красномовно розповідають про те, в яких умовах опиняються діти, як адміністрація зустрічає співробітників перевіряючих організацій і як дотримуються норми вже після азовської трагедії. (Стиль, орфографія і пунктуація збережені.)

«Годують жахливо. Я скинула 4 кг. Половина дітей в таборі незаконно. Він розрахований на 700 осіб, а заїхало 1400. М'ясо привозять в брудному вантажівці і в їдальню тягнуть прямо по землі! А ми це їмо ... У магазині половина продуктів прострочені, ціни позамежні! .. Гаряча вода тільки з 12 до 13 і з 18 до 19 годин ».

«... коли приїхала перевірка з приводу Азова, у нас зняли білизна з верхніх ярусів ліжка, адже за нормою повинно бути 3-4 людини в кімнаті, а не 6 і не 10 ... Далі нас зібрали, і замість тихої години ми стирчали в фоку, в задусі! на другий день аналогічна ситуація, тільки сьогодні вже був день моря, тобто ми стирчали на море майже всю першу половину дня! половина дітей згоріли! з приводу фізруків - з кожним роком вони все Борзов і Борзов. Товариші фізруки, якщо вже хочете познайомитися, то для початку поцікавтеся: скільки років і місцеві ми або з табору! ... якщо вже щось купили в магазині, перевіряйте термін придатності ».

«Шахтинський текстильник», сел. Ольгинка, Туапсинський р-н

«... коли ж дісталися до місця, нас стали розселяти по кімнатах, кімнатами їх назвати можна насилу, якісь начлежкі для бездомних з ліжками по 2 ярусу, в 5-метровій кімнаті їх було аж 4. Харчування абсолютно огидне, м'ясо давали

1 раз в день. Все в основному харчувалися з магазину, в якому продавалися лише чіпси і сухарики. Перші три дні нас не підпускали до моря і ми сиділи в номерах, так як іншого дозвілля не було. В один із днів була перевірка, так там творилося щось жахливе. 2 поверхи всіх ліжок зняли, половину дітей вивезли автобусом в Лермонтово, годували нас в той день одним м'ясом ... »

Дитячий оздоровчий комплекс «Морська казка», сел. Лермонтово, Туапсинський р-н

«Табір клас, але єдине бентежило незаконне присутність МІСЦЕВИХ ... А в принципі побухати вночі можна - це радувало ... Ми іноді незаконно покидали територію табору, але нас можна було зрозуміти ... Працюй обідніх нам не вистачало ... Я всього 1 раз вилазив за територію ... На зворотному шляху нас зустріли ці місцеві, відібрали все, що ми купили, і забрали всі гроші. Їм було на вигляд років по 18, а лізли на 13-річок ... »

«Дзвінкі голоси», Московська область, Клинский район, сел. Чайковського

«Табір прикольний! Бігали в місто, крали сувеніри, крали телефони, курили, пили горілку, в душі з дівчатами сексом займалися, було круто! .. Адміністрація табору будь вона проклята! Дітей на бич пакетах жити змушували, ми тільки цим і харчувалися! »

Дитячий оздоровчий центр «Схід», Анапа

«Табір переповнений. Розміщення - 7 осіб в кімнаті, ліжка 2-х ярусні, дуже тісно. У басейн ходять по 2 загону в день, а загонів 21 (повинно бути 15), так що відвідають басейн один раз. Спека, а діти без басейну. Одна душова кабінка на 2 загони (в загоні 20-26 чоловік) ... »

Дитячий оздоровчий табір «Зоря», Московська обл., Дмитровський район

«Табір лайно, скрізь наркота валяється ваще і я на шприц випадково наступила ...»

«Чайка», Євпаторія, Крим

«В палати, призначені на чотири людини, заселяли по вісім ... Прошу зауважити, що на час приїзду комісії дві двоярусні ліжка акуратно виносилися з палати вожатими ...»

«Пляж в принципі непоганий, якби не недопалки та інше сміття. Хоча пляж відведено тільки під наш табір, а в таборі палити категорично заборонено ... »

«Зорі Анапи», Анапа

«Діти вільно тікають з табору, купують горілку, йдуть п'яними на дискотеку, потім сусіди по кімнаті тягнуть їх назад, і адміністрація як ніби нічого не знає! І це в таборі «4 Кіта» - норма життя! »

Оздоровчий комплекс «Геолог Ямалу», сел. Ольгинка, Туапсинський р-н

«Я там був 2 рази і злодійство є і годують не делікатесами. вожаті 20-річні хлопці, охорони ніякої, я особисто кожен день майже на замовлення за пивом в місто бігав і не разу не спалили. вночі ніхто не стежить, заходь в будь-яку кімнату, бери що хочеш. замків на дверях немає, вірніше вони є струму ключі не дають ... »

Дитячий оздоровчий табір «Дубравушка», сел. Джубга, Туапсинський р-н

«За розпорядженням директора ховали дітей»

Слова дітей підтверджують рядові співробітники таборів, які також залишають свої відгуки в Інтернеті, щоб застерегти не тільки батьків, але і своїх колег від роботи в деяких дитячих установах.

«Табори в Криму (Севастополь)« Радість »,« Нахімовець »,« Форос »,« Форос + »є по своїй суті ЗОНОЮ !!!

Наприклад, вожаті в «Радості» півзміни ночували в дитячих кімнатах, після чого були розміщені в одній кімнаті (15 осіб). Спали по 2 людини на вузькому ліжку. Планерки влаштовувалися після півночі і тривали години 2, потім давали завдання до ранку. В реальності спали по 2 години на добу ... по поверненню багато було повідомлено, що звільнені !!!

Приблизно така ж картинка в «Форосі +» ... 4 дня не було питної води, 5 днів - доктора. Коридори закриваються на ніч на замок охоронцями. Вночі бідні вожаті носилися між хворими дітьми, не знаючи чим допомогти. Спали також по 2 години на добу, по 2 людини на ліжку. На планерках отримували тільки нарікання і образи. Після повернення деякі виявилися звільнені без підстав.

Всі ці табори належать одній турфірмі «Ларанд» (Севастополь), якою володіють пани Шадрухіни. В цьому році вони удостоїлися честі приймати дітей з соц.программе, проплаченою Лужковим. Мабуть від нереальних прибутків затьмарився розум. У маленькі кімнати, розраховані на 3-4 чоловік, екстрено завезли 2-ярусні ліжка, що дозволило на ті ж метри заселити набагато більше дітей. на

150 чоловік всього 3 душа, в кімнатах настільки тісно, ​​що валізи стоять в проходах між ліжками ... Обіцяні фрукти виражаються в компоті з СУХОФРУКТІВ і 1 яблуком в 3 дня ... »

Дитячий оздоровчий табір «Радість», Севастополь

«... Купання організовано дуже погано: купають одночасно всі загони, в воді метушня і муть, і як вожатим угледіти за всіма ??? За технікою безпеки купати потрібно по десять чоловік. Ця інформація для Вас, Володимире Михайловичу (плаврук), не треба лінуватися, хоч ви і брат директора табору! Плаврук допомагають рятувальники - молоденькі хлопчики, які в рятувальній діяльності нічого толком не розуміють, і, якщо раптом щось станеться, то їх самих треба буде рятувати! Крім того, вони не раз були помічені за продажем алкогольної і тютюнової продукції дітям табору.

... На кухні працюють практиканти незрозуміло звідки і, в прямому сенсі, на ваших дітях вчаться готувати! Зате ці практиканти швидко пристосувалися до продажу алкогольної і тютюнової продукції дітям в таборі!

Фрукти видаються дітям нестиглі, молоко для приготування розбавляють водою, киселі і компоти - просто солодка вода!

... У табір приїхала перевірка, на чолі з директором табору довго ходила, дивилася направо-наліво, за годину до приїзду перевірки від директора надійшло розпорядження вожатим певних загонів заховати дітей у їдальні і концертному залі (загальне число захованих дітей приблизно 600 чоловік) і не випускати до розпорядження директора. Корпуси, в яких жили ці діти, були закриті ».

Дитячий оздоровчий центр «Схід», Анапа

[ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!!Але чому табору, які не дотримуються норми, взагалі почали працювати?
І скільки ще трагедій має статися, щоб на проблему дитячого відпочинку звернули належну увагу?
Але про яке оздоровлення дитини в такому випадку може йти мова ?
Купання організовано дуже погано: купають одночасно всі загони, в воді метушня і муть, і як вожатим угледіти за всіма ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online