Цілком таємно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Екс полковник ФМС Раїса Еркова викриває системну корупцію серед генералітету

Ця грандіозна афера починалася в 2009 році, коли розпорядженням уряду № 1638-р було створено Федеральне державне унітарне підприємство «Паспортно-візовий сервіс». Тоді в кишені високопоставлених співробітників ФМС Росії потекли мільярди неврахованих готівки рублів. А де вал «чорного налу», там неодмінно присутній злодій в законі зі своєю кримінальною армією. Як то кажуть, за випадковим збігом - кінець цій афері настав в 2016 року, коли був відправлений у відставку керівник ФМС генерал Костянтин Ромодановський, а саму міграційну службу передали в МВС. З високого поста начальника федерального відомства Ромодановського відставили начебто несподівано і, що рідко трапляється, не пропонуючи статусну посаду в тихому місці. Обізнані особи з ФМС повідомили нам, що ця відставка нібито пов'язана з оперативною інформацією про близьких і ділових контактах злодія в законі Шакро з рядом керівників ФМС.

40 тисяч грузинських агентів ФСБ

Вперше з зухвало нахабної і масштабною корупцією в міграційній службі полковник Раїса Еркова зіткнулася незадовго до виходу цього урядового розпорядження № 1638-р. Тоді вона обіймала посаду начальника Центру оформлення запрошень іноземних громадян юридичними особами (ЦОПІГ). Саме в цьому центрі давалися дозволу на в'їзд в Росію сотням тисяч гастарбайтерів. Намагалися і кримінальні авторитети протягнути своїх людей через відомство Єрків.

- В кінці 2008 року, - розповідала Еркова в інтерв'ю «Цілком таємно», - мені принесли списки отримують в'їзні візи, в яких фігурували близько двадцяти тисяч громадян Грузії. Принесли їх співробітники ФСБ, кажуть, що, мовляв, всі ці громадяни - наша агентура. Я питаю: «Хлопці, я все розумію - агенти, секретні співробітники та інше. Але скільки може бути цих агентів - ну десять чоловік, ну двадцять, ну не тисяч ж ?! ».

Еркова приготувала довідку для начальства, в якій, зокрема, говорилося: «У ході перевірки виявлені такі організації як ТОВ« Тіг »,« Туше »,« Топаз »,« Фалькон »,« Фальконе »,« Марк-05 », що спеціалізуються на запрошенні громадян Грузії. Дані організації поставлені на облік і оформляють запрошення за листами зацікавлених осіб з УФСБ РФ по м Москві і Московській області. Причому одна організація плавно реорганізується в іншу. За час перевірки ними було оформлено 40 тисяч запрошень ».

Загалом, полковник Еркова не пустила тоді в Росію двадцять тисяч співвітчизників Шакро Молодого, незважаючи на щедрі обіцянки. І скоро їй відгукнулася норовиста принциповість. Корумповане начальство помстилося, як водиться, бюрократично витонченим способом. У травні 2008 року вийшов наказ №122 «Про оргштатної питаннях ФМС Росії», який ліквідував ЦОПІГ «з метою оптимізації» і звільняв більшу частину офіцерів МВС «за скороченням штату». Ніяких офіційних посилань на законодавство РФ в цьому наказі не було. З тих пір Еркова, переконана в тому, що наказ №122 був виданий «з метою звільнення від порядних професіоналів і в порушення вимог законодавства», веде безуспішну боротьбу за свої зневажені права.

А тим часом в Росії, як гриби в лісі після теплого дощу, росли тисячі напівкримінальних фірмочок, які за готівку «надавали допомогу» щойно створеному ФГУП «Паспортно-візовий сервіс». Крім закордонного і загальногромадянського паспорта РФ, ці фірмочки робили дозволу на тимчасове проживання і на використання іноземців в якості робочої сили, візові дозволу іноземним підданим і найрізноманітніші довідки. Потоки брудної налу обрушилися тоді на ФМС і присмокталися до неї кримінальних ділків.

Міграційна «частка» чиновників і криміналу

- На мій погляд, головна і потаємна завдання ФМС полягала в тому, щоб створити певні умови збору тіньових коштів, - розповідав в інтерв'ю «Совершенно секретно» інший колишній співробітник ФМС Костянтин Полторанін. - міграційного контролю в Росії безпосередньо займаються всього близько п'яти тисяч співробітників. А в Москві і Московській області, через які проходить третина загального міграційного потоку, несуть службу менше тисячі чоловік! Природно, вони не можуть контролювати цей потік мігрантів і не контролюють. Зате такої кількості співробітників ФМС цілком достатньо для збору тіньових коштів, з чим ця структура добре справляється. За оцінкою деяких експертів, щорічно освоюється як мінімум близько 10 мільярдів доларів!

Кричущими свідченнями злочинів стали підробки підписів міністра внутрішніх справ Рашида Нургалієва і чинного міністра Володимира Колокольцева

Кричущими свідченнями злочинів стали підробки підписів міністра внутрішніх справ Рашида Нургалієва і чинного міністра Володимира Колокольцева

Полторанін, колишній прес-секретар генерала Ромодановського, давно помітив, що навколо начальника постійно крутяться представники великих банків і підозрілі бізнес-особистості. «Кого-небудь з родичів постав - дружину, брата, свата ...» - вчив генерал молодого колегу, як створювати посередницькі фірми. Полторанін відповів, що все розуміє, бізнес поважає, але «вже дуже це погане діло, яке для всіх работоргівців рано чи пізно виходило боком».

Після цього відносини генерала з прес-секретарем «відрізалися».

За словами колишнього прес-секретаря ФМС, деякі керівники територіальних управлінь займалися посередництвом. Регулярно, в певний день, вони привозили вищим начальникам гроші, частина яких могла йти на благодійність. Наприклад, Ромодановський патронував хокейний клуб МВС. Як припускає Полторанін, один з його товаришів по службі щомісяця відвозив 50 тисяч доларів готівкою президенту цього клубу. Внесок в клуб, як він вважає, становив приблизно десяту частину від «частка».

Схема дуже проста. Існують офіційні спонсори, які перераховують гроші «безготівково», і «неофіційні», що дають готівку, в кейсах. Офіційні - це великі банки, нафтові компанії і т. П., А неофіційними можуть бути власники ринків та багато інших, яким треба дозвіл на оформлення робочої сили.

- Уявляєш, який оборот? - питав Костянтин. - Думаю, тільки з Москви вони мали близько 15-20 мільйонів доларів готівкою щомісяця. Така побудована ієрархія поборів.

Почім ксива для злодія в законі?

Так кримінал зростався з Міграційної службою РФ. Про те, як глибоко просочилося держустанова тюремними запахами, можна було судити за повідомленнями з кримінальної хроніки про те, як той чи інший злодій в законі з закавказькими або азіатськими країнами легально отримував російський паспорт.

«Злодій в законі Азіз Батукаєв отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Про це журналістам сьогодні повідомили члени депутатської комісії з розслідування факту його дострокового звільнення і виїзду з Киргизії », - писало в 2013 році одне з киргизьких новинних агентств. Азіз Батукаєв в Киргизії був засуджений до 16 років позбавлення волі за організацію масових заворушень в одній з колоній в передмісті Бішкека. Під час бунту, організованого Батукаєва, були вбиті кілька прибулих в колонію з інспекцією членів депутатської комісії. У квітня 2013 року Батукаєв був звільнений з киргизької в'язниці за висновком лікарської комісії, діагностували у нього рак крові останньої стадії. Через кілька годин злодій в законі отримав новий паспорт і тут же покинув республіку, вилетівши приватним літаком в Чечню.

У тому ж році злодій в законі Микола Шалібашвілі на прізвисько Кока Тбіліський також отримав паспорт громадянина Росії. Цієї урочистої події ми зобов'язані територіальному пункту №1 відділу по Сонячногірське район УФМС РФ по Московській області. Перевірка цього паспортного столу показала, що тільки в першій половині 2013 року тут незаконно видали п'ять паспортів. Епізод з Шалібашвілі - шостий.

Відплата для корумпованих генералів

Екс-полковник Раїса Еркова в розмові зі мною стверджувала, що відставка директора ФМС Ромодановського відбулася не без її особистої участі. Вісім років боротьби з корумпованим апаратом не пройшли даром. За цей час їй доводилося стикатися і співробітниками Головного слідчого управління Слідчого комітету по Москві - того самого, чиї керівники попалися на великому хабарі від злодія в законі Шакро. І вона чітко уявляє, як міцно зрослася частина правоохоронних органів з злочинним співтовариством.

Вісім років Еркова доводить, що її звільнення було незаконним і супроводжувалося фінансовим махінаціями. У цій тяжбі Еркова використовувала знання апаратних тонкощів в системі МВС. Наприклад, вона виявила чимало підробок в купі документів, на які спиралася противна сторона. Причому підробляли підписи не тільки в бюрократичних відписки, а й під фінансовими документами. Найбільш кричущими свідченнями злочинів, передбаченими 327-ю статтею КК, стали підробки підписів міністра внутрішніх справ Рашида Нургалієва (нині заступника секретаря Ради безпеки РФ), колишнього директора Федеральної міграційної служби РФ Костянтина Ромодановського і чинного міністра Володимира Колокольцева.

І слава богу, що, крім валькірій злодіїв в законі, у нас є богині справедливості і відплати для злочинного світу.

Редакція дякує Агентство федеральних розслідувань FLB.ru за допомогу в підготовці матеріалів

Фото з архіву автора

Фото з архіву автора

Але скільки може бути цих агентів - ну десять чоловік, ну двадцять, ну не тисяч ж ?
Уявляєш, який оборот?
Почім ксива для злодія в законі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online