ЦБ анулював ліцензії форекс-дилерів "Форекс клуб", "Альпарі форекс" і "Телетрейд"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Компанії зобов'язані припинити діяльність на ринку цінних паперів до 27 січня Компанії зобов'язані припинити діяльність на ринку цінних паперів до 27 січня   Фото: shutterstock / vostock-photo   Москва

Фото: shutterstock / vostock-photo

Москва. 27 грудня. INTERFAX.RU - ЦБ РФ анулював ліцензії профучасника ринку цінних паперів на здійснення діяльності форекс-дилера у п'яти компаній: ТОВ "Форекс клуб", ТОВ "Фікс трейд", ТОВ "Трастфорекс", ТОВ "Телетрейд груп", ТОВ "Альпарі форекс" , випливає з інформації на сайті регулятора.

Дія ліцензій припиняється з 27 січня 2019 року.

Підставою для анулювання ліцензії всіх п'яти компаній стали неодноразові порушення вимог законодавства РФ протягом одного року.

За даними ЦБ, "Форекс клуб» не виконував приписи Банку Росії, порушував вимоги ведення внутрішнього обліку, представляв в ЦБ недостовірну звітність, порушував вимоги до співвідношення розміру забезпечення, що надається фізичними особами компанії.

Підставою для анулювання ліцензії у ТОВ "Фікс трейд" послужили порушення порядку і терміну розкриття інформації на сайті, невиконання (неналежне виконання) приписів та вимог ЦБ, порушення ліцензійних вимог, неналежна організація системи управління ризиками.

Компанія "Трастфорекс" втратила ліцензію через невиконання припису Банку Росії, уявлення в ЦБ недостовірної звітності, порушення строків подання звітності регулятору, порушення порядку складання звітності, розкриття недостовірної інформації на сайті, порушення в частині організації системи внутрішнього контролю, неналежною організація системи управління ризиками .

Підставою для анулювання ліцензії у компанії "Телетрейд груп" стали порушення порядку розрахунку розміру власних коштів, подання до ЦБ недостовірної звітності, порушення порядку складання звітності, розкриття недостовірної інформації на сайті, порушення термінів подання звітності в Банк Росії, невиконання припису регулятора.

Ліцензія форекс-дилера "Альпарі форекс" була анульована через невиконання (неналежного виконання) приписи ЦБ, порушення порядку ведення внутрішнього обліку, порушення вимог до співвідношення розміру забезпечення, наданого фізичними особами, подання недостовірної звітності, порушення в частині організації системи управління ризиками.

Всі п'ять компаній зобов'язані припинити здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів і забезпечити повернення майна клієнтам в термін по 27 січня; виняток зроблено лише для дій, пов'язаних з припиненням зобов'язань перед клієнтами.

Також ЦБ анулював кваліфікаційні атестати контролерів і генеральних директорів цих п'яти компаній.

Після анулювання ліцензій цих п'яти компаній в реєстрі форекс-дилерів ЦБ залишилося чотири компанії: "Альфа-форекс", "ВТБ форекс", "ПСБ форекс" і "Фінам форекс".

Закон, що регулює дилерську діяльність на позабіржовому ринку форекс, вступив в силу з 1 жовтня 2015 року. Відповідно до нього, діяльність форекс-дилера є винятковою - він не має права суміщати свою діяльність з іншою діяльністю, в тому числі з професійною діяльністю на ринку цінних паперів.

Розмір власних коштів форекс-дилера повинен становити не менше 100 млн рублів. Якщо розмір грошових коштів, наданих фізособами, перевищує 150 млн рублів, то розмір власних коштів форекс-дилера повинен бути збільшений на 5% від розміру коштів, перевищують 150 млн рублів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online