Лікування алкоголізму, вчені провели успішне випробування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Алкоголізм намагаються лікувати.

Фото: pixabay.com

Молекулярні біологи з університету Техасу створили і перевірили в справі перше експериментальне ліки від алкоголізму, повністю відучити пацюків і черв'яків від тяги до спиртного, йдеться в статті, опублікованій в журналі Neuropsychopharmacology.

"Існують і інші експериментальні ліки від алкоголізму, проте всі вони діють на людину слабо і мають сильні побічні ефекти. Наше речовина, JVW-1034, впливає на іншу ланцюжок нейронів і тому воно не має подібних мінусів", - пояснює Джеймс Сан (James Sahn ) з університету Техасу в Остіні (США).

В останні роки вчені з'ясували, що алкоголізм розвивається не через "слабкої волі" або якихось інших проблем з характером у людини, а через наявність певних мутацій в генах, що відповідають за переробку етанолу і роботу певних частин "центру задоволення" та інших регіонів мозку, пов'язаних з самоконтролем і імпульсивною поведінкою.

Подібні відкриття відродили інтерес лікарів до створення препаратів, які б "виправляли" роботу подібних ділянок ДНК і пов'язаних з ними білків і частин мозку, і допомагали б алкоголікам позбавлятися від залежності, або ж запобігали її розвиток.

Сан і його колеги зробили перший крок до створення подібного препарату, вивчаючи те, як змінюється робота нервової системи в найзагальнішому вигляді не тільки при розвитку алкоголізму, а й інших форм наркоманії.

раніше вчені розповіли, як пити, щоб не стати алкоголіком .

Нагадаємо, в Британії алкоголізм лікуватимуть за допомогою екстазі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: "Ортодокс"
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online