Як вилікувати алкоголізм

  1. Як розмовляти з алкоголі залежним і які доводи йому приводити
  2. Нюанси при розмові з алкоголіком

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Алкоголізму схильне досить багато людей. Алкоголізм - це дуже складне залежність, яка отруює життя і душу залежного, а також руйнує його сім'ю. Згубна звичка випивати є причиною багатьох злочинів. Але найстрашніше те, що залежна людина не усвідомлює, що він хворий і потребує медичної допомоги. Найчастіше алкоголіки не хочуть лікуватися і не хочуть позбавлятися від своєї залежності.

Що ж робити, якщо алкоголік не бажає лікуватися? Як допомогти алкоголіку позбутися його залежності? Як допомогти родичам алкоголіка і які їм дати поради на такий період часу? Головне в цій ситуації - це зрозуміти, в чому причина пияцтва конкретної людини? Що привело його до цього? Що в його житті стало поштовхом до пияцтва? Знаючи відповіді на ці питання можна зрозуміти і те, як лікувати алкоголіка і як вплинути на його рішення почати лікуватися.

Часто члени сім'ї алкоголіка його виправдовують, шкодують, терплять його витівки, допомагають йому похмелитися і знаходять багато причин, що виправдовують його пияцтво. Спочатку наявність проблеми повинні усвідомити ви самі. Найголовніше - не брехати самим собі і не виправдовувати алкоголіка. Після цього потрібно перестати виступати рятівником для алкоголіка і не вирішувати проблеми, які він сам собі створює. Те, за що він робив п'яним, він повинен відповідати сам!

Ціни на послуги клініки Ультрамед

Родичам не варто шкодувати алкоголіка, а необхідно проявити власну витримку. якщо алкоголік Родичам не варто шкодувати алкоголіка, а необхідно проявити власну витримку спробує вирішити свої проблеми сам, то це швидше за протверезить його і наставити на шлях істинний. Алкоголік може усвідомити, що він робить і яку біль завдає рідним і близьким йому людям, тільки якщо прийде до цього самостійно або втратить тих людей, які до цього були поруч і опікали його. Досвід свідчить, що велика частина алкоголіків, потрапивши в подібну ситуацію, якщо вже не перестають пити зовсім, то не п'ють тривалий час. Ось цей час родичам алкоголіка і потрібно використовувати, щоб «переналаштувати» алкозалежної і вселити йому думку про його лікуванні.

Алкоголіки не хочуть лікується ще й тому, що вони не за що не відповідають. Всі їхні проблеми вирішують родичі, а у нього немає проблем, труднощів і турбот. Алкоголік не відчуває негативних наслідків від своєї залежності.

Розмова з алкоголіком про необхідність його лікування не повинен бути загрозливим. Не варто влаштовувати скандал. Доцільно розмовляти з ним в хвилини тверезості і приводити розумні доводи про необхідний йому лікуванні. Таке спілкування швидше дасть результат і алкоголік сам усвідомлює необхідність лікування. Важливим правилом в спілкуванні з алкоголіком є ​​розмова, який не принижує його і не ображає його самолюбство. Тут родичем потрібно проявити дипломатичні здібності, максимальне почуття такту і делікатність спілкування. Перед родичами стоїть складне, але виконувана завдання. Допомогти коханому і дорогому вам родичу - це ваш обов'язок. Обов'язково скажіть алкоголіку, що його пияцтво надає поганий вплив не тільки на нього самого, а й негативно позначається на всіх оточуючих його людей, рідних і близьких.

Як розмовляти з алкоголі залежним і які доводи йому приводити

Перед тим, як розмовляти з алкоголіком про його лікуванні, вам самим необхідно все дізнатися про це питання. Потрібно зібрати інформацію про те, які існують способи і методи лікування алкоголізму? Які клініки працюють з алкоголіками? Які практикують в цих клініках лікарі і яка у них кваліфікація? Перегляньте відгуки про ту чи іншу клініці. Можливо, варто прочитати кілька інтернет-форумів, де спілкуються колишні алкоголіки і почитати їх історії лікування та поради. Важливо не тільки дізнатися які клініки працюють з алкоголіками, але і які методи лікування застосовують? Не забувайте дізнаватися і про вартість лікування, так як це важливий і складний питання для будь-якого сімейного бюджету, де є алкоголік.

Після того, як інформація зібрана і ви визначили клініку і лікаря, який буде працювати з хворим на алкогольну залежність, потрібно почати розмову про лікування з самим алкоголіком Після того, як інформація зібрана і ви визначили клініку і лікаря, який буде працювати з хворим на алкогольну залежність, потрібно почати розмову про лікування з самим алкоголіком. Будьте терплячі, швидше за все з першого разу алкоголік лікуватися не погодитися.

Алкоголік піддався на ваші вмовляння і погодився лікувати свою залежність. Вам без зволікання, поки алкоголік не передумав, потрібно дзвонити в клініку і записувати його до лікаря. Завжди йдіть на прийом до лікаря разом з алкоголі залежним, щоб він не передумав лікуватися.

При лікуванні залежності гарні всі засоби. Якщо обрана вами тактика впливу на алкоголіка не принесла результату, то можна вдатися до допомоги інших людей. Поскаржтеся на проблему тим людям, які мають вплив на хворого (батьки, його начальник, колеги, друзі та ін.).

Знайте, що алкоголіки більше уважні до розповідей колишніх алкоголіків, яким вдалося позбутися згубної залежності перед алкоголем.

Розмовляючи про лікування алкогольної залежності з алкоголіком не варто йти напролом. У розмові уникайте слів «Алкоголізм», «кодування» і «хворий», так як більшість алкоголіків завжди виправдовують самі себе і не вважають себе хворим.

До тих пір поки алкоголік не погодився з вашими словами і все ще не визнає свою залежність, ви повинні робити акцент розмови на об'єктивні фактори. Можна сказати алкоголіку, що у нього тремтять руки (адже це саме так), бувають провали в пам'яті, підвищується артеріальний тиск, часто буває безсоння, його мучать болі, у нього падає працездатність і т.д. З такими доводами неможливо посперечатися. Намагайтеся зробити акцент на те, що йому бажають добра і хочуть зберегти сімейні відносини. Більшість людей, що п'ють є батьками або матерями, чоловіками або жінками, братами або сестрами. М'яко і ненав'язливо говорите алкоголі залежному, що через його згубної звички страждає його ж репутація і це хвилює всіх родичів.

Нюанси при розмові з алкоголіком

Щоб умовити людини, що страждає алкогольною залежністю, на лікування, потрібно використовувати в розмові з Щоб умовити людини, що страждає алкогольною залежністю, на лікування, потрібно використовувати в розмові з   ним кілька нюансів: ним кілька нюансів:

  • Чи не пропонуйте алкоголіку радикальних заходів «вип'єш - помреш». Намагайтеся зробити упор на відновлення його здоров'я і працездатності. Якщо мова йде про чоловіка-алкоголіка, то зробіть упор на втрату його чоловічої сили. Всі чоловіки вкрай трепетно ​​ставляться до цієї теми. Незадоволення дружини в ліжку - дуже вагомий аргумент, здатний спонукати чоловіка-алкоголіка лікуватися.
  • У розмові важливо відзначити, що сучасне лікування алкоголізму не припускав постановку на медичний облік залежного, а також не передбачає інформування про його хвороби на роботу. Найчастіше лікування алкоголізму проводять анонімно і розголосу боятися не варто.
  • Можна схитрувати в інтересах хворого. У порожній холодильник поставити повну пляшку коньяку (тому що це непрозорий напій) на дно якої укласти неживих тарганів (або будь-яких інших тварин, яких зможете дістати). Звичайно, побачивши пляшку, алкоголік обов'язково її вип'є. Вид тарганів на дні і ваші слова про те, що він не зміг розгледіти їх спрацюють. Алкоголік захоче лікуватися сам. Вид коньяку буде йому противний.
  • Умовляючи алкоголіка лікуватися потрібно називати причиною не його залежність від алкоголю, а підвищений тиск, безсоння і інші симптоми залежності.
  • Постійно приводите доводи на користь здорового способу життя. Порівнюйте алкоголіка з непитущими людьми. Наприклад, сусід не п'є і купив машину, а ти п'єш, тому і машини не купив. Такі слова зачеплять його самолюбство. Алкоголік обов'язково замислиться над своїм способом життя.

Що ж робити, якщо алкоголік не бажає лікуватися?
Як допомогти алкоголіку позбутися його залежності?
Як допомогти родичам алкоголіка і які їм дати поради на такий період часу?
Головне в цій ситуації - це зрозуміти, в чому причина пияцтва конкретної людини?
Що привело його до цього?
Що в його житті стало поштовхом до пияцтва?
Потрібно зібрати інформацію про те, які існують способи і методи лікування алкоголізму?
Які клініки працюють з алкоголіками?
Які практикують в цих клініках лікарі і яка у них кваліфікація?
Важливо не тільки дізнатися які клініки працюють з алкоголіками, але і які методи лікування застосовують?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online