У Кабміні хочуть ввести аліменти на утримання літніх батьків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міністр соціальної політики Андрій Рева переконаний, що діти повинні платити аліменти на утримання літніх батьків.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода в деталях".

"Я вважаю, що в разі дітей по відношенню до літніх батьків повинна бути жорстка відповідальність - потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність - вони повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов'язані утримувати своїх неповнолітніх дітей, повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків ", - сказав Рева.

Він зазначив, що зараз Міністерство юстиції "воює зі злісними неплатниками аліментів".

"Я вважаю це дуже правильно. Подивіться скільки тисяч дорослих чоловіків, які нормально себе почувають, не вважають за потрібне давати кошти на виховання і розвиток своїх дітей. Буквально за місяць цим дітям більше 500 млн гривень було перераховано такими недолугими батьками", - заявив Рева.

Нагадаємо, 6 лютого вступив в силу закон про посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада прийняла в грудні минулого року.

Законом, зокрема, визначено нові способи покарання боржників, що мають заборгованість по сплаті аліментів в розмірі, що перевищує суму, яка повинна бути сплачена за 6 місяців.

Так, встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, в праві водіння, користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, в праві на полювання. Закон передбачає і "суспільно корисні роботи" для порушника.

Раніше Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які не платять аліменти.

Читайте також Без авто, розваг і відпочинку: що чекає батьків, які не хочуть платити аліменти

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online