Стягнення аліментів у судовому порядку

  1. Чи повинні сплачуватися аліменти на дитину-студента денного відділення навчального закладу старше 18...
  2. Якщо у чоловіка офіційна зарплата набагато менша за реальну, як отримати аліменти саме з великої суми?
  3. Чи можна позбавити батька батьківських прав за несплату аліментів? Чи є взагалі якась відповідальність...
  4. Чи можна стягнути аліменти за минулі роки (за який термін)? Який порядок оплати?
  5. Якщо у батька дитини немає грошей, чи можна тоді отримати в якості аліментів якесь його майно (машину,...

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

І на завершення я хочу відповісти на найчастіші запитання. Чи повинен колишній чоловік крім аліментів оплачувати лікарів, освіту і щось ще на дитину?

Відповідно до ст.86 Сімейного кодексу РФ при відсутності угоди і при наявності виняткових обставин (важкої хвороби, каліцтва неповнолітніх дітей або непрацездатних повнолітніх дітей з незаможних родин, необхідності оплати стороннього догляду за ними та інших обставин) кожен з батьків може бути притягнутий судом до участі в несенні додаткових витрат, викликаних цими обставинами. Порядок участі батьків у несенні додаткових витрат і розмір цих витрат визначаються судом виходячи з матеріального і сімейного становища батьків та дітей та інших заслуговують уваги інтересів сторін у твердій грошовій сумі, що підлягає сплаті щомісячно. Суд має право зобов'язати батьків взяти участь як у фактично понесених додаткових витратах, так і в додаткових витратах, які необхідно зробити в майбутньому.

Чи повинні сплачуватися аліменти на дитину-студента денного відділення навчального закладу старше 18 років?

І на завершення я хочу відповісти на найчастіші запитання

Аліменти виплачуються до моменту досягнення дитиною повноліття .. Що стосується дітей учнів у ВУЗі, то виплати припиняються за фактом досягнення повноліття незалежно від форми навчання. У російському законодавстві немає чітких приписів з цього приводу. Судова практика показує, що батькам доводиться приходити до угоди полюбовно, не дивлячись на те, що під час навчання на денному відділенні дитина є непрацездатним.

Якщо у чоловіка офіційна зарплата набагато менша за реальну, як отримати аліменти саме з великої суми?

Отримати аліменти з більшої суми неможливо, якщо того немає офіційного документального підтвердження. Однак можна звернутися в суд для встановлення твердої грошової суми. Суд зобов'язаний розглянути Ваше прохання і врахувати всі обставини справи. Однак остаточний розмір виплат суд встановить в межах заявленої суми, з урахуванням матеріального становища сторін, потребу дитини та інших заслуговують уваги обставин.

Чи існує мінімальна сума аліментів?

Формально немає. На практиці суд враховує прожитковий мінімум на дитину по регіону.

Чи можна позбавити батька батьківських прав за несплату аліментів? Чи є взагалі якась відповідальність за несплату?

Несплата аліментів може служити достатньою підставою для позбавлення батьківських прав. А що щодо відповідальності, то вона природно присутній. Зокрема, за кожен день прострочення виплати на платника нараховується неустойка в розмірі 0,1 відсотка від суми невиплачених аліментів за кожен день прострочення. Одержувач також має право стягнути з винного у несвоєчасній сплаті аліментів особи все завдані простроченням виконання аліментних зобов'язань збитки в частині, не покритій неустойкою. Для злісних неплатників передбачена кримінальна відповідальність.

Чи можна стягнути аліменти за минулі роки (за який термін)? Який порядок оплати?

Природно можете, однак термін стягнення аліментів обмежений трьома попередніми роками. Стягнення відбувається за рішенням суду, в якому обумовлюються строки і розміри виплат. Якщо протягом цього терміну платник не працював, то в розрахунок приймається середня заробітна плата в регіоні.

Якщо у батька дитини немає грошей, чи можна тоді отримати в якості аліментів якесь його майно (машину, квартиру, дачу)?

Виплати аліментів здійснюються тільки в грошовій формі . Іншим майном (машиною, квартирою, дачею) виплати можуть здійснюватися тільки за обопільною згодою сторін в рамках аліментного угоди.

Існує спосіб, при якому в рахунок заборгованості ості по аліментах можна звернути стягнення на будь-яке майно боржника. Наприклад, якщо сума боргу по аліментах, разом з неустойкою, співмірна вартості автомобіля, що перебуває у власності у колишнього чоловіка, то можна звернутися до суду з позовом про накладення стягнення на цей автомобіль в рахунок погашення боргу по аліментах.

Якщо у чоловіка офіційна зарплата набагато менша за реальну, як отримати аліменти саме з великої суми?
Чи можна позбавити батька батьківських прав за несплату аліментів?
Чи можна стягнути аліменти за минулі роки (за який термін)?
Який порядок оплати?
Чи повинен колишній чоловік крім аліментів оплачувати лікарів, освіту і щось ще на дитину?
Чи повинні сплачуватися аліменти на дитину-студента денного відділення навчального закладу старше 18 років?
Якщо у чоловіка офіційна зарплата набагато менша за реальну, як отримати аліменти саме з великої суми?
Чи існує мінімальна сума аліментів?
Чи можна позбавити батька батьківських прав за несплату аліментів?
Чи є взагалі якась відповідальність за несплату?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online