Позовна заява про стягнення аліментів на утримання дружини до 3 років: зразок позову

  1. Як правильно скласти заяву на аліменти
  2. Чи потрібно платити мито, подаючи на аліменти
  3. Що відбувається під час судового засідання про аліменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У сімейному житті трапляються різні ситуації, в результаті яких подружжя розлучається і жінка залишається одна з дитиною на руках. Більшість колишніх чоловіків не вважають себе зобов'язаними забезпечувати колишню після розлучення. Але у закону зовсім інша думка.

Але у закону зовсім інша думка

Якщо в суд потрапило позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дружини до 3 років після народження загального дитини, то є всі шанси зобов'язати чоловіка виплачувати певну суму на утримання щомісяця. Розмір виплат встановлюється судом виходячи з доходу колишнього чоловіка, потреб матері його дитини і встановленої законом суми достатньої для проживання протягом місяця в певному регіоні країни. коли прожитковий мінімум підвищується, відбувається відповідний перерахунок.

Претендувати на грошові кошти можуть тільки ті жінки, які підходять під наступні вимоги:

  • мають спільного з чоловіком дитину до 3-х років;
  • не працюють;
  • незаміжня.

Після досягнення малюком трехгодовалая віку виплати припиняються, але тільки на користь жінки, аліменти на дитину не відміняються.

Як правильно скласти заяву на аліменти

Як правильно скласти заяву на аліменти

Рідко коли після розлучення батько допомагає утримувати дітей, а не те що колишню дружину. Винаходячи різні хитрощі, чоловіки уникають виплат аліментів, приховують свої доходи.

Щоб домогтися справедливості, жінці доводиться вдаватися до виключних заходів - подавати позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дружини до досягнення дитиною 3 років. Якщо чоловік не дуже пручається, то можна відвідати разом світового суддю, який винесе судовий наказ із зазначенням точної суми щомісячного стягнення. Але, на жаль, домовитися з колишнім чоловіком буває складно і доводиться звертатися до суду.

Позов треба скласти правильно, щоб він був розглянутий. Для грамотного написання використовують зразок заяви на аліменти на утримання дружини до 3 років строком. У ньому зазначено, яка інформація обов'язково повинна міститися і як папір оформляється:

  • У позовній заяві зверху справа заповнюється «шапка», в якій вказується найменування суду, особисті дані позивачки і відповідача, їх місця проживання і місце роботи чоловіка.
  • Посередині пишеться з великої літери «Позовна заява».
  • У тілі документа позивачка вказує дату укладення та розірвання шлюбу, пише дату народження дитини або дітей, які є спільними з відповідачем. Обов'язково переконливо викладається причина вимог, гарне обгрунтування брак фінансових коштів - неможливість вести робочу діяльність, так як доводиться займатися вихованням маленької дитини.
  • Необхідно прописати суму прожиткового мінімуму, відповідного до регіону, в якому проживає жінка.
  • В кінці викладається прохання до суду про стягнення з колишнього чоловіка - відповідача на користь позивачки аліментів на її утримання поки дитині не виповниться 3 роки.

До заяви треба додати докази слів:

  • копії свідоцтва про шлюб, розлучення і народження дитини;
  • копії паспортів сторін;
  • виписку з паспортного столу про склад сім'ї, яка доводить, що дитина проживає з матір'ю;
  • довідка з роботи жінки, де вказано, що вона знаходиться у відпустці по догляду за дитиною (або трудову книжку, в разі відсутності зайнятості перед пологами);
  • довідка про соц. виплати на дитину;
  • докази необхідних витрат на саму себе (чеки, квитанції, виписки з рахунків);
  • постанову про призначення прожиткового мінімуму в регіоні (бажано);
  • документи, що підтверджують зайнятість і дохід колишнього чоловіка (висувається клопотання про отримання цих відомостей через суд, коли самостійно це зробити не виходить).
  • внизу ставиться дата і підпис з розшифровкою.

До суду позовна заява подається в трьох примірниках, тому все, що додаються до нього документи повинні бути в такій же кількості.

До суду надаються два примірники, один з них судова інстанція направить відповідачу. На третьому заяві ставиться печатка з датою під час прийняття позову в канцелярії, а потім повертається позивачці. Подавати в суд необхідно за місцем проживання відповідача або позивачки.

Чи потрібно платити мито, подаючи на аліменти

Чи потрібно платити мито, подаючи на аліменти

Державне мито повинна бути оплачена при поданні позовної заяви, але в даному випадку позивачці не треба про це турбуватися. Згідно із законом, подаючи позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дружини з дитиною до 3 років, жінка звільнена від судових витрат. Всі виплати буде робити сторона, що програла.

Що відбувається під час судового засідання про аліменти

Після подачі позовної заяви в канцелярію суду, воно потрапляє до судді, який, ознайомившись з матеріалами справи, призначає судове слухання. Відбувається це орієнтовно через місяць з моменту звернення.

Суддя, викликаючи по черзі позивача і відповідача, вислуховує їх думки з даного питання, задає уточнюючі питання, вивчає надані докази. У деяких випадках потрібне запрошення свідків, якщо вони допоможуть пролити світло на ситуацію, що склалася.

Колишній чоловік теж може захищатися і пред'явити докази того, що його колишня дружина отримує від нього регулярно грошові кошти, заробляє гроші і для цього їй не заважає дитина, живе з чоловіком або збирається заміж. Так що перед тим як подати позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дружини жінці потрібно врахувати ці нюанси. Закон повинен захищати права всіх резидентів РФ.

Якщо рішення прийнято на користь позивачки, то відповідач виплачує всі судові витрати, а дама отримує виконавчий лист, який відносить судовим приставам . З цього моменту вони почнуть проводити заходи по стягненню грошових коштів з чоловіки на користь колишньої дружини.

Жінка дарує нове життя, допомагає чоловікові не перервати родову лінію. Як мінімум за це, вона повинна користуватися його повагою.

Тому, коли розведеним подружжю, які мають спільну дитину, домовитися не виходить, на захист слабких стає закон з чіткими вказівками прав колишньої дружини з дитиною на отримання аліментів на утримання.

Аліменти на утримання дружини

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online