Колишній чоловік не платить аліменти: зразок позовної заяви, як змусити платити, що робити якщо пристави не діють

  1. Як можна впливати на колишнього чоловіка, який не бажає платити аліменти?
  2. Як вчинити, якщо колишній чоловік відмовляється платити аліменти, а співробітники ФССП не діють?
  3. Як притягти до відповідальності судового пристава: інструкція для стягувача аліментів
  4. Особливості написання скарги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фінансові проблеми особливо гостро відчуваються в неповних сім'ях, де мати самотужки змушена ростити дитину. Нерідко ситуація ускладнюється ще й тим, що колишній чоловік не сплачує аліменти, ігноруючи судову ухвалу і вишукуючи будь-які доступні способи уникнути непотрібних витрат. Чи існує спосіб вирішення такої проблеми?

Чи існує спосіб вирішення такої проблеми

Зрозуміло, рішення є, але не варто сподіватися на те, що добра фея змахне чарівною паличкою, і все владнається в одну мить. Сувора дійсність така, що матері дітей доведеться не тільки подбати про своєчасну подачу позову про стягнення грошових коштів, але і проконтролювати роботу судових приставів, які нерідко просто не діють.

Алгоритм дій включає в себе 6 основних етапів:

  • Повідомити співробітників ФССП про місце проживання і сфері зайнятості боржника, а також про майно, що знаходиться в його власності;
  • Попросити відправити запит в приватні і державні структури;
  • Відповідно до чинного законодавства пристави можуть і повинні застосовувати різні методи впливу на неплатника, включаючи накладення заборони на перетин державних кордонів і позбавлення водійських прав;
  • При відсутності доходів заборгованість по аліментах стягується шляхом реалізації майна боржника;
  • При виявленні факту бездіяльності з боку судового пристава, стягувач може подати відповідну скаргу вищестоящому керівництву;
  • Подати позов про позбавлення батька батьківських прав .

Немає нічого дивного в тому, що жінка, самостійно виховує дітей, змушена вимагати аліменти. Перш за все, слід розуміти, що будь-яка дитина потребує чималих витрат: одяг, взуття, харчування, навчання та багато іншого. Небажання приставів виконувати свої прямі обов'язки фактично змушує мати йти на крайні заходи і скаржитися начальству. При подачі скарги необхідно врахувати ряд важливих нюансів, що стосуються даної процедури:

  • Рекламація може бути подана протягом 10 днів після прийняття акта правосуддя, що суперечить закону;
  • Скарга на недіючого пристава подається керівництву;
  • Відсутність результату від подачі скарги є підставою для написання заяви в прокуратуру і судові інстанції;
  • Особлива увага при складанні претензійного листа слід приділити вимогам, які потрібно максимально конкретизувати.

Як можна впливати на колишнього чоловіка, який не бажає платити аліменти?

Як можна впливати на колишнього чоловіка, який не бажає платити аліменти

Існує кілька способів впливу на неплатника аліментів.

До них відносяться:

  • Накладення штрафних санкцій, що передбачає нарахування пені за кожний день прострочення;
  • Залучення до виправних робіт;
  • Позбавлення батьківства;
  • Кримінальне покарання (крайній захід, що застосовується у випадках, коли перераховані вище способи впливу не принесли бажаного результату).

Як вчинити, якщо колишній чоловік відмовляється платити аліменти, а співробітники ФССП не діють?

Коли колишній чоловік не платить аліменти , Не слід впадати у відчай і опускати руки. Батько зобов'язаний допомагати утримувати малюка, і це не тільки порожні слова, а й вимога закону. Для отримання грошових коштів, взискательніце необхідно дотримуватися певний порядок дій:

  • З'ясування реального доходу боржника. Нерідкі ситуації, коли фактична зарплата платника аліментів значно вище заявленої. Щоб підтвердити або спростувати цей факт, слід написати заяву в ФССП, попросивши перевірити інформацію про доходи.
  • Збільшення розміру аліментів. Якщо виявиться, що доходи колишнього чоловіка дійсно набагато вище, ніж він намагався показати, необхідно подати позов з вимогою змінити величину аліментів в більшу сторону, підкріпивши заяву доказами реального доходу, отриманими в ФССП.
  • Якщо сума заборгованості вже перевищила 10 тис. Руб., Можна на законних підставах наполягати на тому, щоб боржника позбавили водійського посвідчення. Пристав має право самостійно ініціювати застосування даної міри впливу, проте не завжди робить це. Бездіяльність пристава - привід написати заяву судовиконавці. Примітно, що вказана міра сьогодні активно використовується в Росії і вже довела свою ефективність. Багато росіян просто не уявляють свого життя без особистого автотранспорту, і готові в найкоротші терміни виконати фінансові зобов'язання, щоб повернути заповітне посвідчення.
  • Заборона на перетин державного кордону. При застосуванні цього заходу боржнику доведеться забути про довгоочікуване відпочинку на лазурному узбережжі і не сподіватися на закордонне відрядження. Поки заборгованість по аліментах не буде погашена в повному обсязі, він не зможе виїхати за межі рідної Федерації.

Як притягти до відповідальності судового пристава: інструкція для стягувача аліментів

Як притягти до відповідальності судового пристава: інструкція для стягувача аліментів

Закон захищає права та інтереси неповнолітніх громадян, зобов'язуючи батьків піклуватися про малюків, забезпечуючи їм належний догляд. На жаль, після розлучення багато батьків фактично забувають про існування дітей, прагнучи створити нову сім'ю і не бажаючи обтяжувати своє життя виплатою грошових коштів на утримання сина.

Ситуацію, коли колишній чоловік не сплачує аліменти, не можна назвати рідкістю, і саме тому число судових процесів, пов'язаних зі стягненням заборгованості, щорічно збільшується. Слід також взяти до уваги той факт, що навіть прийняття судового рішення, що зобов'язує недбайливого татуся погасити борг, не стане гарантією того, що посадові особи зроблять все можливе для виконання акту правосуддя. Найчастіше пристави просто не діють, і стягувачу доводиться самостійно вирішувати проблему і вибивати кошти, належні за законом.

Щоб домогтися бажаного, стягувачу слід діяти максимально оперативно. В першу чергу, потрібно сфотографувати або зробити ксерокопії всіх паперів, що містяться у справі. Саме вони дозволять сформувати доказову базу і прикріпити її до скарги на бездіяльність пристава.

Щоб документ гарантовано прийняли до розгляду, його слід не тільки підкріпити доказами, а й правильно скласти. Навіть незначна помилка приведе до того, що всі старання виявляться марними, а дорогоцінний час буде втрачено. Саме тому експерти настійно рекомендують звернутися за допомогою до досвідченого юриста, здатного перевірити коректність скарги і внести необхідні виправлення. Скаргу слід подати в 10-денний термін в одну з нижчеперелічених інстанцій:

  • Офіційний сайт ФССП, використовуючи спеціальну електронну форму;
  • прокуратура;
  • Суд.

Особливості написання скарги

Особливості написання скарги

При написанні скарги необхідно врахувати 4 ключові вимоги:

  • Вказівка ​​персональних даних пристава, чиї дії підлягають оскарженню;
  • Законодавче обґрунтування документа;
  • Перерахування вимог;
  • Вказівка ​​персональних відомостей про заявника.

Слід розуміти, що навіть ситуації, які на перший погляд схожі як 2 краплі води, мають індивідуальні нюанси, а значить, кожна скарга потребує окремої уваги та відповідного підходу. Якщо ви сумніваєтеся у власних знаннях або бажаєте більш детально дізнатися про особливості процедури, описаної вище, ви можете задати свої питання юристу абсолютно безкоштовно. Досить заповнити електронну форму, розміщену на нашому сайті і фахівець зв'яжеться з вами в найкоротший термін.

Що буде, якщо не платити аліменти

Як можна впливати на колишнього чоловіка, який не бажає платити аліменти?
Як вчинити, якщо колишній чоловік відмовляється платити аліменти, а співробітники ФССП не діють?
Чи існує спосіб вирішення такої проблеми?
Як можна впливати на колишнього чоловіка, який не бажає платити аліменти?
Як вчинити, якщо колишній чоловік відмовляється платити аліменти, а співробітники ФССП не діють?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online