Боржників по аліментах відправляють на виправні роботи і позбавляють можливості виїхати за кордон

  1. Неплатників "нагороджують" спецроботами і позбавляють майна
  2. ... на прибирання вулиць
  3. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  4. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  5. АВТОР:
  6. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

7 червня 2018, 7:00 Переглядів:

Неплатників "нагороджують" спецроботами і позбавляють майна

7 червня 2018, 7:00 Переглядів:   Неплатників нагороджують спецроботами і позбавляють майна   Під наглядом

Під наглядом. Один з злісних боржників покараний 100 годинами громадських робіт.

Нещодавно виповнилося три місяці, як в Україні запрацював публічний держреєстр боржників по аліментах . Нагадаємо, у відкритий доступ в інтернеті було викладено спочатку близько 75 тис. Прізвищ неплатників, а сьогодні чорний список налічує без малого 184 тис. Прізвищ!

Як розповів "Сегодня" міністр юстиції Павло Петренко, після того, як на початку року на боржників почалася масована атака, останні заплатили в цілому 1,6 млрд грн.

"В середньому на користь кожної дитини було стягнуто 2876 гривень. Аліменти отримали близько 488 тисяч дітей. До речі, серед боржників політики, чиновники, бізнесмени, зірки. Всього ж 119 тисяч українців були обмежені в праві виїзду за кордон, користуванні зброєю та полювання", - розповів нам міністр.

За даними реєстру, з майже 184 тис. Боржників трохи більше 13 тис. - жінки, які не платять грошей своїм дітям. Одна з таких, яка накопичила борг близько 50 тис. Грн, недавно отримала заборону на виліт з України.

... на прибирання вулиць

Також, за словами Петренка, вже складено 17 208 протоколів, за якими боржники покарані громадськими роботами - вони підмітають вулиці, косять траву і вантажать цеглу, а зароблені на такій праці гроші спрямовуються на сплату аліментів. Буквально на днях главк юстиції в Івано-Франківській області відрапортував, що один зі злісних боржників за рішенням суду був направлений на прибирання будівельного сміття - хлопцеві треба було 100 годин прибирати за допомогою лопати гору битої цегли і шиферу. Втім, як розповіли нам в прес-службі Мін'юсту, є і випадки, які стали уроками для боржників на все життя.

"У Києві достатньо забезпечений боржник довго відмовлявся платити аліменти. Його заборгованість становила близько 180 тисяч гривень. Але після того, як було вивчено його майно, то у нього був виявлений пароплав. Це плавзасіб було продано, а гроші були спрямовані на сплату аліментів", - розповіли нам у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На межі

Юристи вважають, що такий реєстр - на межі законності: він хоч і захищає права дітей, але розкриває персональну інформацію. У Мін'юсті парирують: все законно. У перший же день своєї роботи цей список став причиною обурення багатьох людей, чиї прізвища там фігурували, - в реєстрі виявилися прізвища одного з нардепів і навіть колишнього міністра. Крім того, як розповідав "Сегодня" боржник Олександр Черниш з Вінницької області, чиє прізвище фігурувало під №1 в цьому реєстрі, його туди занесли помилково: він заплатив всі борги, але в суд не встиг надати докази цього. Тоді він обурено заявив, що почне розбиратися, чому так сталося. Після цього його прізвище було видалено з цього списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Готують нові штрафи

Створення реєстру виявилося не останнім методом тиску на боржників. Зараз у Верховній Раді знаходиться проект закону, згідно з яким громадянин, який заборгував понад 3 місяців, буде позбавлений права продати нерухомість, перереєструвати автомобіль або бізнес. Якщо ж людина - керівник міністерства, ГПУ, НАБУ або НАПКА, то його заборгованість по аліментах більше року може стати причиною для звільнення.

Крім того, норма, яка може торкнутися всіх неплатників, - це введення нових штрафів. Наприклад, якщо хтось із батьків заборгував аліменти за рік, то повинен ще буде сплатити і штраф - 20% від суми боргу. Якщо не платив грошей дитині три роки - буде оштрафований ще на 50% від заборгованості.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Підмітають, косять, вантажать: як карають неплатників аліментів в Україні". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ігор Сєров

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online