Аліментник не платить, судові пристави не діють. Що робити?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Категорія стягувачів аліментів - це одна з найскладніших категорій у виконавчому провадженні. Якщо є виконавчий лист про стягнення аліментів, і якщо пристави один раз потрапили в квартиру і мали можливість описати майно, і цього не зробили, тут, звичайно, безумовно, тільки одна відповідь може бути - це недбальство судових приставів .

І в даному конкретному випадку кращого механізму, як оскарження дій судових приставів, законодавство ще не придумало. Якщо не допомагає шлях оскарження по підвідомчості, тобто вищестоящому начальнику, якщо не відповідають на ваші скарги, якщо ж навіть відповідають, але все одно нічого не відбувається, то необхідно звертатися до суду зі скаргою на бездіяльність судового пристава. Це перший момент.

Другий момент. Необхідно вдруге написати заяву про притягнення боржника до кримінальної ответственності.Статья 157 має на увазі покарання аж до позбавлення волі до 1 року. Якщо в перший раз боржник не зрозумів, що грати такі жарти з законом не варто, значить, необхідно домагатися притягнення його вдруге до кримінальної відповідальності з більш жорстким покаранням. Може бути, тоді цей боржник зрозуміє, що, насправді, рішення суду - це не порожній звук, і його потрібно виконувати. Але знову ж таки, ініціатором всього цього може виступати тільки стягувач, тобто сама матуся, яка і намагається домогтися стягнення аліментів або заборгованості по аліментах.

Але тут ще є одна проблема. Справа в тому, що навіть якщо вона стягне цю заборгованість по аліментах шляхом опису майна, це не вирішить проблему наступних стягнень. Адже аліментні платежі - це платежі періодичні. І навіть якщо зараз судові пристави зможуть стягнути ту заборгованість, яка є на сьогоднішній день, це абсолютно не гарантує, що боржник буде в подальшому виплачувати аліменти. Тому потрібно підходити комплексно до вирішення цієї проблеми, і обкладати неплатника, вибачте за таке слово, з усіх боків.

Сергій Гуров

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online